KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


tisdag 29 januari 2013

UPPFOSTRAN, FRÖSÅDD & TULPANER

Igår i gråvädret så var vi bara tvungna att ge oss ut på en prommis. Det var ju hela +2 grader vilket måste "firas" på något sätt. Eftersom det inte heller blåste så ville vi se öppna vidder och framförallt havet, så vi åkte till Ronehamn och dess lilla fiskeläge. 


Som alltid vid havet så drog det dock lite, så vi valde att gå in i den lilla skogen bredvid fiskeläget.

En som var extra glad och inte brydde sig ett dugg om att det var lite grått och dragigt, det var Santos. Han fick springa  precis som ha ville - tills han började jaga. Och det var inte någon rabbis (liten vildkanin) han fått korn på, utan det var koltrastar! Gissa om han försvann in ibland buskarna i en otroligt fart!!


Nu är Podengo Portoguese en jakthundsras och just dom minsta, alltså en sån som Santos är, dom används till kaninjakt i Portugal. Så han är inte onormal på något sätt, men man är tacksam över att han inte hittade någon rabbis att förfölja. Det är ju lite svårare för honom att få tag på fåglar! *fniss*


 Husse fick använda all sin pondus till att få honom att lyda och det fungerade faktiskt. Själv ägnade jag mig åt att fotografera. Däremot är han väldigt duktig med att komma till mig när jag skriker "HIT", där ligger husse i lä. Anledningen är att jag har en liten plastburk i fickan med hundgodis och det vet Santos förstås!


Efter att vi gått av oss och Santos sprungit av sig, så gick vi tacksamt tillbaka till den vindstilla bilen! Så där enormt skön hade prommisen inte varit precis!!
Efter Ronehamn så åkte vi till Hemse och Granngården där jag var "tvungen" att inhandla en del detaljer för min frösådd. Jag hade inget sådant hemma eftersom jag inte försår, alltså tills nu!!

Jag köpte två små sålådor som man kan ha på fönsterbänken och så några insatser till dom och såjord. Nu hoppas jag att jag är tillräckligt förbredd när mina vunna chilifrön anländer. 
Problemet är att vi har inga element att ställa dom över, så jag vet inte riktigt var jag ska ha lådorna. Vad jag förstått så bör det vara c:a +25 grader innan dom grott (då behövs heller inget ljus), därefter svalare men mycket ljus. Det första kan vi kanske ordna i tvättstugan som är varm, det andra får bli i gästrummet som inte är uppvärmt och bara håller en +16/17-grader. Därefter åker dom ut i "holken" - men där är överfullt just nu så då måste jag ta ut några av växterna som övervintrat där men som klarar kyla.

Men inte nog med frögrejor, jag lyckades också hitta några vackra tulpaner på ICA. Äntligen - jag har väntat på det i flera veckor!

Tyvärr blev bilderna inte så bra, färgen på blommorna är lila och vitt, dom ser mer rosa ut här. Men rosa är också OK, så det gör inte så mycket!

12 kommentarer:

Ingrid sa...

Jag förvånar mig över att ni åker omkring så mycket här på ön den här tiden på året.
Ronehamn är ju jättemysigt på sommaren, men ni hittar dit även i januari. Fina bilder från er utflykt fick du i alla fall.

Och nu är du startklar för vårbruket. Visst är det jätteroligt!

Hos mig är dina tulpaner verkligen lila och vita och inte alls rosa!

Kram, Ingrid

mammi sa...

Vilken underbar natur ni har. Klart man skall ut och titta. Här går det bara framåt, om än så sakteliga. Min första "ärta" har grott och är så söt. Skulle fota den, men det blev paj.
Ha de så gott alla tre
Kram

Joanna Halvardsson sa...

Hej tänkte bara tipsa om att jag just nu kör flera tävlingar på min blogg med fina priser:)
tävlar ut 2 st presentkort på 200 kr var från smartsaker.se
http://www.domkallarmighannes.com/2013/01/tavling-i-samarbete-med-smartasakerse.html#.UQZy7fKsF2Q

Tävlar ut ett paket namnnappar från Namnnappen.se
http://www.domkallarmighannes.com/2013/01/tavling-i-samarbete-med-namnnappense.html

Och sen tävlar jag ut ett presentkort på 350kr från Coolstuff.se som man får köpa Alla hjärtans dags presenter för perfekt om du vill skämma bort någon som betyder lite extra för dig just denna dag:)

http://www.domkallarmighannes.com/2013/01/alla-hjartans-dag-tavling.html
Så gå in och ta dig en titt:)
Gillar du inte sådana här kommentarer så ber jag om ursäkt och hoppas att du får en fortsatt bra dag!

Kram Joanna

Monica sa...

oh du har också en herre som gillar att jaga,,min yngste Boysen stack häromdagen, en hare,, och nej han hörde ingenting,,jag förtvivlad och ropandes, hit, stanna, goottit gott gott ,,inte hjälpte det, Ozzie blev förtvivlad han med och var som en tapebit på matte,,vi gick en bit in i skogen och kom fram till att där var en miljon spår så vi kunde inte spåra honom,,Fy vad jag hann tänka mycket,vi gick tillbaka där han stack,men efter en kvart kom han glad och lycklig,,inte kunde man skälla då,,men ett flexikoppel inhandlades ,,och tur var det för dagen efter träffa vi på en räv,,men då blev det tvärstopp för Boysen. Ozzie han bara titta på den och så tittar han på mig då räcker det att säga nej..dom är lite olika,,vet inte om jag kan skylla på att Boysen är ung ännu. fröså ja det ska jag med fast jag har inte kommit mig för att få frö i jorden ,,Härliga bilder ha en go vecka kram Monica

Carina sa...

Haha, ja jag är också alltid livrädd att Hampus ska börja jaga när man är ute med honom...vi släpper honom ju inte utanför tomtgränsen, men det behöver ju inte betyda något...det finns rådjur i närheten också...
Ha en skön kväll.
Kram
PS, han är allt lite söt din lille vovvsing DS

Vittran sa...

Vår lilla Pelle är pudel man han kan jaga alla djur som springer, och flyger. Han tog en koltrast i skogen en gång, hoppade rakt upp precis som en katt när det kom en lågflygande fågel. Inte kul. Han har också försökt jaga vildsvin, som tur var stack suggor och kultingar när jag börjde skrika på honom. Lyckades däremot få honom att stanna kvar när några harungar lekte ett par meter ifrån oss. Jag känner igen det med att jaga och inte lyssna. Men det är häligt när hundarna får röra sig fritt.
Det ska bli kul att läsa om din kommande sådd.
Fina tulpaner, lite tråkigt att kamerorna har lite svårt med vissa färger.
Trevlig kväll!

Ölandsvindar sa...

Hälsningar till Santos: Det är så j..la kul när de där svarta eländena skriker och far iväg! Tyvärr fick jag inte jaga dem längre eftersom 100 km fart i snön gjorde att jag började halta igen. Så här går man i koppel! Suck!
Chessie

ormbunke sa...

Du verkar va bra i farten både inne och ute.Så härligt att bara kunna välja för prommisen. Det kanske är dags att tänka på frösådder. Ha de gott.

samson sa...

tänk vad många fina promenad ställen ni har där på ön
jag släpper aldrig Kuling lös,även om han är snäll och lydig så litar jag inte på att han stannar om det dyker upp nått djur
ha det så bra
maggan

Evas Kvarnaro sa...

Jaha det kanske få bli mycket pondus för att Santos ska lyssna.
Nu är han äntligen lös och ledig då vill han gärna få göra som han vill, om han får, he he . .
Härliga bilder som vanligt, jag kan förstå att det blåser, mer blir det snart, i varjefall här.
Det är skönt när det blivit mildare
gillar ej kyla vid -20 gr.

Ja nu står alla i start-groparna
för "vårsådden". Februari solen är här HURRA !

Må gott/ Eva

gunsan sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
gunsan sa...

Jag skrev fel adress.Här kommer den rätta.
www.raysperennials.se
Din holk blir utmärkt förvaring.Kram