onsdag 22 maj 2013

LÄGESRAPPORT

Som jag skrev tidigare; Man har hur mycket som helst att visa och skriva om nu! Men egentligen ingen tid över.....
Ikväll t.ex har jag precis skrivit ut min - och några väninnors - order av vårlökar från Dix i Holland som ska levereras i höst. Vi är verkligen ute i god tid, men det måste man annars får man inte det man vill ha!

Och egentligen är det nog bra, för nu vet man ju vad man behöver och har plats för. Eller man kanske ska vara ärlig säga som det är;  vad man vill ha för färger och sorter samt var man kan klämma ner fler lökar! 
För nog med vårlök, det får man ju aldrig!!
Det jag vill ha i år är mest tulpaner - många åts ju upp i höstas av skogsmössen , så jag måste fylla på. Sen blir det naturligtvis några Allium - tre sorter som är totalt olika, både vad gäller färg, storlek och form. Ovanpå det "råkade" det bli några Anemoner. 100 st dubbla blålila. Och så tog jag 6 stycken jättestäppliljor `Pinokkio´som är orange. Har haft stäppliljorna tidigare, men glömde att täcka dom över vintern så dom ruttnade! Den här gången får jag skärpa mig!!

Här är min ullungsrönn `Dodong´ från Öland. Den enda växten som inte kommit i jorden ännu. Den ska sitta på yttertomten vid ruinen någonstans - tror jag - och där är det knepigt att gräva, så det ska gubben göra. Men...han har naturligtvis fullt upp med annat (brukar vara så), så den får vänta!

Det andra lilla trädet jag köpte är ett japanskt körsbär; Prunus nipponica `Ruby´ och det har jag fått ner själv utan problem. Men den satt jag i en halvfärdig grop vid infarten!

På andra sidan av infartsparkeringen har jag sedan tidigare det här körsbäret, det vanligaste - en `Kanzan´!
Nej, nu måste jag vila mig ett tag och TV´n väntar. Så då kan man sova gott ett tag!

3 kommentarer:

Unknown sa...

Så mye fint Susie, hagen din er en perle.
Ha en fin kveld.

Nora sa...

Va smart att köpa vårlökarna nu! Det är ju nu man vet vad man vill ha, precis som du säger!
Din trädgård är verkligen superfin!
Kram!

samson sa...

vad många fina buskar du har som blommar nu
smart tänkt med vårlökarna
tack för din fina kommentar i mitt förra
ha det så bra
maggan