KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


torsdag 18 april 2013

LITE GJORT OCH VÅRBLOMMOR

Redan igår bestämde vi oss för att idag då skulle vi  minsann "köra hårt" i trädgården.Det skulle ju bli varmt och kanonväder. Så gissa att man blev snopen när det duggade i morse!

Julrosen har börjat knoppas - är inte det lite sent!?
Det var husses tur att gå ut med Santos i morse (vi turas om), så när han kom in igen och talade om att han skulle flytta lite bortplogat grus till sin rätta plats blev jag mäkta förvånad! I duggregn!?

Bleksiktig Scilla - inte alls i min smak faktiskt!
Men...han gick ut och började kratta, sålla och städa vid infarten. Alltså kunde jag inte sitta inne längre så jag bestämde mig för att gå ut på altanen och fixa lite. Det är ju under tak så blöt skulle jag inte bli. 
Jag tog bort lite skräp i mina små järnkrukor och i kolhämtaren, klippte ner humlen och tog bort kycklingnätet vi hade runt altanen förra året. Den satt där så att inte Santos skulle springa ner i den leriga gräsmattan innan vi sått och fått ordning på den efter dräneringen!

Några lysande blå krokus - dom har en färg jag gillar däremot!

Men inte nog med att det duggade, det blåste också. T.o.m. här trots våra skyddande träd runt om. 
Det roliga var dock att när man gick ut, som vanligt sista halvåret ordentligt påpälsad, så blåste det VARMT! 
Det var faktiskt riktigt skönt ute med +16 grader i regn!!

Och här är en blomfärg jag är extremt förtjust i - cyklamen!

Efter våra respektive jobb var det dags för lunch, sen gick vi ut och tog bort (dom hemska) svarta skydden från min "rosfolly", spaljén med vinstockarna och den stora rosenspaljén. 
Det såg riktigt hyfsat ut bakom, förutom att alla små skott från lökväxterna var nästan vita, det var massor av torra växter samt gräs och ogräs - och att det i den stora rosenspaljén kryllade av insekter. Usch!
Nyckelpigor - vilket är trevligt - men också MASSOR av liljebaggar - verkligen otrevligt! Så nu kommer förmodligen inga liljor att blomma där i år, dom lär ju bli uppätna allihop!!

Några underbara våririsar!Eftersom det blåste så vansinnigt så gick det inte att räfsa, högarna blåste ut i samma takt man räfsade ihop dom. Alltså blev det annat gjort idag, så några bilder hann jag inte ta då. Dom ni tittar på nu blev tagna först ikväll vid åttatiden när jag tagit en prommis med Santos. Efteråt gick jag en runda för att kolla in vad som börjat titta upp och vad som - kanske - börjat blomma!

Till min stora glädje så hittade jag ganska många våririsar. Numera på en del lite mer undanskymda ställen, men det gör inget. Dom får växa precis var dom vill - jag älskar dom!
Fast det var lite snyggare när jag hade dom vid husknuten i en "stenrabatt". Då såg det inte lika skräpigt ut runt dom och man såg dom betydligt bättre mot stenen. Nu är det bara en enda, den ljusblå, som växer bland stenarna. Men...så kan det gå när man får huset akut omdränerat!

11 kommentarer:

Evas Kvarnaro sa...

Va ! har våririsen kommit upp så långt, inte illa,ja de är mycket vackra. Det är trevligt att få vårstäda i trädgården så smått.
Vi kunde inte vara ute idag, för vinden var hiskeligt stark, man blev nästan omkull vällt av blåsten
Då blir man lite förbaskad,för jag vill så gärna vara ute o fixa oxå.
Jag ska jobba helgen,då är man inne

Ingrid sa...

De där mörka våririsarna är jättefina. Vanliga blåa växer både här och där i rabatterna på på Odvalds, men de mörka ar jag inte sett någonstans.

Idag skiner i alla fall solen och även om det är blåser är det ganska skönt ute. Man är ju inte speciellt bortskämd.

Kram, kram

gunsan sa...

Oj så långt det har kommit hos dig.Även här blåste det som attan i går.Och även idag.Nu har solen försvunnit bland en massa gråa moln men det är skaplig temp så det blir utejobb idag.
Kram

Carina sa...

Så vackra blommor, ffa irisarna! Gott att få lite gjort även om det inte alltid blir just det man tänkt.
Ha en skön helg!
Kram

Silvy sa...

Ååh, de där sista djuplila irisarna är ju helt fantastiska! Du råkar inte komma ihåg vad det är för sort?

Gunilla Teckenberg sa...

Apropå liljebaggar - jag fick ett tips i fjol från ett trädgårdssällskap på besök i trädgården. De påstod att de aldrig har problem med liljebaggar - de blandar Tabasco med vatten och sprutar på och runt liljorna.

Har inte testat själv men skall göra det i år - värt ett försök iaf.

Paula i pörtet sa...

Hej, vi lämnade ju också stockholm för bondvischan, det var 1995 då vi inhandlade oss ett värdshus och ett vandrarhem i Kloten. Ett par år senare blev jag sjuk och vi var tvungna att avveckla men tillbaka till storstan flyttar vi aldrig! Har mitt hjärta i Dalarna så här blir vi kvar. Visst är det mysigt att kunna följa sina drömmar, ibland blir det bra o ibland fungerar det inte, men i långa loppet ångrar man nog bara det man inte gjorde..
Ha en fin helg bland blommorna

Veronica sa...

Men det är ju otroligt att dina Irisar blommar!?
Härligt!
Nu får vi hålla tummarna att helgen blir så skön som vi önskar!

Kram

Anita sa...

Vilken härlig kavalkad i blått. Gillar speciellt de blå krokusarna, vilken fantastisk färg!

Såg också om dina grusade växthusplaner. Trist men jag hoppas det löser sig så småningom. Går själv i växthusdrömmar fast jag egentligen inte har någon plats. Men drömmar tar ju som tur är inte så mycket plats.

Önskar dig en fortsatt fin helg!

Högagärde sa...

Så mycket vår och så otroligt härligt.
Kram Elisabeth

mammi sa...

Vilka härliga bilder du visar. Jag har ju tyvärr varit dålig på att kommentera, kanske inte så konstigt. Här växer det så det knakar, tyvärr även ogräset. Skall ta en runda till och fixa det värsta. Skall iväg på tisdag också för att titta på ytterligare bilar. Vi måste ju ha en automatare, och en del får man beställa med ganska lång lev. tid.Hoppas vi hittar en snart.
Ha det så gott alla 3
Kramar