KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.


Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.


Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


söndag 16 juni 2013

EN RUNDVANDRING I TRÄDGÅRDEN

Eftersom jag tappade min kamera i golvet så låsmekanismen till batterilocket gick sönder, kan jag inte längre fota med den. Trist, men jag har ju min gamla som reserv i bilen. Alltså tog jag fram den i morse och tog ett varv i trädgården med följande bilder som resultat.

Här är det den nyaste rabatten, den s.k. "lyxrabatten" i förträdgården vid rosenspaljén, som varje dag har besökt av nån fågel som krafsar ut jord på stenarna. Som synes har det växt till bra i den och t.o.m. solhattarna som ska blomma på sensommaren är i full knopp - och blom!


Försökte mig på ett par närbilder, men det gick inte så bra med den här kameran. Kom inte riktigt ihåg hur man ska göra! Man börjar ju bli lite glömsk..... *fniss*

Tänk vad fräscht allting ser ut på bild! Visserligen har vi rensat ogräs och kantskurit, men på bild ser man inte  att gräsmattan här på baksidan faktiskt inte består av gräs utan av Bellis (tusensköna)!

Tyvärr är det så att alla vanliga syrener har blommat över och t.o.m. den här hängsyrenen börjar se lite medtagen ut. för att inte tala om alla mina allium. Fast dom bollarna är ju rätt snygga även som överblommade!

Här är det den vänstra sidan av murrabatten som Rolle grävde upp åt mig tidigt i våras och som jag sen planterade lite nytt i.
Här är den högra samt rabatten nedanför som är full med alunrot under en rödbladig och rosablommande fläder. Försökte mig på lite annat där också, men alunroten kvävde snabbt dom växterna!

Den lilla pallkragslådan bredvid trappen till kontoret. Där växer lite olika saker, röd alunrot, vit pensé, ett litet blåregn (till höger), en illgul Choisya ternata `Lich´ som jag tog från Esveld i våras och så bakom den en underbar hög gul Iris sibirica till vänster som jag måste ha fått av någon!? Har dock inte en aning om vem och när eller hur.....Hjälp!!

Här ser man att det snart är helt utsålt i "gräs- och bamburabatten" på baksidan också. Det blir mer och mer perenner. Framförallt dagliljor, solhattar, iris och så lite annat som rudbeckia, kerriabuske, funkia, gulbladig rönnsumak (Som inte ska sätta så många rotskott - vi får väl se!), julros samt hortensia. Får nog döpa om rabatten snart! Tyvärr blommar inte något här längre - eller ännu - så den är ju inte så kul för besökarna den 19:e att titta på precis just nu!!

Här är det den vintergröna grön & gulbrokiga Elaeagnus ebbingei `Limelight´ (en släkting till den vanliga och simpla silverbusken) som jag köpte från Esveld i våras. Den är planterad nedanför altanens smala del och verkar trivas otroligt bra i sanden och det skyddade och soliga läget. Den har redan växt till sig med ett par dm. Hoppas nu bara att den överlever vintern. Man kanske ska fixa nått skydd åt den, fast egentligen är jag emot sånt. Normalt brukar jag säga att överlever växterna inte, så är det trist - men då ska man inte ha sådana i trädgården! Fast ibland gör jag undantag!!
Här är det senaste tillskottet av dekorationer i trädgården. Återigen ett CD-ställ. Den här gången med en stenskiva och en blomkruka högst upp! Det här med CD-ställ är lite av vårt "signum" och både jag och gubben min tycker det är kul att leta efter dom på loppisar. Sen tar vi hem dom och klurar på vad vi ska göra med dom!
Ett litet, men djupt - därför finns det en liten "trappa" i bunken - fågelbad och en mycket vacker alunrot!

 En av dom två tårtbitsformade rabatterna nedanför södergaveln som kom till förra våren efter uppgrävningen för omdräneringen. Börjar se riktigt färdigväxt ut. Mycket beroende på att vi flyttade dit den stora bollformade forsytiabusken. 
Här slutar rundvandringen för idag - resten tar vi i morgon!

TREVLIG SÖNDAG 

5 kommentarer:

Nina/Stjärnkraft sa...

Det är så himla prydligt och strukturerat i er trädgård vet du vad, så en annan måste alltid hämta sig lite innan man kan förmå sig att visa några fotografier från sitt eget hortikulturella kaos ...

Just nu ser det mest rörigt ut hos mig. Ett flertal växter har liksom bara hamnat där de växer, eftersom det var enda platsen där det gick att tränga ner en ny växt. Här borde till en rejäl uppryckning och omorganisation! Och så borde det förstås anläggas minst en ny rabatt också.

Håhå, jaja ...

Men fint har ni det! Så de som kommer på besök den 19:e blir nog mer än nöjda :o)

Nora sa...

Va fint det är hos er nu!!!
Och murrabatten är ju helt fantastisk - både växterna och själva muren!
Ha en fin söndag!
Kram!

gunsan sa...

Tack för den turen.Ni har så fint hos er.Och CD ställen pryder sin plats.
kram.

samson sa...

Ni har det så himla fint i trädgården
ett sånt där cd ställ står och skräpar nere i källaren jag har faktiskt funderat på att göra en liknande prydnad som ni men inte kommit till skott än
det är mycket som jag inte har kommit till skott med som att ta bort påsk kycklingarna på dörrkransarna,
ha det så bra
maggan

Ingrid sa...

Tack för rundturen!
Ni har de så fint och prydligt överallt så det är en ren fröjd att se.

Kram, Ingrid