KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


söndag 2 juni 2013

FORTFARANDE SUR...

...men endast på föreningen Eksta Fiber. Vi har ju som jag berättade i förra inlägget sagt upp indragningen av bredband och därför utsatts för "operation övertalning". Först av den "ansvariga" som jag pratade med på det stora informationsmötet och som där lovade att det skulle knappt synas på tomten att dom varit här!

En av mina favoritbuskar har börjat blomma. Synd, för nu lär det nog vara överblommat till
trädgårdsvisningen den 19 juni!

Han besökte oss på förmiddagen i fredags och var extremt trevlig. Han talade då om att killarna som varit här för att sätta ut märkpinnarna hade "fått helt fel för sig". Oh nej, det skulle inte alls bli någon 6-tonnare på 4 meters bredd hos oss inte!

Det finns inte bara lila allium här inte. Nej, jag har faktiskt ett par olika vita. Just den här är den högsta - dom lägsta är tyvärr överblommade redan!
Här skulle det grävas med en liten minigrävare, precis som dom lovat oss tidigare - två gånger muntligt och en gång på mailen. Vi stod dock på oss och sa bara att vi efter moget övervägande hade bestämt oss, vi ska inte ha något bredband. Vi klarar oss alldeles utmärkt utan!

Men jag gillar nog dom lila bäst, vilket syns - har väl ett hundratal minst!
Dessutom är ju jag väldans misstänksam mot myndigheter och liknande, så jag sa rent ut till honom att jag kanske litade på just honom som person - men föreningen består ju av fler och jag litar inte på föreningen längre. Ja, det var ju inte bara jag som sa något. Rolle klämde in ett och annat emellan också. Faktiskt det mesta som sas kom från honom.....*fniss*

Alltså blir det massor av bilder på allium den närmaste tiden, men dom är ju så vackra så dom måste dokumenteras!
Tonen var dock väldigt lugn trots att "övertalaren" verkade väldans besviken. När vi påpekade att vi kanske gjort oss osams med hela Eksta - i alla fall dom som ska ha bredband - så skrattade han och så att så illa var det nog inte! Men inte tror jag att är vi populära hos styrelsen precis!!

Här är en annan favorit, det är den amerikanska irishybriden `Midnight Majesty´ som är på gång att slå ut.
Jag ska väl också i ärlighetens namn säga att jag tror att det här med minigrävare på vår tomt var en ren efterkonstruktion. Föreningen vill naturligtvis inte kosta på dom 10.000:- som det kommer att kosta att få tillstånd för att dra kabeln i diket istället för på vår tomt (som jag tyckte skulle ha gjorts från början), plus att dragningskartan måste ritas om. Ett drygt arbete!

Här är det en okänd "fådd" iris som är mörkt vinröd - vacker den med!
Senare på kvällen kom ytterligare två personer som skulle sköta grävningen och pratade med Rolle. Han sa direkt till dom att vi faktiskt hade hoppat av och det hade varit en där tidigare på dagen och försökt övertala oss, men att det inte hjälpte. När vi har bestämt oss, så har vi - såna är vi.
Dom här killarna var jättetrevliga och det blev istället lite mer allmänt snack när det visade sig att vi hade en gemensam bekant i Göteborg som hade hälsat till oss!
Här ser man att växtligheten verkligen har kommit igång. Och jag har strollat gräsmattan, så snart ska vi väl vara av med dom jäkla bellisarna helt och hållet - hoppas jag!
Jag som tidigare har varit den pådrivande när det gäller bredbandet, men samtidigt oroat mig för det här med att få hela tomten uppgrävd igen (vi fick ju huset omdränerat förra året), känner nu bara en otroligt lättnad. Ja, jag känner mig faktiskt jätteglad att det blev som det blev!

När jag gick runt nu på morgonen så fick jag se ovanstående skönhet, aklejan `Nora Barlow´ som jag inte sett till på flera år. Jättekul!
Och hur Rolle, som inte ville ha det från början känner, det ska vi inte prata om! Han kvittrar som en lärka faktiskt!! Nu slipper han framtida återställningsjobb, han som inte är så trädgårdsintresserad tycker han har tillräckligt att hålla på med. Just nu t.ex. så håller han på att kantskära vår jättestora infart och parkering, samt komplettera med tre ton grus som än så länge ligger i en stor hög utanför verkstaden. Inget kul jobb precis!
En annan typ av allium, men be mig inte tala om vad dom olika heter. Det är så många och dom är överallt, så jag har inte en aning!
Själv ägnar jag mig åt betydligt "lättare" jobb; Att klippa gräs, strolla hela gräsmattan, vattna och att plantera som är mitt favoritjobb - TACK alla bloggvänner som skickat mig växter - samt rensa ogräs. Det senare kan man ju hålla på med hur mycket som helst.....

En tjusig blå lökväxt som växer i en pallkrage, vad exakt den heter vet jag inte!
En annan sak som är rolig är att vi nu håller på att få "yttertomten" ordentligt avverkad och upprensad. Rolle har tidigare utökat det rensade området med ett tiotal meter varje år, men det är ett mastodontjobb när man inte har tillgång till riktiga maskiner. För det behövs där ute!

Ytterligare några allium som jag satte i höstas - dom har jag nog något namn på. Men i det här läget är det nog ointressant!
Nu frågade vi lite försynt vår "hustomte" Erik i förrgår om det jobbet kunde vara något för honom. När vi kom hem på eftermiddagen så stod det en traktor längst bort på "yttertomten". Först blev jag livrädd och trodde dom hade börjat dra fiberkabeln på vår tomt trots allt, men det var Erik som redan var i full gång.


Nu har han tagit bort MASSOR av sly, som hans lamm (heter så på Gotland och lamm heter lammungar) som går i hagen bortom vår tomt får äta upp. När slyavverkning är avklarad så ska han få ta bort alla  jättetallar som växer där ute.


Däremot har han fått lämna ett och annat litet trädskott kvar t.ex. ett par ekar, några bokar samt några lönnar och en kastanj. Men...vad är det här som syns på bilderna!? Först trodde jag det var en lönn, men bladen stämmer inte riktigt! Dom är lite mer rundade än en vanlig lönn brukar ha, så - vad kan det vara?
  

10 kommentarer:

Carina sa...

Vilken trädgård du har! Förstår mycket väl att du inte vill ha den uppgrävd....
Det lär säkert finnas massor kvar när det väl är dags för visningen, för du verkar ha tillgång till diverse "material".
Lycka till och ha en fortsatt skön söndag.

Ingrid sa...

Så skönt att ni orkade stå på er och inte föll för några övertalningsförsök. Det kommer säkert att finnas några som blir lite purkna på er, men i förlängningen tror jag inte att det spelar någon roll.
De måste inse att det hade blivit ett alltför stort ingrepp på er fina trädgård.

Ha en skön söndag och vila dig och njut nu lite också av det goda vädret!

Kram, Ingrid

Evas Kvarnaro sa...

Det är väl ett fritt land vi lever i och då gör vi som vi vill.
Precis som du nämner, alla behöver
inte ha bredband, man klarar sig utan det finns annat.
Att de är så enträgna.

Men en alldeles fantastiskt vacker
trädgård det har du (ni).

Hur är det med Santos,har inte sett honom på länge, mer än han fikade med er vi stenmuren.

Ha de fint/ Eva

ormbunke sa...

Oj vad det sprakar om dig och din underbara trädgård. Så skönt att det blev avgjort till slut. Här har det inte sprakat så mycket på senare tid men det börjar bli bättre.Kramar. Ha de gott.

Margot sa...

Bra att ni står på er trots föreningens tjat, det kommer ni inte att ångra! Det finns som sagt andra alternativ! Man blir aldrig trött på att se bilder från din vackra trädgård, fantastiskt fin är den! Jag planterade några alliumlökar i höstas, men inte en enda boll har visat sig än, konstigt!
Ha en skön söndag!

Ruben sa...

Där fick de sig allt en riktig minnesbeta!!! ;-) Grattis till beslutet!
/Ruben

mammi sa...

Verkligen tänkbart, alltså det med bredbandet. Själva har vi råkat ut för ytterligare tråkigheter. Kommunen har bestämt att vi skall anlägga nytt avlopp, och därmed flytta det långt iväg. Kostnad c:a 150 tusen (madrassen är tom) Vi har en liten bäck c:a 150 m från vårt hus, och här gäller inte den största lag som finns. Nämligen Tyngdlagen. Här rinner alltså vattnet vågrätt för att lite innan bäcken, rinna uppför. Hela vår gavelrabatt, infarten och parkeringen kommer att beröras. Men tänk på alla djur, som sköter sina behov var de vill!! Visserligen har inget datum fastställts ,men men men.
Grannen som bor ännu närmare bäcken, behöver inte nytt avlopp eftersom det inte är privatägt. Hur mycket skall man stå ut med. Vi hade gärna blivit osams med några, för att slippa det hela. Kommunen kan man ju inte rå på.
Ha det så gott ni alla
Kram från oss

mammi sa...

Jo jag vet faktiskt att det är en Rododendron,en liten kul grej jag läste, om föräldern som fick frågan från sitt barn om hur det stavades och fick till svar att det nog var en Tulpan !!! Denna vi har stod här när vi köpte gården för 27 år sen, på Norrsidan och med max. 3 blommor per sommar. Fick besked att det inte gick att flytta den, men det gjorde vi ändå Hade ju inte den inom synhåll, så det kvittade ju om den överlevde eller ej. Men den är trogen varje år.
Börjar bli lite väl stor, så det blir fram med sekatören.
Kram

Ölandsvindar sa...

Jag kollade lite i min bok "Europas träd och buskar" och det finns en del lönnvarianter med liknande blad. Du får visa den för alla trädgårdsintresserade som besöker dig och se om någon vet. Hurra för er två som står på er!
Kram /Kerstin

samson sa...

Gjorde ni rätt i som sa upp allt
det finns ju andra alternativ
vi kör allt tv, dator och telefon via Telia
ha det så bra
maggan