KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


onsdag 1 maj 2013

HÄRLIG HELG

Helgen har varit helt underbar! Har fått massor gjort eftersom vädret har varit perfekt för trädgårdsjobb (alltså lite kyligt) och jag har övertalat gubben min att vi behöver några dagars minisemester på fastlandet!!
Min bloggväninna Kerstin på Öland skrev för några dagar sen att hon varit på B´Ströös Träd & Buskar och där köpt en ullungsrönn `Dodong´. Eftersom jag har den samt lite annat mer udda på min önskelista så blev jag väldigt sugen på att åka dit igen!

Alla möbler som står ute i trädgården har vi fått ut, t.o.m. en del dynor. Den här t.ex. får ligga ute hela tiden och konstigt nog har den överlevt hela förra säsongen.

Sen bidog naturligtvis också att vi i Trädgårdsentusiasterna var på Öland för tre år sen och då handlade MASSOR. Vi fick också låna ett uthyrningshus hos Boel (ägarinnan till B´Ströös) och vi fem (4 källingar och en gubbe) hade enormt kul och trevligt. Jag hade väninnan Lisa med i pickisen och vi två lyckades fylla hela bilen med en massa spännande saker.
Så jag har naturligvis längtat till Öland i flera år, men det har hänt en massa som gjort att det inte blivit av. Och ärligt talat trodde jag att det skulle bli svårt att övertala Rolle, men där hade jag helt fel.....

En av dom nyplanterade narcisserna - tror att den heter `Sir Winston Churchill´!

Jag inget kul att locka honom med, så jag bara helt frankt frågade om han kunde tänka sig att åka till fastlandet några dagar. Jag nämnde inte IKEA i Kalmar för då ser han bara trött ut. Men OK, det finns ju några roliga firmor - fast inget Biltema trist nog - trodde jag. Men det visade sig att det öppnades ett där förra året! Yes!!
Så efter det att han redan sagt OK och jag börjat studera tidtabeller för båten, kollat hotell osv. och upptäckt det här med Biltema kunde jag verkligen glädja honom. Så nu ska vi BÅDE till Kalmar och till Öland, så bådas våra intressen blir tillfredställda!

Den rundade kanten vid parkeringen är grävd och grus ditlagt.
"Snäll" som man är *fniss*, så meddelade jag också dom andra i entusiasterna vad som var på gång. Och så frågade jag om dom ville ha något från B´Ströös - och det ville dom. Så vi får se hur många träd som går in i pickisen. Det viktigaste är dock min ullungsrönn.....men jag lär nog hitta lite annat också!

Rabatten framför rosenspaljén är färdiggrävd, nu ska bara en stenkant mot gången till så att jorden inte rinner ut där!
Eftersom jag inte har så många perenner som just nu ska ner i den här rabatten, bara 4 alunrot och 4 vippklocka - och så väntar jag på 5 dagliljor som är beställda men som inte kommer förrän i slutet av månaden - så var vi "tvungna" att åka till Jonas i När idag och inhandla både sommarblommor och perenner.
När stenkanten är lagd, vi ska köpa sten i morgon och jag hoppas få det den också, så ska jag fylla på med mer jord och så ska jag ÄNTLIGEN plantera!


Alla bilderna togs efter sista kvällsprommisen med Santos vid åttatiden. Visserligen ska han ut både kl tio  och sen precis innan man lägger sig så där vid tolv, men då är det bara små kort "kissrundor".  
Innan dess tänker jag se en thriller på TV, så jag säger GOD NATT nu!

4 kommentarer:

Ingrid sa...

Så grönt och fint det börjar bli hos er Susie! Det syns minsann att ni lagt ner mycket arbete och möda på trädgården redan.

Öland och Kalmar med Ikea låter väl jättehärligt. En lagom tripp!

Kram, Ingrid

Berit sa...

ÅÅ hälsa Boel från mig, dit skulle jag också vilja fara och handla:)
Ha en underbar dag!!

Anja sa...

Men kära nån så fint! Jag förstår att du känner att helgen har varit underbar på de premisser!
Din presentation av dig och bloggen är jättefin!/Anja

Anja sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.