KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


måndag 4 februari 2013

VARFÖR!?

Varför skrev jag i gårdagens inlägg att vi inte hade nån snö på tomten!? Så här såg det då naturligtvis ut idag när man tittade ut. Typiskt!


Och varför skrev jag om mina cyclamen härom dagen!? Precis här i slänten mot kohagen är det dom växer - och dom var på gång att börja blomma. Nu är dom stackarna skylda av snö igen så det lär väl dröja!


Fast, jag tröstar mig med att det är ett väldans tunt täcke med snö. Får vi bara lite varmare - det är +1 grad just nu - så smälter det bort snabbt!


 Igår var det dock fint väder med lite solsken så vi tog en skogsprommis som vanligt. Fast så mycket skog blev det kanske inte, men prommisen började och slutade i skogen i alla fall!


Vi startade med att åka vägen till Stånga och sen tog vi en liten väg till vänster mot Lojsta-skogen vid Stångkvie.


Sen åkte vi av den lilla vägen och tog en pytteliten väg rätt in i skogen och så parkerade vi och fortsatte gåendes.


Efter bara några hundra meter kom vi till vår förvåning ut på ett jättestort uppodlat område. Det kändes dock bara skönt för där sken solen och värmde oss ordentligt.


Eftersom det inte heller blåste något så kunde vi bara gå där och mysa. Marken var bra och fin att promenera på -den var frusen och inte lerig - och Santos sprang glatt före oss. 
Han är rolig, det är ytterst sällan han springer av från vägen/stigen utan han håller sig på den. Men helst en ganska bra bit före, tills man vänder - då går han bakom en. Gärna precis i bakhasorna!

Efter prommisen åkte vi hem och åt en god sallad. Så gjorde jag en lergrytsstek på högrev med massor av grönsaker - och potatis. Men på den senare fick jag bakläxa! 
Den blev inte god - sa Rolle som ÄLSKAR potatis. Eller god var den väl i och för sig, men den smakade andra grönsaker - bl.a. chili - och så blev den lite torr för den hade legat överst i grytan. Nä, potatis ska kokas för sig, säger potatisspecialisten! 
Själv har jag inte en aning hur den var, jag åt inte av den, men allt det andra var gott!!

6 kommentarer:

Rosor och ruiner sa...

Men oj så du skräms, trodde det hänt nåt allvarligt med nån av de dina, o så var det bara lite snö ;)
Puh!
Snön går nog bort snart igen, fast vi är ju förstås bara i början av februari så vi får nog räkna med några bakslag ännu...
Ha det gott!!

Ninne sa...

Här kom ju också snö i lördags o nu är det snöblandat regn från o till. Mörkt o trist.Jag blir inte alls piggare av det!! Konstigt?? Jo jag läser ju bloggar så det osar om det, men det där att skriva, som plötsligt blivit svårt?? o det är inte likt mej!! Får hålla i virknålen istället ett tag--
Ha det gott i blötan Kram på Er alla tre.
Ps Det är så gott att se Santos kuta omkring utan sin tratt- är han helt fri för den inne också nu? Ds

Evas Kvarnaro sa...

Oj! du skrämde mig med "varför",
men som tur var det bara varför snö
Därför Susie att det är vinter än
fniss, och det blir fler bakslag
innan vår.
Men jag håller med varför !?

När ni vänder på klacken och går hemåt igen, då har Santos fattat att samma väg tillbaka,"där har jag redan sniffat,luktat,kissat.
Kanske inget mer spännande finns att utforska, så han följer snällt i era "hasor", fniss*

Här snöar det oxå förfullt, usch!
Ha de gott ändå!
Kram/ Eva

Ingrid sa...

Visst blev man lite besviken i morse, men det var ju väntat. Vi fick väl ungefär lika mycket snö som ni, men det mesta har töat/regnat bort idag.

Ha en fin måndagskväll!
Kram, Ingrid

Carina sa...

Jaa, du, det är som det där med att ta i trä....
Vilken härlig sista bild du lagt upp! Riktigt ser hur Santos tycker vad han tycker :)
Ha det gott!
Kram Carina

Fia sa...

Vilka fina cyklamen du har! Jag fick några småknölar förra året, men jag har inte stort hopp om att dom kommer överleva och bli stora. Men vem vet.
Låter ju perfekt som du har ordnat det för dina chilisådder! Och ja, får man för många plantor så finns det alltid folk som tacksamt tar emot!
Amakade inte på grytan förresten? Är du som jag som r på diet och blir matnojjig då? Jag gör det just nu, och så mycket och god mat får aldrog dom i familjen äta annars!