KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.


Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.


Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


lördag 30 mars 2013

PÅSKKYCKLINGAR OCH SKUMPAVar till Jonas Växter i När idag för att köpa på mig lite penséer. Har en rolig idé för dom som jag tänkte få till snarast nämligen.....


Och vad hittade vi där om inte en massa ursöta kycklingar. Jonas är nämligen lika tokig i djur som vi är, så han har ett litet menageri. Det fanns vaktelhöns, det fanns kaniner, det fanns ståtliga tuppar. Den spräckliga är pappa till dom alldeles nykläckta nedan. Dom små ynkliga sakerna i mina händer var bara 6 timmar och underbart söta! Dom andra i mitten var "lite" äldre.


Jag föll ju pladask och såg mig genast som ny ägare av ett litet hönseri. Men så slog den krassa verkligheten till, så det blir varken höns eller kycklingar!
Att vi trots det trista vädret (visserligen var det +3 grader men grått och blåsigt) tog oss till Jonas växthus berodde på att Rolle "smörade" lite. För igår gav han sig av till en skivloppis alldeles själv. (Det är bäst för då blir han inte stressad av att jag och Santos sitter i bilen och väntar.) Där var han i timmar och det värsta av allt - han hade tömt min plånbok på alla kontanter innan han åkte! Och han hade inte ett öre kvar när han kom hem, men en stor bunt med LP-skivor!! *fniss*


Nu har vi ju gemensam ekonomi - han har inte ens en gång en plånbok, jag har ju väska med mig jämt - så det gjorde ju inget att han hittade en massa godbitar. Men...vi tänkte kanske göra av med fler kontanter i helgen på några loppisar och det gick ju inte längre. 
Istället så åkte han till Hemse på förmiddagen för att akut inhandla detaljer till ytterdörrens lås som sa upp sig helt och då passade han på att köpa en liten flaska skumpa och blommor till mig. Jag höll nästan på att svimma när han kom hem. Är absolut inte van vid att bli så uppvaktad, men...för 52 år sen så träffades vi första gången. Då var det skärtorsdag så vi firade med vin och god mat redan i torsdags, men det blev alltså mer "ståndsmässigt" firat idag!
Här ovan är mina omskolade sådder plus dom pluggplantor jag fick hem i veckan. Nu får jag inte plats med så mycket mer, så jag funderar på var jag ska göra av alla penséer jag köpt. Visserligen tog jag småblommiga s.k. "frosttåliga" men dom fixar nog inte dom 5 minusgrader som det kan bli i natt. 
Alltså har jag ställt dom i verkstan´ där det är +18. Det är 2 plantor av 7 sorter plus 2 vinröda bellis (som om man inte har nog med det ogräset) och 2 snygga små prydnasgräs. 
Sen fick jag en hel låda (!) med vita minipåskliljor också, Jonas sa att det var 60 lökar. Så man har lite att göra i morgon! 
Om du undrar vad det är jag ska göra för speciellt med penséerna så återkommer jag till det när jag fixat det jag behöver till dom!!

5 kommentarer:

Gitsan sa...

Vilka söta kycklingar! Vad lyxigt det skulle vara att bara kunna gå ut och hämta färska ägg till frukost :)
Jag tog bort detta med prenumeration för jag vet inte själv hur det fungerar.

gunsan sa...

Ska bli spännande och se vad du gör av plantorna du köpt.Här har solen lyst hela dagen.Som vi till större delen tillbringat i vårt uterum tillsammans med dotter och hennes dotter plus deras hundar.
Ha det fint.Kram.

Carina sa...

Ja, var ska jag börja? Ursöta små gulliga kycklingar...kan gott förstå att det är svårt att motstå sådana småvarelser....sedan är det ju verkligen inte att förakta, bli uppvaktad med skumpa när man redan firat...sådant gillar jag!
Glad Påsk!

Nina/Stjärnkraft sa...

Men ett par-tre hönor skulle ni väl kunna hålla er med..? Tänk bara, så mycket gratis gödsel det skulle bli till alla era fina planteringar!!

Väntar med spänning på vad det där du ska göra med dina penséer är för något! Jag hade aldrig hört talas om något sånt förut.

Och du, hur i helskottas många kilon är det egentligen som rasat?! Jösses, så ditt utseende har ändrats ... :o)

Ingela - Mosters Trädgård sa...

Men himmel vilka söta kycklingar och väldans fina tuppar.
Har också varit sugen på att skaffa höns men kanske inte så lämligt i en "lagom stor" villaträdgård mitt i en by...
Vad härligt med överraskande uppvaktning! Sånt piggar upp vardagen :-)
Ha det gott. /Ingela