KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


torsdag 28 mars 2013

PÅSK, FÖREDRAG OCH VÅRTECKEN! YES!!

...önskar jag alla mina kära bloggvänner!

Nyss kom Rolle in med lite björkris åt mig, så jag pyntade det - med rätt färg på vipporna *fniss* - och så ställde jag det i vardagsrummet. Hade egentligen tänkt ha vipporna ute på en buske (som är väldigt vanligt här och ser väldans fint ut), men efter att fler gånger råkat ut för att det regnat och vipporna hänger och slokar fult så bestämde jag mig för att ha påskriset inne.
Fast man kan ju ha båda delarna förstås! Och egentligen är det väl ingen större risk att det regnar. Blir det nederbörd så lär det väl bli snö i år!!

Igår höll jag mitt "föredrag" och det var hela 25 personer där trots att det inte gått ut någon - utlovad - reklam varken från biblioteket eller Vuxenskolan. Får betraktas som mycket bra - och jag tror faktiskt att det var precis lagom. Jag hann i alla fall med att prata med nästan alla.....

Den första stelheten lättades upp ganska omgående efter det jag blivit lite varm i kläderna och jag tror faktiskt att dom flesta uppskattade både bildvisning och berättelsen om mina trädgårdsdrömmar.
Två av besökarna gick visserligen i pausen, men den ena hade förvarnat att hon måste gå kl 19 och den andra var min väninna som ju både sett och hört allt tidigare, så det var ju uppmuntrande. 
Jag fick en hel del frågor och ska väl kanske besöka en del trädgårdar - och få besök - senare i vår och det är alltid mycket trevligt!
Tidigare i veckan när vädret äntligen började att bli lite bättre så var vi ute på en långprommis med Santos. 
Vi åkte till Västlands naturreservat som ligger innanför kusten nedanför Burgsvik. Där har vi tidigare aldrig promenerat, endast kört förbi på den pyttelilla knöliga och gyttjiga skogsvägen. 
Nu passade vi på - medan det ännu är fruset i markena - att ta en promenad inne i området.
Vi höll oss dock till den öppna alvarmarken för när vi kom fram till skogen - som alltså har "karaktären av sumpskog" var det otroligt lerigt. Alltså inget för oss.....man hade behövt lårhöga fiskarstövlar på sig!
Efter prommisen fortsatte vi den lilla vägen söderut och då kommer man fram allra längst ner vid havet. Och precis när vi kom dit så bröt solen fram och det glittrade så fint över vattnet! Oj - vad man längtar efter vår och sommar!!

I rubriken lovade jag ju att visa några "riktiga" vårtecken, så här har vi dom! Det är några botaniska krokusar i långrabatten som faktiskt började blomma igår!!
Det är konstigt, jag är egentligen inte förtjust i dom här botaniska alls. Dom är så bleka i färgen så man ser dom knappt,  men...just nu så blir man vansinnigt glad över att se dom. På våren eller sommaren så skulle man ju inte ens titta på dom - men nu frossar jag!!!
Här är det en massa lökväxter från dom nya "tårtbitsrabatterna" nedanför södergaveln.  Dom två i framkant är hyacinter, så dom är tydligen inte uppätna i alla fall!


Den som kan sina växter vet naturligtvis vad den lilla grön- och gulrandiga bladrosetten längst till höger är. Men...har man dåligt minne så har man. Just nu har det faktiskt fallit ur huvudet - så ni är välkomna att påminna mig! *fniss*

20 kommentarer:

Ingrid sa...

Tack för en trevlig presentation av din trädgårdsdrömmar och alla fina bilder från din trädgård.

Jag valde absolut rätt aktivitet den här kvällen!

Kram, Ingrid

gunsan sa...

Tänkte väl att det skulle gå bra med din bildvisning och föredrag.Hittade några tulpanlökar som börja titta upp ute men annars är det så himla mycket snö kvar. Önskar er en fin påskhelg.

Jord under naglarna sa...

Vad roligt att det blev lyckat med föredraget! Jag önskar att jag kunnat vara där och lyssna.

Glad Påsk!!

Ninne sa...

Härligt att det blev lyckat på föredraget.. MEN VAD skulle det bli annat?? Tror Du passar väldigt bra på just den platsen. Glad Påsk på Er alla 3 o ta vida kjolen på Dej o ta all snö bort till Blåkulla- så vi slipper den här nere. Kör förbi o tar vad jag kan i mina kjolar.?? Kram Ninne

Med fingrarna i (j)orden sa...

Synd man missade ditt föredrag, men det var ju en aning långt att åka ...
Glad Påsk!
Eva

Rosor och ruiner sa...

Roligt att det gick bra med föredraget!
Önskar dig en riktigt skön påsk!

ormbunke sa...

Påskriset pryder sin plats med de rätta färgerna. Ditt föredrag hade varit bra om det blev inspelat på video så vi andra också fått del av det.Har snön försvunnit? Här ligger en del kvar i trädgårdens norrsida. Och lökväxterna slokar efter de kalla nätterna.Undrar när man kan sätta spaden i jorden? Önskar dig och din familj en bra påskhelg. Kram.

Helens trädgård sa...

Det är roligt att hålla föredrag inför intresserade åhörare.

Ser ljuvligt ut med barmark och vårens växter som tittar upp ovan jord.
Här är snödjupet ca. 50cm fortfarande men förhoppningsvis ska det snart börja smälta bort av vårsolen och värme.

Önskar dig en Glad Påsk!

Kan bladrosetten vara en Yucca kanske :=)

IreneL sa...

Vad härligt att se lökar som kommit upp!
Jag önskar dig en riktigt Glad Påsk!

Nora sa...

Grattis till det lyckade föredraget!
Dina krokusar har kommit längre än mina som bara är någon centimeter höga. Just nu är man så svältfödd på andra färger än vitt så allt duger.....tror jag skulle jubla över att få se lite kirskål till och med:-)
Önskar dig en skön påsk och hoppas vi båda blir av med snöeländet snart!
Kram!

Marit Helene Gåsland sa...

Så flink du er, artig at det gikk så fint.
Du er heldig som har så flotte vårten i hagen din.
Fine bilder, Marit.

Oljekritan sa...

kan tro att du höll en intressant föreläsning, du verkar ju vara mkt kunnig i växter och grönt..Härligt att se de gröna skotten..vår på g-. Glad Påsk önskar jag dig //Karina

Silvy sa...

Tackar för en jättetrevlig kväll på Hemsebiblioteket! Det var verkligen roligt att höra dig prata om din trädgård efter att ha smygföljt din blog i flera år. Men nu tar jag mig i kragen och kommenterar, och ska försöka bli bättre på att göra det även framöver.

Det hade varit jätteroligt att få komma och titta på din trädgård "live" framåt sommaren när det börjat blomma! Kommer hålla ögonen öppna efter nyheter om huruvida du kommer att ha visning under trädgårdsveckan, eller om man lite småfult kan få kika förbi vid sidan av om det inte blir så. :)

Ölandsvindar sa...

Grattis till lyckat föredrag. Visst känner man sig lite euforisk när det är överstökat.Lilla bladrosetten? Finns ju en del botaniska tulpaner med liknande blad. Äsch, du kommer säkert på det! 52 år med Rolle! Inte illa! När jag tänker efter är det 51 år sedan som jag träffade Bosse.Tiden går fortare än vad vi gör!

Trevlig fortsatt helg till er båda /Kerstin

Margot sa...

Stort grattis till ett lyckat föredrag!Härligt att se att våren är på gång! Önskar er båda en riktigt Glad Påsk!

mammi sa...

Va kul att föredraget blev så lyckat. Jag kunde ju lagt rutten till Gotland i stället för Blåkulla, men det är ju dör sent att ändra den( Dessutom strulade kvasten) Blir Gräsänka på tisdag igen, Uno skall till Malmö och få en pacemaker inopererad. Vår almanacka är så fullbokad, så man tror inte det är sant, och dessutom allt strul med Färd-tjänsten. All förändring kan inte bli annat än till det bättre.
En Glad Påsk till er alla
Kram

Bettina Bäck sa...

Vad kul att föredraget blev lyckat! Och så vackra bilder du visar från Gotland just nu. :-)

Gitsan sa...

Vad glad jag är att jag hittade din sida! Så fina bilder du har! Hade, under en tid, rätt många olika Sankt Paula, men nu är det mest pelargoner som bor här.
Nu lägger jag in en länk från min min blogg till dig så jag kommer ihåg att kika in emellanåt.
Jag har lyssnat på Gotländska någon vecka nu i ljudboken Svinhugg av Marianne Cedervall. Ingen höjdarbok tycker jag men jag älskar dialekten.
Har inte varit på Gotland sedan 1968. Jag var 16 år och på toplistan spelade de "Happy birthday sweet 16". Får nog bli en resa dit framöver!

GladiGrönt sa...

Åter igen: Vilka vackra bilder från Gotland. Sonen är där nu och njuter. Och visst är det roligt att hålla föredrag om trädgården för de som är intresserade! Annat när folk kommer och hälsar på(ej trädgårds-intresserade)och bara säger- Oj vad mycket jobb, eller -Vad nitisk du är med trädgården:(

Knatten sa...

Vad roligt att få stå och hålla föredrag. Jag älskar sånt, att stå och prata inför folk!!! Fast jag hade nog lika gärna kunnat sitta o lyssna på dej också för trädgård är ju intressant=))). Man längtar ju till våren så man kan bli galen men den känns låååångt borta.
Ha en skön påskhelg. /Knatten