KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


måndag 29 april 2013

NYA IDÉER

Idag hade jag en massa inplanerat, men...det regnade och så var det bara 6 grader. Visserligen plus, men SÅ kul är det inte att jobba i trädgården. Vid regn går gränsen!
Vi fick dock en massa "trista" jobb gjorda igår, så idag skulle vi bara fortsätta med det jag tycker är roligt. Fast nedanstående grävjobb kanske inte är det allra roligaste, men det blir bra när det är klart.


Vadå? Undrar säkert du, vadå för grävning!? 
Jo, om man tittar noga så ser man att den övre gräskanten på "förträdgården" har blivit lite utåtrundat. Alltså bestämde jag att vi skulle runda - fast åt andra hållet - kanten på den nedre delen också. Ungefär som jag har ritat på bilden. 
Halva biten är uppgrävd, det gjorde Rolle igår medan jag räfsade det han skulle ha räfsat. Vi böt alltså jobb, för jag orkade bara en meter av grässvålen. Så nu skulle vi ha grävt upp resten idag. 
Ha! Skrattade djävulen. Det har regnat hela dagen tills alldeles nyss! 
Jag tröstar mig med att det är ingen som tar jobbet ifrån oss och det blir mer lättgrävt när det är lite fuktigt!! 

När den här kanten är grävd ska Rolle fylla på med grus och jag ska istället roa mig med att gräva upp en ny perennrabatt. Jag tyckte inte att jag har tillräckligt många! *fniss*
Jag har roat mig lite med att rita in en halvcirkelformad rabatt på bilden ovan, men jag har gjort en massa riktiga skisser också. Det som är bra med den här rabatten är att den kommer bli väldigt lätt att utöka - och risken är väl att det kommer att behövas! 


Eftersom jag trodde - vilket man ALDRIG ska göra när det gäller växter - att den här busken som jag tog hem från Esveld i Holland, skulle kunna växa i den halvskugga "murrabatten" så var jag tvungen att helt plötsligt hitta en riktigt solig och skyddad plats åt den. Det blev i lådan utanför kontoret.....


På andra sidan trappan står den andra busken (den vintergröna och brokbladiga silverbusken) som faktiskt fortfarande inte har kommit i backen. Men...igår grävde Rolle bort ett stort gräs som bara ynglar av sig hela tiden på den soliga sidan i "murrabatten". I den gropen skulle den ha åkt ner idag, men det får bli i morgon istället! 


Här ser man en närbild på den nyuppgrävda delen av murrabatten med en japansk rödblommig azalea längst till vänster, en ljust gulblommig rhododendron ovanför den, en rödbladig japansk lönn, en Thuja smaragd, en oorange- och höstblommande Mahonia samt en massa små nävorplantor.


Det ser fortfarande väldans trist ut, men det har börjat blomma lite både här och där. Här är det den rödblommiga nunneörten i "lyr-rabatten" som har slagit ut.


Bredvid den växer en tuva med  gulsippa och till min glädje ser man en massa små knopp. Den är helt underbar!


I samma rabatt växer den här julrosen. Den enda jag har faktiskt. Måste köpa på mig lite fler i år. Vill ju hemskt gärna ha såna i både rött, blått och rosa!


Nu har även dom blommor som växer till vänster i skuggan av järneken slagit ut. Så det är ju synd att man inte kan vara ute och njuta av dom!


Här är det blålila krokus och snöklockor som blommar. Har massor av dom senare trots att jag aldrig planerat några. Dom har kommit alldeles av sig själv.....

Sen till den bästa bilden av alla idag! Inte bara för att gräs- och bamburabatten ÄNTLIGEN blev avrensad igår. Det torra till höger är den svartstammiga bambun som tydligen återigen har frusit ner, men jag ska vänta med att klippa ner den tills i början på juni för säkerhets skull. 
Nej, det som gör den här bilden så bra är vad som händer i bakgrunden. Om man tittar noga så ser man att Santos sitter ihopkrupen vid staketet. Alltså på det där speciella sättet som vi som är hundägare vet vad det betyder!
Jag såg inte det här när det skedde och det var först nyss när jag skulle ladda ner bilderna som jag upptäckte det. Och - det var jätteskönt för vi oroade oss lite igår över att han inte gjort ifrån sig. Nu kan man sluta att oroa sig och gå ut och plocka upp sk..en istället...... 

7 kommentarer:

gunsan sa...

Vilken tur att fångat hans toabesök på bild.
Och så mycket du har som börjat blomma nu.
Även har börjar det hända en hel del i rabatterna.
Ha det gott.

Gunilla Teckenberg sa...

Ha haa...bildbevis! Duktigt Santos!

Jag tror bestämt att gräsmattan krymper, de har sådana tendenser jaa...

Visst är det väl härligt när man kan filosofera och planera - det är nog meningen med trädgården tror jag. Allt detdär förvaltandet, speciellt på våren, är inte lika kul och kroppen protesterar och vill inte...

Jag vill också ha lite regn - här blåser det nästan storm i byarna och det torkar ut alldeles förfärligt..

Ha det gott Susie!

mammi sa...

Önskar jag hade haft en del av er energi. Känns som om jag är i något sorts vakum. Er trädgård ser verkligen inbjudande ut.
Ha det så bra ni alla
Kram

AnnA sa...

Hej!
Inte Sååå inspirerande väder har heller, och kände inte för att fortsätta rosenbeskärning och annat efter jobbet. Kalla vindar...
Trevlig Vas borg - varmare får vid hoppas...
Hälsn
AnnA

Nina/Stjärnkraft sa...

Ojoj, så ni håller på och fixar! Kan ni inte ta en tur upp till mig på Åland, så det blir lite gjort här också?? Santos får gärna följa med och du kan hälsa honom att "Rucklets" gård är som gjord för bestyr ;o)

Hoppas att du och Rolle får en riktigt mysig valborgsmässoafton och att ni gotlänningar erbjuds ett något bättre väder än vi verkar få här norröver. Det är k-k-kallt och hårda vindar på typ 10 m/s är prognosen för kvällen :o/

Evas Kvarnaro sa...

Santos gödning kanske !?
Att vad ni håller på . . . .
flitiga myror.
Värmen är blyg i år,vågar knappt visa sig, varje dag väntar man.
1-Maj är vi utbjudna av sonen och
familjen på en hemlig dags-utflyckt
Vädret ska bli hyggligt i morgon har "de" lovat.
Ha en trevlig 1-Maj
Kram till er alla tre!

Christina sa...

Gräva svål är så jobbigt! Har hållit på med det de senaste dagarna. Också en iskall vind från havet!! Mina azaleor har frusit ner!! Men ska kolla om det finns lite liv i dom!/Lila-Christina