KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


fredag 5 april 2013

BLOMMANDE BLOMMOR & RULLENÄNTLIGEN kan jag visa lite egna vårblommor, även om dom här första råkar stå inne!!


Jag fick ju en helt låda med vita minipåskliljor av Jonas Växter när vi var dit och köpte lite penséer. (Man kan säga att jag ligger lite extra bra till hos honom .*fniss*) Alla utom en kruka har jag ute på altanen, men en kom alltså in och den har nu börjat blomma. När den är överblommad så ska jag ta in en ny kruka och är det så här kallt på nätterna kan jag nog hålla på så länge.....


Men...vi var naturligtvis ute och tog en prommis igår. För en gångs skull åkte vi inte så långt hemifrån, bara ner till Ekstakusten där vi körde ut en liten avlyst väg till fågelskyddsområdet Rullen. 

Vattnet på bilden är dock inte havet, utan en liten sjö som ligger precis innanför strandbanken.


Vi brukar alltid gå ut på landtungan mot havet, men kom igår på att kanske testa att gå runt den 
lilla sjön istället.


Nu kom vi inte runt eftersom det blev väldigt lerigt och smalt på ett ställe, så vi var tvungna att vända. Men då gick vi lite högre upp på land utmed ett djurstängsel och då hittade vi lite blommor. Mycket trevligt.....


Och på vägen tillbaka kom vi i lä för vinden från havet, så det blev helt plötsligt mycket varmare. Vilket inte gjorde något precis.....


Santos var överlycklig men höll sig hela tiden nära oss. Rätt var det var såg vi att han tog något i munnen; 
En stor koka med nått djurbajs! Usch!!


Vana som vi var med Penny som älskade äckliga saker i naturen, så bespetsade vi oss på en hård kamp. Hennes mun fick man bända upp med våld, hade hon något där skulle det också ätas! 
Men..."snälla Santos" han släppte den frusna korven direkt när jag hysteriskt skrek "LOSS"!


Nej, jag lovar, det är inte det han bet i bredvid blomman utan en pinne!


Efter prommisen åkte vi inte direkt hem, utan vi tog "turistrundan" på Ekstakusten först. Den är ju så  vansinnigt vacker att man aldrig tröttnar!

På hemvägen åkte vi förbi ett gammalt ställe där man har MASSOR av vintergäck.


Vi har numera - efter omdräneringen av huset - inte en enda verkar det som. Vilket gör mig lite sur, men jag har också märkt att det är hos dom som INTE har välskötta trädgårdar dom verkligen växer. Jag tror inte att dom gillar att man rensar bort dom......*fniss*

 Väl hemma gick jag den dagliga rundan för att se vad som hänt, men trots att snön nu börjar smälta undan var det inte mycket. Dom nysatta lilablå hyacinterna nedanför södergaveln har dock visat några små blomhuvuden, så det dröjer nog inte alltför länge innan dom slår ut. Det är "bara" dom blekgula botaniska krokusen som blommar på.....

Snart, faktiskt vilken dag som helst nu, så kommer alla mina växter från Holland. Det är både buskar, träd samt ett australiskt gräs som inte tål kyla - så var ska man förvara dom!? 
Vi har ju ingen källare och inget kallförråd. Jo, garaget visserligen, men där är det precis lika kallt som ute. Alltså får det bli verkstan´ men där är det +18 grader, alltså lite FÖR varmt egentligen! 
Snacka om problem.....

10 kommentarer:

gunsan sa...

Du hittade ju några små solar på er promenad.Ska se om jag kan hitta några Tussilago på min prommis.
Ha en skön helg.Kram.

Ingrid sa...

Nu är man verkligen på jakt!

I grannens rabatt växer det massor av krokus nu och de är alldeles fulla av bin. Det verkar vara rena eldoradot för dem, men de har väl inte så mycket annat att leta sig till ännu.

Jag har just varit ute och stått en lång stund och beundrat bina och de fina krokusarna. Få se om jag kan få till ett foto kanske. ;)

Kram, Ingrid

Högagärde sa...

Åååååå, jag blir helt sjuk när jag ser vintergäck och krokus. Här har vi tio minus på nätterna, tjäle i jorden och fläckvis med snö. Det enda som har visat sig är snödropparna.
Helgkram Elisabeth

Ölandsvindar sa...

Vad spännande med växtleverans! Här väntar jag på att den sista tjälen ska gå ur jorden. Då ska jag göra en riktig rundtur. Norrut till Boel, söderut till Albrunna perenner med flera. Som julafton nästan!
Kram /Kerstin

AnnA sa...

Hej!
Underbara var bilder du visar!
Trevlig helg!
Hälsn
AnnA

AnnA sa...

Vååårbilder,menar jag.

Anja sa...

Vilka ljuvliga bilder du visar Susie!/Anja

Evas Kvarnaro sa...

Tack för helt underbara vackra
bilder. Den turist-rundan är makalöst vacker.Ni har tur som bor
på den urtjusiga ön.

Jasså Santos får inte äta sådana
korvar *fniss*, människorna är verkligen knepiga tycker nog Santos

Kram/ Eva

ormbunke sa...

Underbara bilder du visar.Skönt när det är på gång. Våren alltså. Jag har en massa påskliljor som står i garaget som jag tar in efterhand. Ha de gott i helgen. Kram.

Anni sa...

Tänk så härligt det är med den vackra bilden från Ekstakusten, det går inte att se vilken årstid det är! Kunde lika gärna vara en sommarbild!

Och som respons på dina kommentarer hos mig; jag hade två olika blå nagellack som jag valde mellan, men tånaglarna vill jag trots allt ska vara som små jordgubbar :-)
Spetsdukar kan man göra fina lampor av, limma dem runt en ballong och när de torkat tar du bort ballongen och har en fin lampskärm! Själv gör jag gärna mönster i keramiken eller försöker bränna in dem i mitt glas ... men inte med så vackra stärkta dukar som min väninnas! Jo, jag har en hel del liggande mellan min farmors gamla tallrikar också!