KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


tisdag 9 april 2013

ISANDE VINDAR OCH LERA

 • Fredag 12 april
  Nederbörd
  Lufttryck
  Luftfuktighet
 • 02:00
  Molnigt
  -2°
  3 m/s
  vindpil
  1009 hPa
  86 %
 • 08:00
  Molnigt
  4 m/s
  vindpil
  0,3 mm
  1006 hPa
  89 %
 • 14:00
  Regn
  5 m/s
  vindpil
  3,9 mm
  1004 hPa
  74 %
 • 20:00
  Regn
  5 m/s
  vindpil
  0,9 mm
  1000 hPa
  97 %
Uppdaterad 2013-04-09 kl 09:02. Nästa 10:00. Prognosdata från yr.no, levererat av Meteorologisk institutt och NRK

Ni som tittade på förra inlägget såg att då "lovades" det sol +11 grader på fredag. Nu har det ändrat sig helt naturligtvis. Alltså precis som vanligt, väderrapporterna kan man aldrig lita på. OK, det viktigaste är att det fortfarande utlovas plusgrader på natten. Inatt var det -5 och fortfarande kl.08.30 var det minusgrader. Gissa om mina växter jag köpte hos Jonas Växter börjar se medfarna ut och den planerade "grejen" med penséer är inte att tänka på ännu!
I fredags eller igår skulle växterna från Esveld i Holland ha anlänt, men dom är försenade - och lika bra var ju det. Men...nu är dom utlovade tills idag, så jag och mina väninna Lisa ska åka och hämta dom lite senare hoppas vi. Ska bli otroligt spännande att se vad man fick. För det är ofta så att det är något som man beställt som inte leverats eller att man fått något i en helt annan storlek!

Som det är nu får man vara väldans tacksam över att det åtminstone är strålande sol och att den mesta snön har smält bort. Åtminstone där det är öppet och ljust, inte hos oss dock. Alltså så har vi åkt ut på våra hundprommisar precis som vanligt. Igår åkte vi till Näsudden där vi tog oss ner via småvägar till kusten och en av "vindkraftsparkerna".

Men när vi klev ut bilen och började promenera på den öppna marken så upptäckte vi att det "drog" isande kallt från havet. Alltså gick vi snabbt tillbaka till bilen och åkte till där det fanns lite växtlighet som kunde skydda oss för vinden. Där följde vi en liten "kostig" som blev smalare och smalare och smalare.....
Till slut var stigen nästan helt försvunnen och förutom alla enar så var det en massa lågt taggigt utmed marken, så till slut fick Rolle faktiskt bära Santos. Men vända det gjorde vi inte!

Istället så gick vi åt det håll där det såg öppet ut och och kom fram till ett litet dike. Rolle och Santos hoppade elegant över på ett ställe, men jag som är höjdrädd (för allt över 3 dm) skulle naturligtvis ta mig över på lägre och ett enklare ställe.
Men det visade sig att när jag klev ner på dikeskanten så sjönk jag ner i lera, nästan hela dojorna försvann. Jag kom knappt upp igen.....så på tillbakavägen till bilen så gick jag på såna här moderna skor med höga sulor! *fniss*  Sen fick min snälla - och mycket pedantiske - gubbe ett jäkla jobb att göra rent skorna när vi kom hem!! 

10 kommentarer:

mammi sa...

Ja detta väder kan knäcka vem som helst. Solen skiner och inifrån ser det ut att va toppen. När vi gick upp och hämtade tidningen fick vi verkligen veta vad som gäller. Isande vind runt nollan, men solsken. Det som är uthärdligt i dag att jobba med är altanfönstren, ja bara på insidan.
Kram

gunsan sa...

Ja fy sjutton så kalla vindar det var igår.Tur dina skor inte fastnade.Då hade Rolle fått bära dig med.Kram.

Ingrid sa...

Ja du Susie!
I år är det kämpigt att gå och vänta på våren och värmen, men på klart.se påstår de att på lördag ska det bli växlande och 10 grader och sen ska det ligga däromkring till onsdag i nästa vecka. Och ingen nattfrost!!
Det kanske ordnar sig i alla fall.
Lycka till med de nya växterna!
Kram, Ingrid

Carina sa...

Jamen, Susie, det är väl det som kallas vår?! Fast nog håller jag med om att lite mer sol, men framförallt värme inte gjorde något just nu.
Kram

samson sa...

man kan verkligen inte klaga på att våren är lååååååååååååång i år
ibland har den ju varit över på ett par veckor
ha det så bra
maggan

ormbunke sa...

Nä snart bryr jag mig inte om att titta på väderleken. Skall jag gå ut går jag utanför huset och ser hur vinden blåser och sen försöker jag anpassa rundan efter vinden. Då bestämmer jag när det blir stigen i skogen för där känns inte motvinden så hårt. Jag skulle nog behöva en hnd som drar ut mig ibland. Ha de gott. Kram. Lycka till med växterna. I torsdags köpte jag en påse purpurvinda och i dag såg att de började komma upp.Blev ett tillägg.

Evas Kvarnaro sa...

Hej, vill först nämna att skickar paketet idag, jag har inte kunnat komma år min email det är frustrerande. En granne till oss
rev ner en tele-ledning,kabeln går både till telefon och datorn. Så vi är helt utan kontakt med ytter världen, *fniss*. Men har fått använda jobbets dator o ringa flera
samtal.De kan ta en till fem dar innan årgärd, katastrof ! Min mobil
krånglar oxå och Rolfs nya kan han mest ringa på, inte dåligt hihihi.

Metrologen är en luring ja en riktig luring . . . . . .

Isiga bilder känns det som, brrrrr
Kram/ EvaEvas Kvarnaro sa...

Hej, vill först nämna att skickar paketet idag, jag har inte kunnat komma år min email det är frustrerande. En granne till oss
rev ner en tele-ledning,kabeln går både till telefon och datorn. Så vi är helt utan kontakt med ytter världen, *fniss*. Men har fått använda jobbets dator o ringa flera
samtal.De kan ta en till fem dar innan årgärd, katastrof ! Min mobil
krånglar oxå och Rolfs nya kan han mest ringa på, inte dåligt hihihi.

Metrologen är en luring ja en riktig luring . . . . . .

Isiga bilder känns det som, brrrrr
Kram/ EvaÖlandsvindar sa...

Här har det varit plusgrader två nätter i rad nu, viserligen bara runt 2 men ändå! Regnet har smattrat hela natten och om några timmar är nog den sista snön i trädgården borta. Härliga tider, strålande tider! Och inte har vi så mycket lera att fastna i heller! Det är mest sand här.
Kram, kram /Kerstin

Christina sa...

Ja, fy vad det är kallt och blåsigt!Längtar eter sol och värme och att få lägga vinterjackan!!/Lila-Christina