KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.


Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.


Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


tisdag 21 maj 2013

FORTSÄTTNING PÅ RESAN

Den tidiga onsdagsmorgonen på Öland började alltså med gråruggigt väder - men det blåste inte, alltid något! Vi fortsatte norrut mot Byxelkrok och B´Ströös Träd & Buskar och överraskade Boel med att vi var så tidiga. Riolle fick packa växter medan jag prickade av listorna och samtidigt försökte komma på något extra till mig själv! Inte så lätt faktiskt!! 
Det slutade med att jag köpte (den som egentligen orsakade hela resan) en stor ullungsrönn `Dodong´, ett japanskt körsbär (Prunus nipponica `Ruby´), två olika smällspireor (Physocarpus `Chameleon´ som är liten och brokbladig samt P. `Mindia =Coppertina´ som hade ljust kopparfärgade nya blad), alltså några som jag inte hade tidigare - men jag har MÅNGA nu!

Sen blev det en liten Buddleja `Flower Power´ vars små blommor i blomkolvarna börjar som lila med orange mitt, men där det orange sprider sig mer och mer. Till slut kan man ha halva blomkolven i lila och halva i orange - det tilltalar mig!

En liten rund vingad benved (Euonymus alatus `Compactus´) kunde jag inte heller motstå. Enligt alla uppgifter jag hittat så ska den inte bli större än 1 m ungefär. Låter bra, jag har en tidigare och den får jag klippa varje vår för den är så stor. Men jag bara älskar den starkt rosa höstfärgen hos dom.....

Som ni säkert förstår hade jag inte tid att ta upp kameran ur väskan ens en gång, så från Boels ställe har jag inte en enda bild!!
På vägen från huset så kom vi förbi "kamelbondens" ställe, alltså han från "Bonde söker fru" förra säsongen, det ligger nästgårds. Jag måste säga att det ser lite konstigt ut med kameler i Sverige - men det viktigaste är att dom trivs!
På vägen tillbaka från Byxelkrok mot bron så åkte vi naturligtvis förbi Borgholms Slott. Den ruinen har vi aldrig haft tid att besöka tidigare, men nu så hade vi väldans gott om tid - färjan skulle ju inte gå förrän 21.10 från Oskarshamn. Alltså beslöt vi oss för att passa på att få i oss lite "kultur"!


vi blev faktiskt glatt överraskade. Det började redan i kassan där en mycket trevlig dam gav oss den information vi behövde, det fanns en vattenskål för hundar och vi fick ta med oss Santos in. T.o.m. in i museet - mycket trevligt!
Men oj vad det drog där genom alla öppna gluggar överallt. Rolle - som inte är höjdrädd - gick upp och tittade, men jag höll mig kvar på marken. Det var mycket att se ändå.....


Den enda missen på hela resan kom när vi anlände till Ekerums Golfhotell där vi alltid brukar äta lunch när vi är på Öland. Det visade sig vara abonnerat av Arbetsförmedlingen och precis när vi kom så bara dånade det in en otroligt massa folk. Alla bord var dessutom reserverade, så det var bara att fortsätta resan över till Kalmar där vi åt en lätt lunch innan vi åkte runt och shoppade lite - igen!

Sen åkte vi norrut mot Oskarshamn men vi tog en liten "vacker kustväg" och från den åkte vi in en liten pytteväg bland sommarhusen till något som hette Fågelsudd. Där hittade vi en liten parkering och en grusa stig som gick runt hela udden. Det var otroligt fint och vi träffade på ett par som vi kom i snack med och dom berättade att det var HSB som ägde allt och hade projekterat det hela på 50-talet. När vi kom runt udden så fanns det en liten bastu och en badstrand, så det var väldans fint ordnat.
Det är bra med hund, man kommer alltid i snack med folk och man hittar alltid fräscha promenadställen man aldrig hade kommit till annars!

I Oskarshamn tog vi oss till vårt favoritrastställe, den lilla båthamnen söder om inloppet som har en otroligt lång pir byggd ihop med massor av små öar (stora klippor). På den första bilden ovan ser man "hundbadet". Efter prommisen här så gick Rolle och jag in på hotellet Corallen och åt middag. Santos fick sova i bilen!


Men prommisarna var ju inte slut, utan vi åkte en bit norrut till Havslätt också. Där hittade vi en ganska vacker slinga bland husen vi kunde gå. Sen var det dags för en egen hytt och sova ett par timmar innan vi kom till Visby 24.10 och hem 01.00. Sen packade vi ur alla växter, så när man äntligen fick lägga sig vid tvåtiden var man ganska slut. Men kul...det hade vi haft! Och det roliga var ju inte över, dagen efter så skulle man ju få ägna sig åt dom nya växterna - och se hur det hade gått för trädgården!!

Paeonia roseae  blommar för första gången - och det var den jag trodde var min svavelpion!

2 kommentarer:

samson sa...

Vilken härlig resa ni varit på,
Öland är så fint och Östkusten åxå
ha det så bra
maggan

Ingrid sa...

Oj, oj vilken resa ni gjort! Det låter helt underbart, men nu har du mycket planterande framför dig.

Kram, Ingrid