KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.


Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.


Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


lördag 9 mars 2013

SUR OCH GLAD

Jag känner mig lite sur och grinig! Njae, det är kanske inte riktigt sant - men när hela Gotland verkar ha snöfritt och tomterna har massor av snödroppar och vintergäck, så är vår tomt fortfarande full med snö. 
Ja, då blir man lite sur faktiskt!!
I onsdags t.ex. så tog vi en prommis nere vid havet vid Ronehamn och då såg det ut så här. Solen sken och värmde och det var alldeles vindstilla.

Sen i torsdags var vi till Klintehamn för att handla och då passade vi på att ta en vända ner till kalkugnshamnen och då såg det ut så här. Solen sken då med, men det drog faktiskt ganska kyligt från havet.  Och - ja, ni ser själva - knappt någon snö kvar alls!

Men hemma var hela tomten full med snö som vanligt. Det beror naturligtvis på att vi har en långsmal tomt med massor av jättehöga träd runt om, så solen kommer aldrig riktigt ner till backen den här årstiden. På sydsidan har det visserligen börjat smälta undan lite, så där har vi några hyacintskott som tagit sig upp ur den frusna jorden - men det är allt!

Istället får jag ta och berätta lite om middagsbjudningen igår. Vi hade fyra goda vänner över och då vill man ju naturligtvis bjuda på nått gott.

Först blev det en "konstig" ny sallad. Det var gravad lax, kräftstjärtar, kall kokt potatis, dill samt hackad lök på tunnbröd. Man skär allt i små bitar, blandar till lite vinigrätt med dragon och så lägger man det på hårt tunnbröd och toppar med lite majonnäs (till dom som får äta det) samt dekorerar med en dillkvist. Ingen bild tyvärr, glömde bort det! 

Istället visar jag vårt beskurna vintergröna oxbär, Cotoneaster salicifolius, som ser ut som det överlevt vintern!


Efter det blev det mina specialrulader på beställning av Rolle; Lövbiff rullas med lite pepparrot och hackad rödlök och steks. Sen gjorde jag en rödvinssås och la ner ruladerna i den. Till det serverades två stora fat med grönsaker; minipaprikor, cocktailtomater, färsk gurka, kiwi, färsk vårlök och gurkstavar och ett par salladssåser. Så blev det sparrispotatis skuren i slantar, kryddad med timjan och salt & peppar och stekt i ugn med lite olivolja. 

Tänk vad man längtar efter den här tiden då man hade kunnat sitta ute på altanen och äta! Här är den härligt röda klängrosen Santana!!

Till dessert blev det vaniljglass med fikon i cognac och chokladkexrullar. Tyvärr var lövbiffen seg och lite torr, men annars var det gott - och mycket praktiskt - eftersom all mat var praktiskt nog fixad i förväg! 
Ja, utom efterrätten förstås - som var lika söt som pionerna på bilden nedan!!


MEN.....jag har haft ryggskott ett tag och det slog till riktigt ordentligt mitt i middagen. 
Det hela yttrade sig så att så fort jag försökte resa mig - vilket man behöver göra en massa gånger normalt när man har middagsgäster - så var det som en kniv högg i ryggen och jag skrek rätt ut. Inte så kul för gästerna precis!

Baksidan utan den förhatliga snön!
Efter maten satt vi oss - alltså jag halvlåg med benen över gubbens knä - och när gästerna skulle gå hem så kunde jag inte ens resa mig. Så natten spenderades med en flaska med hett vatten - och det blev betydligt bättre! Så nu ska det bli mycket spännande att se hur ryggen reagerar när jag ska resa mig!!

TREVLIG HELG

7 kommentarer:

Ingrid sa...

Nu är det bistert kallt och här har det farit omkring snö i luften, så ni kanske får påfyllning. ;)

Tack för härligt uppmuntrande sommarbilder från er vackra trädgård.

Kram, Ingrid

Rosor och ruiner sa...

Fast jag har inte heller snöfritt på min tomt, men visst är detväl något mindre än du har förstås...
Mm viken god mat du bjöd på, du verkar duktig på det här med matlagning! Ficon i conjak med glass är väl föör gott också!
Hoppas nu ryggen blir bättre och snön försvinner, så Susie blir glad igen =)

Evas Kvarnaro sa...

Oj vad grönt och skönt det ser ut på sista bilden.Ja man får minnas det ljuva,det närmar sig sakta.
Härliga fiskebodar vid havet.
Vi har snöfritt just nu,kanske bara några isfläckar kvar, men samma isiga vindar ännu och kalla nätter,soliga dagar.
Ha de så fint/ Eva

gunsan sa...

Oj stackars dig.Hoppas det går fort över.
Och snö det har även vi gott om fortfarande.Ändå så har det tagit rätt hårt den här veckan som har varit toppen fin med sol varje dag.
Dina gröna bilder väcker längtan till vår.
Ha en skön smärtfri helg.Kram.

Susie på Stjärnarve sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Monica sa...

Sur och glad får gälla härmed,,snön håller med dig överallt är snöfritt utom hos mig,,suck och när de stackars julrorna tittar fram är de helt förstörda..magkatarr eller vad det nu är men ont gör det.. Glad ja jag har ju faktiskt sått både tomater och en massa kul perenner de förgyller ju vardagen lite.

Din ros och dina snöfria bilder gör mig med mkt glad,,behövs ha en go helg kram MOnica

Ölandsvindar sa...

Mums vilken god middag du bjöd på! Pepparrot är så gott och faktiskt lite bortglömt.Här säger jag var femte minut när vi är ute: Fy fasen vad snö det ligger kvar. Det lär dröja till april innan den är borta.Ryggskott! Det var inte bra! Nu börjar ju snart planteringssäsongen. Krya på dig!
Kram /Kerstin