KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.


Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.


Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


fredag 14 juni 2013

DET REGNAR...

...äntligen! Vi har fått 9 mm i natt och det är alldeles perfekt. Men...det regnar fortfarande och jag skulle ju hellre se att det blev lite sol nu så man kunde fixa klart i trädgården. I alla fall uppehåll.
Vi ska nämligen ha en trädgårdsvisning onsdagen den 19:e mellan 14.00-17.00.
(OBS att jag skriver vi, fast det bara är jag som ska visa mig ute och prata med folk. Men trädgården är ju numera även Rolles, så mycket jobb som han har lagt ner i år!)

ALLA ÄR VARMT VÄLKOMNA!!

På grund av regnet blir det inga nytagna bilder idag, jag får visa dom jag tog i veckan istället. Så här såg t.ex. penséteatern ut innan jag klippte ner dom flesta. Dom på dom två översta raderna hade nämligen blivit så rangliga att dom hängde ner över den nedersta - och det var inte snyggt. Nu lär dom väl inte hämta sig innan visningen, men det kan inte hjälpas. Jag var tvungen att göra nått åt dom!


Några klängrosor syns inte till, alltså blommorna. Själva växten har dock kommit igång och framförallt; Dom nävor jag planterat under rosorna börjar bli enorma - titta till höger på bilden nedan. Större än rosorna - som frös ner i våras som vanligt - faktiskt.


Alla växter i "lyxrabatten" framför har tagit sig och nu har t.o.m. dom 4 solhattarna börjat blomma. Dom ska ju inte blomma förrän på sensommaren, så man undrar ju varför!? Det enda jag kan tänka mig är att dom drivits så hårt i växthusen att dom har tappat begreppet om blomtid!

Här är det Santos som leker med en "färgavstämd" leksak på altanen! *fniss* 
Kolla in vårt monster till gasolgrill. Jag ville inte ha en stor grill alls och trodde det var en ganska "liten" när jag beställde den, vilket det alltså inte var. Men...den fungerar helt fantastiskt och maten blir verkligen grillad med härliga grillränder. Så den grillen var värd sina pengar.....


För ett tag sen fick jag ett brev av bloggvännen Ingela (Mosters Trädgård) med en massa fina små plantor, bl.a. den här blanknävan. Nu är alla planterade på murrabatten och brevets innehåll uppskattades verkligen. STORT TACK!

8 kommentarer:

Anette sa...

....och det är ju säkert Santos som bestämmer inredningen på altanen ;D Snyggt! Ja, det behövs regn ibland. Här var det lite "krisigt", men sen kom regnet. Särskilt i woodlandet får man ha koll, för regnar det inte så tar träden vattnet och en del av växterna vissnar. Men det löste sig som sagt och det kommer visst mer i helgen. Sen får det väl räcka ett tag:-) Lycka till med din visning och ha en fin helg. Kram Anette

Ruben sa...

Jag höll på att få kaffet i vrångstrupen när jag läste att dina solhattar blommar. Men så gav du ju själv förklaringen som tur var!! ;-)
Apropå solhattar, så har jag två olika på gång (dock vare sig utan blomma eller knopp ännu så länge), och det ser verkligen lovande ut, sådda av fröer som jag fick av dig.
Verkligen fina färgkombinationer på din "teater".
Men, vad är det för "muskedunder" till grill som står där på terrassen? Är det en eftergift till Rolle för att han inte skall sakna sin traktor så mycket? ;-) (hoppas du förstår att jag bara retas litet).

Ha det gott!
/Ruben

Evas Kvarnaro sa...

Hej, jag skrattar lite först ha ha,
inte av dig, men det sista Ruben skrev om grillen, *fniss*

Tack för visningen Susie, nu fick även jag se lite på din 'runda'.
VERKLIGEN EN 'SUPER-DUPER'trädgård!
Den där 'teatern' var och hur har Rolle hängt upp den, är den av plåt
"fiffig" idé och snyggt.
Altanen är hur läcker som helst med
och utan vovve, *ler*

Det var gott med regn, behövligt !
Men som du sa, sol vill vi helst ha

Ha en trevlig visning, lycka till.
Kram/ Eva

ormbunke sa...

Tänk om jag kunde ta ett skutt till dig den 19:e. Men jag får nöja med dina fina bilder du visar som också ger mig inspiration. Vilket underbart arbete ni lägger. Hoppas inte regnet förstör. Här har kommit 30 mm sen itorsdagsnatt och just nu regnar det igen. Får passa på att göra lite inne också. Ha de gott i helgen och hälsa Rolle och Santos.

Margot sa...

Vilken läcker penséteater, snyggt! Vilken härlig altan, fantastiskt fint och grillen gör det inte sämre precis! Tråkigt att inte klematisen klarade sig, troligtvis var rötterna för dåliga! Får fixa en ny till dig så småningom:)
Ha en fin helg!

Anja sa...

Vilken snygg inredning i växthuset! Även i övrigt ser det ut i trädgården som om "ni" var verkligen förberedda på att ta emot trädgårdsbesök!Lycka till och njut!/Anja

Christina sa...

Visst behövs regnet! Igår regnade det här nästan hela dagen och idag till och från.
Jag såg att en solhatt, som jag har planterat i år, börjar få anlag till knoppar, den kanske är för hårt driven den också.
Så vackert det är i din, förlåt er, trädgård.
Ha det gott!
Christina

Carina sa...

Mmmm, jag är lycklig för varje regndroppe som kommer....fick visst 17 mm igår, känns helt ok till vårt nysådda gräs....nåja gräsplätttar...