KOMMENTAR

VIKTIGT!!!
Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!lördag 27 april 2013

SURJORDSVÄXTER

Nu är det bara sex inlägg kvar till det 500:e...det är bara inte klokt vad man har varit produktiv!

Den här bladväxten åker ut och in för närvarande!

Och mycket har vi haft för oss idag också. Först åkte vi till Visby - tidigt, tidigt - för att vara med om vårutförsäljningen på Snicken som startade klockan nio. Vi stod som 3:a i kön!


Vi handlade massor, men Rolle gjorde nog det största kapet: En jacka som hade kostat 2295:- för 95:-! Dessutom en jacka till som på tidigare REA hade kostat 695:- och nu kostade 190:- samt en Helly Hansen T-shirt - se bild - som hade kostat 220:- för 45:-. Och en massa mer....som krukor, vaser, dekorationer, ogräsättika, färg m.m .....
  

Efter Snicken åkte vi till Linds Handelsträdgård där jag bara skulle köpa en azalea. Det slutade med en lågväxande rödblommig japansk azalea. En färg jag sagt jag ABSOLUT INTE skulle ha, men ibland så faller man..... 


...och dessutom en milt gulblommig Rhododendron. Det fanns endast ett ex av varje och jag fick ett så bra pris på dom att jag inte kunde låta bli. Lila och rosa var det däremot gott om, men jag ville inte ha lila - igen! 


På bilden ovan syns dom nergrävda på plats i murrabatten som konstigt nog inte har så kalkhaltig gjord (kan kanske bero på det otroliga nerfallet av barr och att det är ditforslad jord från början) och sen har jag naturligtvis planterat dom i rhododendronjord också!

Redan förra veckan hade jag sagt till Rolle att jag ville sitta ute på altanen och dricka ett glas vi den här helgen.  Men...några möbler har vi inte tagit ut, det är alldeles för tidigt och framför allt alldeles för kallt, så jag fick hämta två stolar. För - hade jag sagt att vi ska sitta där, så skulle vi.....


Och när vi satt där och njöt - det var faktiskt 12 grader - så kom gubben min på att han hade ett CD-ställ till och det måste ju användas till nått. Fast det var inte ett svartlackat, utan metallfärgat. Sagt och gjort, vi klurade lite och så kom den här "skapelsen" till!  Blev riktigt kul!!

TREVLIG HELG

7 kommentarer:

Monica sa...

oh kul med fynd. Azaalea är det tvunget med surjord till dem var lite sugen på en, men måste kanske då köpa torvblock, Ha det goot kram Monica

Nora sa...

Vilken läcker Azalea!!! Det är bra att ha fasta meningar och principer men det är bra att kunna kringgå dem ibland också eller hur? :-)
Grattis till alla era fina fynd!
Kram!

Ingrid sa...

Vilka fynd ni gjorde på Snicken!!
Och vackra växter blev det på Lind's. Åke brukade alltid säga att det var helt ofarligt att släppa in mig i ett shoppingcenter, men Lind's var jättefarligt.

Så kreativa ni är som kan hitta på användning för de gamla cd-ställen. Det ser verkligen snyggt ut.

Nu hoppas vi på en solig och fin dag i morgon också!
Kram, Ingrid

Gunilla Teckenberg sa...

Grattis till nya surjordsväxter! Jag är en stor beundrare av surjordsväxter av alla de slag -kanske "samlare" - när blir man det förresten?

Iaf tycker jag de vackraste och mest spännande växterna finns bland de som växer i surjord.

Hoppas solen lyser på er idag!

The Secret Garden sa...

Tack för din kommentar.
Det var precis vad jag behövde läsa just nu.

Konstigt att man ska (varför? av samhället i stort?) känna att när hundar blir gamla så mår de bäst av att dö!!!??

Förra sommaren när jag hade trädgårdsvisning och Gina var ut på kissrunda (ville inte ha dem lösa..vem vet vilka som kommer på trädgårdsvisning och vips..så försvinner en labbe i en bil..) så när Gina var ut en sväng så var det ett gäng som stannade och pratade, hund, och så kom det upp att hon, då, var 14 år...och VIPS så var det tal om att låta gamla hundar somna in, dö alltså!!!
Hade jag sagt att hon var typ 8 år så hade de inte sagt nåt!

Blir så less på det här.
Människor får ligga och självdö fast de ber om att få sluta sina dagar, men hundar, djur, ska dödas när de är gamla, fast de är pigga och vill leva.

//Boije

mammi sa...

Vilken "turrunda" ni gjorde. Skall själv på en sväng i morgon, bl a till en handelsträdgård, vad det nu får för konsekvenser. Det blev inga frösådder för mig i år heller, har liksom annat att göra, men det finns ju en räddning, just dit jag skall i morgon. Tyvärr blir det nog ingen billig runda (känner mig själv ganska bra)
Ha det gott ni alla tre
Kram

Evas Kvarnaro sa...

Kors vilken lyckad dag ni fick.
Vilka kanon priser det blev,
då blev ni väl verkligen nöjda.
Rolle är ju en riktig tuffing där han står,som en yngling på 15 bast

Härliga färger på bägge buskarna,den ljusgula-vita är super fin, annorlunda.

Må gott