KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


lördag 13 april 2013

FÖRSTAPRIS SAMT "PRUTTBULLAR"

TACK för det jättefina förstapriset Eva, som har bloggen Evas Kvarnaro. Inte nog med att dom var jättefina utan dom var dessutom i "min färg" - lila! Jag bugar och bockar återigen!!

I torsdags var vi tvungna att åka till Visby för vår bil hade fått ett stenskott som utvecklade sig till en ganska irriterande spricka. Vi tog den och "pickisen" för vi skulle lämna bilen 10 och hämta den först 15, så vi hade en massa timmar att slå ihjäl. Det blev naturligtvis besök på en hel del ställen, för vi passade på att handla sånt vi behövde - men vi hann också med 2 hundprommisar.

 Den första gick från strandpromenaden nedanför sjukhuset ut till Snäck där vi för första gången fick se det hemska höghuset - som inte passar in i miljön alls. Man kan ju fråga sig hur byggherrarna fått tillstånd att bygga något så vedervärdigt.....? Och nästa fråga är; Ska dom bygga fler höghus på platsen!?

Vi vände i det däremot söta lilla "moderna" fiskeläget nedanför, som hade fina rödmålade små hus. Mot havet till vänster var det dock en ganska hög vall - skönt skydd mot vågorna naturligtvis -  men man hade ingen utsikt alls mot havet.

Men...det hade lösts på ett mycket fint och klurigt sätt med såna här små "altaner/trädäck" bakom alla husen. På just det här hade redan den kommande säsongens attribut - grill, stolar och krukor - tagits ut så allt var förberett för värmen! Notera också dom vackra blå krokuserna ibland stenarna.....

Igår hade vi en liten middag för vår närmaste vänner här nere; Uffe & Eva samt Cronis & Beth. 
Till förrätt fick dom en liten lax- och räkaladåb enligt Bojan (min mammas recept) med hemgjord romsås. Därefter blev det Göstas (min pappa) "pruttbullar" * med potatis och couscous och en massa grönsaker.
Så hade jag också gjort en chokladkaka med vit chokladcreme samt romhyoghurt, dekorerad med färska hallon. Sen fick dom faktiskt kaffe till (otroligt för att vara hos oss som inte dricker det) och portvin. 
Tror att det var rätt gott, för alla åt ordentligt TROTS att det kanske var lite starkt!

*  = FÖRKLARING

Det här med "pruttbullar" har sin egen historia. När pappa blev änkling -89 så kunde han endast koka ägg och steka korv, alltså fick han komma till oss rätt ofta och äta. En gång så skulle jag göra grönpepparbiffar på köttfärs och "gubbarna" satt i vardagsrummet och väntade på maten. Då frågade pappa Rolle vad det skulle bli för mat och Rolle som inte visste vad rätten hette drog till med "pruttbullar". 
Min pappa som var rätt kräsmagad såg helt chockad ut och när Rolle sen skulle försöka förklara vad det var så blev han inte direkt gladare. Pappa var nämligen uppfödd på dietmat och hade visserligen med åren lärt sig att äta normalt kryddad mat, men nått med stark grönpeppar kunde han absolut inte tänka sig!

Min älskade pappa 84 år, alltså ett år innan han gick bort, i sitt esse; PÅ FEST!

Nu gjorde jag biffarna väldigt milda och till det en otroligt god sås med bara lite grönpeppar i. Pappa som var tokig i sås upptäckte direkt att den här rätten skulle bli hans favoriträtt. Så när han skulle komma över och äta middag och det hade gått några gånger sen han fick rätten, så frågade han alltid mycket förhoppningsfullt: "-Blir det pruttbullar idag!
Och det är klart att han fick det, men nu efter det han är borta sen över 10 år så gör jag inte den här rätten så ofta. Men god, det är den.....och namnet lever kvar!

5 kommentarer:

gunsan sa...

Vilken gullig historia om din far.
Önskar jag hade fler om min men han gick bort när jag var bara 11år så det blev inte så många minnen.Kram

Carita Liljendahl sa...

Med en utomståendes ögon ser våningshuset inte så hemskt ut, men det beror ju på att jag inte sett området som orört och helt naturskönt.

Jag tyckte byggnaden såg intressant ut.

Jättefina gåvor du fick! Och så gillar jag dina gardinlösa fönster!

samson sa...

GRATTIS till vinsten
Höghus är väl inte så kul men de ploppar upp överallt
Gullig historia om din pappa
ha det så bra
maggan

Ingrid sa...

Grattis till vinsten och så bra att det var din färg också!

Man kan verkligen fråga sig hur de kom på tanken att bygga ett höghus vid Snäck?? Sååå ont om mark är det väl ändå inte på Gotland.

Vilken härlig historia du berättar om pruttbullarna och din pappa. Vad i all sin dar fick Rolle det namnet ifrån?

Ingen sol och värme idag precis, man tappar nästan modet, men i morgon kommer värmen, fast jag tycker att jag har hört det där länge nu.

Ha en fin helg!
Kram, Ingrid

Evas Kvarnaro sa...

En gullig pappa jag ser, namnet på maträtten finns kvar och givetvis minnet av din far och den här söta
berättelsen. Jo jag fattar Rolles
tanke, hi hi det blir prutt prutt
efter man ätit rätten. Nu för tiden krävs mycket stark mat för att det ska bli "prutt", *fniss*
Vilka mat-kompositioner du gör Susie,förstår att gästerna inte lämnar några rester.

Trist med höghus i sådant område,
arkitekter har ingen känsla längre för vad som passar in och gör platser attraktiva. Om de hade frågat "vanligt folk" vad de vill ha, men nej "de" vet bäst.

Vad roligt att du blev nöjd av vinsten. "Sådant" kommer alltid till användning. Tack för rara ord.

Kram ha de gott/ Eva