måndag 18 mars 2013

MÅNADENS FAVORITVÄXT-MARS

...var ju inte så svårt, det finns ju inte mycket att välja på i år precis. Alltså så blir det den enda lilla stackaren som råkar blomma just nu!


Det är alltså trollhasseln - Hamamelis x intermedia `Aphrodite´. En orangeblommig sådan. Och visst är den söt, men det är ju så trist att man inte kan vara ute mer och titta på den. Fast den är planterad vid infarten så man ser den varje gång man åker in eller ut. Ganska smart, har jag kommit på - även om jag just då inte tänkte så mycket på det. I alla fall inte medvetet!

Här kan du se fler "Favoritväxter"!   

7 kommentarer:

trädgårdsdrömmar sa...

Men så härligt att ha något som blommar i trädgården.Har glömt att kolla mina snödroppar om dom kommit upp lite till eller om dom vände och kröp ner igen när det var så attans kallt.Kram

samson sa...

jätte söt liten buske och vad kul att ha något som blommar nu
ha det så bra
maggan

Anna Vattenkanna sa...

Såklart att detta måste bli din favoritväxt i mars! Trollhassel är en sån trevlig buske tycker jag.

Kram

Oljekritan sa...

Åh trollhassel, hos eder..härligt..här blommar inget, kanske inte mer än inne i blomsteraffärerna..men snart så..Kram Karina

carinaon sa...

Trollhassel verkar vara en sådan spännande växt! Underbart med sådant som blommar nu.
Ha det fint,
Carina

Anni sa...

Trollhassel har jag också, någonstas - undrar om den blommar i snön?
Smart det där med att plantera med omsorg vid infarten, även om man sitter i bil hinner man ju se lite av vad som finns utanför.

Anjas Hill sa...

ps
Glömde skriva att jag tycker att det är så intressant med de olika delarna från minithrillern (har inte hunnit läsa än) till att se tio år tillbaka.
Duktig 'flicka' som har gjort bloggen till en väldigt intressant och rolig besöksplats för oss andra!
ds