KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


måndag 20 maj 2013

PÅ INKÖPSRESA

Det är konstigt, nu när man inte har någon tid till att sitta framför datorn och blogga - då finns det MASSOR att visa. Men jag får väl göra ett inlägg varje dag, så kanske man får presenterat det man vill! 
Jag börjar med vår underbara "fastlandsresa" som jag bara måste dokumentera. Fast "fastlandsresa" är nog egentligen lite missvisande, den gick ju egentligen till en annan ö; Öland!

Vi åkte alltså hemifrån kvart i sex på morgonen i tisdags. Färjan till Oskarshamn gick 07.20 och vi landade 10.20 på fastlandet. Vi tog vår lilla pickup så att vi skulle kunna få med oss dom 25-tal träd och buskar vi skulle inhandla hos B´Ströös Träd & Buskar vid Byxelkrok på Öland. Det blev dock bara 2 träd och 4 buskar till mig - resten var till mina vänner i Entusiasterna!

Det hela började perfekt med en liten hundprommis på Enerevet i Drag. Vädret var underbart och det fanns inte en kotte i närheten. Senare på säsongen kan man nog inte promenera här med hund, där fanns nämligen  en liten badplats och en privat camping!
Så stannade vi till i Kalmar för "herrshopping" på både Jula och Biltema, fast det roliga var att det blev mest grejor till mig! Det blev både vattenspridare, kantskärare, arbetshandskar, ogräsättika m.m. m.m.!!
Vi var ganska tidigt på Öland och vårt natthärberge, lägenhetshotellet Äleklinta Gård som ligger nån mil ovanför Borgholm. Nu skulle vi dock inte bo i en lägenhet, utan i ett sött litet hus 15 m från strandkanten. Jätteskönt för oss som har hund.....bara att öppna dörren och kliva ut med Santos lös och ledig!

Efter att ha bekantat oss med ägaren tog vi en liten prommis söderut utmed havet, sen gick vi in och jag gjorde iordning lite middagsmat. Det fanns alla faciliteter i huset, så jag åt vitkålssallad med grillad kyckling som jag värmde i micron. Rolle ville ha potatissallad och rostbiff - och det fick han naturligtvis. 
Sen tog vi ytterligare en prommis, den här gången norrut. Vi gick så långt vi kunde utmed havet, sen fortsatte  stigen uppför den branta grässlänten. När vi var nästan uppe trodde jag att jag skulle svimma - jag är nämligen otroligt höjdrädd. Men det var ju, som Rolle glatt påpekade, bara att ge fasiken i att titta åt sidan eller bakåt!

Under den första prommisen så blåste det ganska kraftigt, men vinden hade mojnat tills vi tog den andra. Fast det inte var speciellt kallt, så var det inte att tänka på att sitta ute utan vi bänkade oss i vardagsrummet framför TV´n. Men redan vid 20.15 gick Rolle och la sig, själv försökte jag sitta uppe och se hela den första semifinalen på melodifestivalen - utan att lyckas! 
När klockan började närma sig tio så började de dra i ögonen på mig med, alltså jag gick en sista vända med Santos precis när solen började gå ner - inte dumt! Det var otroligt vackert!!
Sen sov man som en stock till 04.30 då jag fick roa mig med att läsa en timme tills gubben behagade vakna. Santos tyckte dock att vi var uppe extremt tidigt och hade ingen lust att gå ut alls. Han hade föredragit att ligga kvar i den sköna husvärmen, för det var rätt grått och ruggigt på morgonen - men det gick över under dagen som tur var. 

Fortsättning följer!

4 kommentarer:

Evas Kvarnaro sa...

En utflykt till solen o vindarnas Ö
så trevligt jag hänger på.
Jag gillar Öland där är fint. Gillar när ni är ute och hittar fina platser, spännande.
Ser fram mot nästa . . . .

Kram/ Eva

Anette sa...

Fina bilder! Öland är fint det. Känner igen det där med att man får vänta tills alla vaknar.....går bra när man är hemma, men värre på hotell....kram Anette

mammi sa...

Vilken underbar natur. Nu kan man ju titta på alla vackra bilder och "slippa" ge sig ut. I eftermiddag skall vi köra till en veterinär, som är "världsberömd" i hela Skåne. Tog lite tid innan vi fick "tid" Hon lider inte av något vi kan se, men p gr a hennes ålder vill vi att hon undersöks noga
Kram till er tre
från oss tre

Ingrid sa...

Kerstin på Öland gillade inte att jag placerat hennes blogg bland fastlandsbloggarna!!

Kram, kram