KOMMENTAR

VIKTIGT!!!
Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!söndag 21 april 2013

NÄSTAN VILSE

Idag blev det inte mycket gjort precis. På morgonen var det jättekallt, det var -2 under natten. Så trots det otroligt fina vårvädret så gjorde vi ingenting i trädgården. Vi tog faktiskt ledigt en hel dag..... *fniss*
Redan innan lunch så påpekade Rolle lite fint; Man kanske kunde få ledigt en dag!?


Vilket både han och jag naturligtvis kunde få, så efter lunch när det blivit varmare och skönare ute igen så åkte vi ner till Ekstakusten för en långprommis med Santos. Han har ju inte haft så kul dom senaste dagarna när vi bara påtat i trädgården hela tiden!

Vi parkerade vid en liten skogsväg och där alla andra besökare i det här naturreservatet går ner mot havet - där gick vi rätt in i skogen istället!

Tyvärr visade det sig lite längre fram att vägen var väldigt sank - och dessutom full med djurspillning. Alltså bestämde vi oss för att istället följa  en betydligt mindre väg. Egentligen bara två traktorspår..... som i sin tur blev ännu sankare när vi kom fram till den här öppna platsen. Alltså  tog vi en liten stig rätt in i skogen!

.

Det hade dock kört en traktor här någon gång av vad vi kunde se, så vi var inte så oroliga. Någonstans skulle vi väl komma fram.....


Vi gick ganska länge och njöt av solskenet och den vackra skogen. Men den lilla svagt markerade stigen blev smalare och smalare - och till slut tog den faktiskt slut. Men jag har ju bra lokalsinne - och havets brus kunde man ju inte missa - så vi fortsatte mot havet och räknade med att så småningom komma ut vid den lilla kustvägen. 


Och visst gjorde vi det,  MEN jag - och inte Rolle heller - var inte människa till att hoppa över det här stängslet. Speciellt inte när det har taggtråd högst upp! 
Så vi hade två alternativ, följa stängslet åt det håll vi hade bilen - eller gå tillbaka. Det senare verkade inte nått kul, både tråkigt och väldans långt. Så vi började gå utmed stängslet.....


Med tanke på vad vi råkade ut för för några veckor sen när vi gick rätt ut i naturen (enesnår, taggiga buskar samt väldigt lerigt dike) så blev man lite orolig på sina ställen. Men när det började se lite risigt ut kunde vi ta små avvikelser från stängslet upp i skogen och till slut kom vi fram till bilen! Alltså blev det en riktigt trevlig och annorlunda runda!!


Därefter åkte vi hemåt och hos en granne i Eksta så såg vi följande scillamatta! Wow!! 
Sen tittade vi på Formula One-racet, åt middag och nu ska vi se nästa race - Nascar. Så vi har haft en mycket trevlig och skön söndag - och även Santos fick lite kul! 

7 kommentarer:

Carina sa...

Häftig scilla-matta ni for förbi! Ha en skön söndagskävll!
Kram

Ingrid sa...

Vilka äventyr ni är ute på! Tur att ni kom rätt till slut.
Den där scillamattan var verkligen maffig. Jag tycker att allting som kommit igång blommor otroligt rikligt och länge i år.
Hoppas att ni får en fin måndag i trädgården!
Kram, Ingrid

Paula i pörtet sa...

Vilket underbart hav av scilla. Till min stora glädje hittade jag första krokusarna idag utanför äldreboendet i byn, nu har gamlingarna något fint att titta på! Vi har också så tjälförstörda och blöta vägar nu så vi aktar oss för skogskörningar, vi brukar fastna i leran varje vår! Så vi försöker ta det lugnt och vänta in lite torrare tider. Jättefina bilder från din ö
Ha en fin vecka

Evas Kvarnaro sa...

WOW wow vilken scilla-matta !!!
WOW vilken härlig biltur, jag har hängt med så gott jag kunnat,fniss
Det är sååå kul att få hänga med på
tur med er, alltid nya ställen.
Sen är det kul att se Santos så glad och uppspelt, han nekar väl aldrig att följa med.

Susie, läs o se, jenniethefrog,
på min blogglista.Vårat b.b Jennie
har fått en Leonard. Jätte söt!
Vi är nu gammlingar!

Kram/ Eva

Gunilla Teckenberg sa...

Ja, ibland måste man faktiskt få ha en ledig dag från trädgården, om inte annat så för att orka med det ganska tunga vårarbetet.

På sommaren brukar vi känna oss lediga när vi åker runt till andra trädgårdar som har visningar...fniss.

Ha det gott!

Om Ett Hus sa...

Hej! Det måste vara underbart att bo så nära havet! :) Vad är det för blommor under trädet? Det var otroligt vackert! Ha det bra!

Charlotta sa...

Vilken härlig vårutflykt. :)