KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


lördag 16 mars 2013

LITE VÄDERSTUDIER

I onsdags så hade vi barmark nästan överallt. Ja, alltså förutom här hos oss för vi har ju Gotlands snöigaste tomt.....Men även här började snön försvinna så i långrabatten utmed vägen var det snöfritt. Yes, äntligen!
Tulpanerna vi fick veckan innan var fortfarande snygga - inte fräscha , men trots allt vackra ändå. Det bedagade kan ju också ha sin tjusning. Man fick lite vårkänning igen.....

Alltså tog vi bilen och åkte iväg för en prommis med Santos, men vi hann bara till Hemse (1,5 mil) så började det snöa lite lätt. Det såg väldigt mörkt ut norröver så vi åkte söderut, men det snöade bara mer och mer. det fanns dock lite blått på himlen över östra sidan så vi åkte till Nisseviken, parkerade bland sommarhusen och gick ner en liten väg mot havet. Där hade vi aldrig varit tidigare - och det visade sig vara helt fantastiskt vackert. Jag skulle helt klart kunna tänka mig att sitta där med gubben och ett glas vin en sen sommarkväll och se solen gå ner.....

Så började det dyka upp lite mörka moln och virvla lite snö i luften, så vi gick tillbaka till bilen. Där den stod parkerad låg en helt nybyggd "sportstuga" som vi gillade. Brukar inte tycka om svartmålade sådana, det blir lite murrigt, men den här hade nått speciellt. Kanske att den hade röda och vita detaljer.....
Som ni ser på bilderna ovan så hade det då börjat snöa ordentligt, så vi kastade oss i bilen och åkte hem. När vi kom 5 min från Eksta så slutade det helt, alltså var snöovädret väldigt lokalt. Vi fick senare höra att Fårösund hade fått 40 cm och Tofta (halvvägs till Visby) hade fått 20 cm. Hemma hade det kommit ungefär 1 mm till vår stora glädje.....


Dagen efter var vi hemma, eller rättare sagt jag och Santos stannade hemma medan Rolle åkte till tandläkaren i Ljugarn. När han kom hem berättade han att ungefär halvvägs över till andra sidan ön så var det OTROLIGT mycket snö överallt.
På kvällen åkte jag och en väninna söderöver till Havdhems Bibliotek där vår trädgårdsvän Anders Andersson höll ett föredrag/bildvisning om Japan och Japanska trädgårdar. Det blev en väldigt trevlig kväll med stor uppslutning (för att vara här) av c:a 25-30 personer. 


Igår var det strålande sol och -2 grader så vi bestämde oss för att åka till Gothemsgården som ligger ganska långt norrut på andra sidan ön. Det är ett nyöppnat litet slakteri med butik och vi tänkte passa på att köpa på oss lite gott kött. Vi har köpt deras ryggbiff tidigare och det var dom godaste biffarna vi ätit på flera år. 
Sagt och gjort vi åkte dit, trots att det var väldans mycket snö på östra sidan. Vi mellanlandade i Sandviken där vi pulsade ner genom snön till havet. Santos var överlycklig och hoppade och skuttade och följde alla roliga spår efter dom vilda djuren. Vi åkte klockan 13 och kom hem klockan 16, så man kan säga att det blev en lång resa för att handla mat!
Dessutom föll jag för frestelsen att köpa lamm - fast vi inte gillar det. Det blev lammentrecote men det köper jag aldrig igen. Alldeles för hårt och segt samt ganska mycket fett.....


Idag tog jag hand om resten av köttet; En bit med benfri märgpipa som jag har gjort "långkok" på och så köttfärs som jag gjort 4 rätter av. En låda med "små torra delikatessköttbullar" och en med vanliga med sås. Sen gjorde jag en köttfärsröra med vin och muskot som jag gör "Hermans Låda" på och så "Chili con Carne" som man också kan använda till Tacos (det blev 2 små lådor). 
Efter det så åkte vi ner till Ekstakusten och tog två prommisar, en i skogen och en nere vid havet - sen åkte vi hem för att försöka njuta av reprisen på Formula One-kvalificeringen. Tyvärr kördes bara den första, del två och tre regnade inne så den delen får man spela in i natt. Det är ju årets första race så det är oerhört spännande.....

Nyss kom min gubbe in på kontoret och såg ut så här! Jag hoppas ni inte blev skrämda, det blev jag. Det var tur att han inte spökade ut sig så här en mörk kväll, då hade man väl fått hjärtsnörp.....

TREVLIG HELG

8 kommentarer:

ormbunke sa...

Oj vad ni hinner med mycket och så omväxlande det blev. Kul och tacksamt att få vara med om. Kul när gubbarna har humor. Det väntas ju mer snö i veckan så ännu är det inte vår. Men jag är ändå tacksam för snön för den skyddar ju lite för det är kalla nätter.. Ha en bra fortsättning på helgen. Kram.

Carina sa...

Visst är tulpaner härliga?! Nya fräsch krispiga och sedan de bedagade tulpanerna i all sin skönhet....Jag har också haft något inlägg med dekadens....
Tänk att Gotland rymmer så mycket olika väder på samma dag! Men det måste ju ha känt otroligt gott att komma hem och se att det inte kommit lika mycket snö hos er....för då kanske våren trots allt är på G!
Ha en skön helg!

Ingrid sa...

Ni är verkligen helt otroligt duktiga på att utforska den här ön även vintertid!

Medan andra går i idé och inväntar våren och sommaren åker ni runt och hittar alla möjliga fina ställen att promenera på.

Inte undra på att du blev förskräckt när den där ruskiga gubben dök upp!

Ha en skön söndag!
Kram, Ingrid

subtitulo sa...

Haha snacka om lokala snöoväder! Härligt att läsa allas olika naturbloggar.

Evas Kvarnaro sa...

Jisse vad ni "fära" runt, men det skulle passa mig perfekt oxå om man hade era vackra omgivningar.
Så bra med gårdsbutiker,då kan man få bättre kvalitet på kött m.m.
Då är det privatägda förstår jag.
Fantastiska fina bilder där ni går
i.
Ha ha åhh hjälp,jo tack en riktigt skrämmande man du har. Vad har ni fått tag på "munnen" ??
Jag flabbade länge hi hi . . . . .

Så gott för Santos att få härja fritt igen, man blir glad själv.
Kram/ Eva

Margot sa...

Så många fina bilder! Man börjar bli ordentligt trött på att vintern inte vill ge med sig och försvinna! Tur att ni inte fick så mycket snö hos er! Här har vi mycket snö kvar och mer ska det tydligen komma nästa vecka! Får väl hoppas på att nysnön tar med sig den gamla så allt försvinner snabbt!
Ha en fin söndagkväll!

Ölandsvindar sa...

Nu längtar jag efter att fota vitsippsbackar istället för snö och is, men det ser ut att dröja!Det lär bli en kort vår då allt blommar på samma gång. Förra helgen gjorde jag en gryta med oxkött och öl. Det var länge sedan sist och blir ju så himla gott och mört!
Kram, kram /Kerstin

GladiGrönt sa...

Vad många trevliga utflykter ni kan göra på Gotland. Och vad vackert det är. Och lite snö - ja allt är ju relativt! Busig gube du har:)