KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


onsdag 17 april 2013

KRASCHADE DRÖMMAR

Första ska jag berätta något riktigt trist; VÄXTHUSPLANERNA är återigen lagda på is!
Trots att vi hade bestämt oss - gubben min var med på noterna - och vi i måndags i Visby letade efter nått ställe som kunde visa oss ett växthus "live". Fanns dock inga återförsäljare på ön.....och köpa grisen i säcken det vill man ju inte!!


Vi - läs jag - grubblade var vi skulle ha det. Skulle vi bygga ett "genomgångsväxthus" på den smala delen på altanen med dörrar i varje ände!? Det skulle visserligen få en dörr rätt ut i växthuset från gästrummet vilket är trevligt på vintern, men det skulle bli så smalt; 1,45 x 4 m - och vad varmt det skulle bli på sommaren! Och det viktigaste, skulle det se snyggt ut!?Dessutom så fanns det inga färdiga växthus i våra mått, så det skulle bli till att bygga ett på plats och det visade sig bli enormt dyrt. För SNYGGT det vill man ju ha när man ändå bygger - och det skulle fortfarande var väldigt litet. Eller skulle vi bygga ett utanför kontoret? Då kunde man gå rätt ut in i det också. Fast det skulle bli en massa saker utmed väggen på den sidan av huset och dessutom störa utsikten mot parkeringen (bra när det kommer någon och hälsar på). Men framförallt, se väldans "plottrigt" ut!Eller skulle vi lägga det mot sydgaveln på huset? Där finns det gott om plats, men ingen dörr 
ut eller fönster som kunde förvandlas till en dörr. Lite trist, men helt OK ändå. Fast då skulle jag gärna vilja ha ett på mur! Och ett litet helt fristående växthus, det vill jag inte ha. Så efter att ha ritat, glott på nätet på alla tänkbara typer av växthus, funderat ordentligt på vad jag var ute efter så bestämde jag mig. Jag vill inte ha något växthus! 
För det jag vill ha egentligen är ju ett orangeri eller vinterträdgård - och vad ska jag med det till!?


Det jag såg framför mig var ett uppvärmt rum med klinkersgolv -  där jag och mina växter kunde roa mig på vintern. Och där en del av mina växter kunde övervintra utan problem. Men framförallt drömde jag om att odla bougainvilla och andra tjusiga exoter. För jag är ju inte intresserad av att dra upp fröplantor och odla matnyttiga saker!
Så att bygga en vinterträdgård - som skulle kosta allt från 150.000:- och uppåt (hur långt som helst) är ju löjligt. Så nu har jag slutat drömma (för den här våren)!! Alltså, tillbaka till verkligheten.....

I det otroligt fina vädret härom dagen så åkte vi till andra sidan av ön, till Pilgårdsviken och fiskeläget Kapellet.
Eftersom vi var helt ensamma där - trodde vi - så hade vi Santos lös och han fick springa och skutta precis som han ville. Han var jättelycklig för han älskar våra promissar.....


Fast rätt var det var så började han uppträda lite konstigt. Han stannade nära oss och stod och glodde rätt fram, verkade faktiskt lite orolig och rädd. Det visade sig att när vi kom runt det sista huset så bara kryllade det av folk och bilar!

Det var en stor grupp med sportfiskare som hade samlats där för att fiska från Kapellrevet som går ut från den här udden. Precis när vi kom hade dom tydligen tagit en fikapaus och stod och samtalade lugnt och sansat. Alltså ingen  fara, men Santos hade tydligen hört dom och undrade vad som stod på!
Vi gick därför ut till revet och sen runt udden tillbaka till fiskelägets början, så vi inte störde samvaron. Det var ett helt fantastiskt väder och på andra sidan Pilgårdsviken så finns en liten sandstrand som vi varit nere vid en gång för länge sen. Då kunde jag tyvärr inte kolla stranden och viken ordentligt - hade stukat knäet och gick med kryckor - och efter det har vi aldrig varit där fler gånger. Men vi får nog ta oss en tur dit i år tror jag! Man börjar ju redan känna suget efter ett uppfriskande havsbad.....*fniss*

12 kommentarer:

samson sa...

ibland är det roligast att bara drömma om olika saker
häftigt med cdställen i förra inlägget
ha det så bra
maggan

Ingrid sa...

Du är klok du Susie som tänker efter ordentlig och inte bara "rusar sta".

Har du sett växthuset/uterummet de har byggt på gaveln på gamla ålderdomshemmet vid Klinte kyrka?

Så fint det där fiskeläget såg ut! Tro jag det att Santos älskar att få springa omkring i full frihet.

Ha en fin fortsättning på dagen!
Kram, Ingrid

Gunnel sa...

Jag har också haft samma tankar som du om ett urtjusigt växthus med vinrankor i taket och allehanda växter i krukor längs väggarna. Jag skulle sen sitta där inne och bara njuta. Undrar om man kan köpa ett växthus där det följer med en som gör allt jobb. Ha en bra onsdag.

Paula i pörtet sa...

Hej, alla drömmar slår ju inte in, men visst är det lite trist! Men med dina fantastiska omgivningar blir du snart inspirerad igen, och tycker livet är toppen!
Så du har läst på om mig, nu har jag ju dessvärre inte kommit igen, att börja jobba igen funkar inte alls. Dessutom har jag fått problem med åderförkalkning i kärlen, speciellt ett huvudkärl i halsen som är helt igentäppt så nu äter jag nio olika mediciner om dagen...
Men, humöret är det oftast inte så mycket fel på, jag fokuserar på det som är gott i mitt liv, och det är mycket! Funderade senast igår då jag tittade på Mot alla odds, att, jag har det allt bra jag..
Men, jag skulle inte palla ens att försöka åka till Sydamerika och traska genom landet....
Många kramar från pörtet

Rosor och ruiner sa...

Drömma är ju halva nöjet så det fick du ju i alla fall göra! sen kommer verkligheten och påminner en om diverse...
Jag skulle tycka det vore läckert med ett växthus, sitta där och fika och mysa bland växter och fina möbler...men nej, det kommer aldrig bli av, jag håller aldrig på med sådder, och så har jag fått för mig att spindlar trivs i växthus...fråga mig inte varför...

Härliga prommisar ni gör, det syns verkligen att Santos gillar det!

Carina sa...

Ha, det där med växthus det låter precis som jag! Jag vill också ha, och har övertygat herr´n att det måste till ett här på tomten, han tyckte också det var okej....så började vi med dammen....och var ska vi nu ha växthuset? Det är ju fullt med lera och stora jordhögar överallt! så det får väl ligga på is till nästa år....eller nästa.....
Ha det gott.
Carina

mammi sa...

Växthus va bra. När vi skulle köpa vårt sa grannen "vad ni än gör, köp inget för litet" Priset avgjorde nog en del, men naturligtvis var det alldeles för litet. Så är jag, när snålheten bedrar visheten. Nu de sista dagarna, i denna "värme" växer det så det knakar, hinner inte med riktigt.
Kram till er alla

Oljekritan sa...

ja förstår dina tankar och drömmar, man vill ha och sätter sig in i hur det skulle kunna vara..inte lätt, men åh ett växthus, det är ju en dröm ,även för mig!!
Nu verkligen är det grönska på gång på Gotland det ser vi,härligt..här är det lite rätt mkt senare tror jag..Åh vilken ljuvlig tid vi har att ser fram emot Kram Karina

Jord under naglarna sa...

Det är ju trist när drömmen förblir en dröm, men jag tror att det är helt rätt att dra det en vända till, för som du säger så vill man verkligen veta vad det är man köper och hur det kommer att passa ens önskemål och förutsättningar.

Jag gillar din penseeteater - jättefin!

Ingela - Mosters Trädgård sa...

Först måste jag bara kommentera din "penséeteater". Vilken kanonidé och så snyggt det blev!!!
Växthus drömmer jag oxå om, fast i motsats till dig skulle jag faktiskt vilja ha ett växthus ;-)
Drömmer oxå om ett uterum där jag kunde förvara och njuta av "känsliga" växter över vintern. Undrar om någon av drömmarna går i uppfyllelse någon gång... hoppas det :-)
Ha det gott. /Ingela

Evas Kvarnaro sa...

Man måste precis som du tänka över saken riktigt ordentligt och förnuftigt, det finns gränser vad en dröm få kosta. Det viktigaste oxå vad ska den stå, vad passar den in. Vi har ju alla olika krav
och idéer hur vi vill ha det.
Jag förstår dig till punkt o prick.
När man väl konstaterat fakta är det bara att släppa tanken.
Nu ska du göra annat kul,spännande
du har många järn i elden när du väl kommer i gång.Intressant att följa trädgårdens utveckling o dina
idéer.
Santos,Rolle o dina promissar är
hänger jag gärna med på,även Rolf.
Med de jätte fina bilder du tar har vi redan sett mkt av Gotland.
Det tackar vi för.
Kram må gott/ Eva

Ölandsvindar sa...

Att drömma och planera är halva nöjet. Fast jag har köpt grisen i säcken två gånger i mitt liv, dvs växthus från Willab och det har funkat jättebra.
KRam, kram /Kerstin