söndag 20 januari 2013

UPDATE...


...som det så fint heter nu för tiden. Idag kommer min blogg alltså handla lite om hur Santos mår. 
Det kan vara svårt att se men det den röda pilen pekar på är Santos numera LÄKTA nya kisshål! 
Han fick dom två sista, vanliga ej självförstörande, stygnen borttagna i måndags och dagen efter så såg det jättefint ut och han har sen dess sluppit skyddskragen! ÄNTLIGEN!!


Man ser också på bilden att han knappt har några pungkulor kvar. Det beror på den kemiska kastreringen, alltså sprutan, han fick för 5 månader sen. Eftersom kastreringen skulle fungera ungefär ett halvår så ska dom väl snart komma tillbaka.....


Det var ju - eller rättare sagt, skulle bli - väldans kallt igår så innan vi gav oss iväg på några prommisar så tänkte jag att vi skulle testa med den lilla polotröjan jag köpte på loppis för 10:- eller 20:- i somras. Så fram med den orange/gröna tröjan och så funderade jag på hur jag skulle bära mig åt för att få på den - och framförallt se till att han inte försökte kränga sig ur den! Det gjorde nämligen både taxen Brasse (som hade prostatit på ålderns höst och MÅSTE ha tröja på sig när det var kallt) och Penny som hatade allt vad påklädning hette (bandage, kläder eller skyddskrage)!!

Men...tydligen är han van vid att ha tröja på sig!? Han kom fram till mig och ställde sig på bakbenen så att jag lätt kunde trä på honom den. Gissa om jag blev snopen när han sen inte ens försökte ta bort den eller tyckte det var obehagligt. Tvärtom - han verkade gilla att ha den på sig!!


Så glatt sprang han - med sin favoritleksak som han fick i julklapp av min väninna Christina, en liten leksakstiger  - iväg till ytterdörren där han glatt väntade på att husse skulle få på sig alla kläder.

Sen tog husse en kortare rastningsprommis medan jag gjorde iordning lunchen. Det hade inte varit några som helst problem med tröjan, han accepterade den. Vilket är bra när det smäller till och blir riktigt kallt. Santos är ju liten och har inte en massa päls som skyddar!

Efter lunch gav vi oss iväg och vi åkte till Näsudden med sin stora "vindkraftspark". Bilden tagen från yttersta udden in mot land och parken. Här är det alltid plogat så man hittar bra ställen att gå på. 
Tyvärr var det dock en massa jägare i området - och man vet ju inte hur bra skyttar dom är - så vi gick bara en kort bit och sen tog vi bilen och fortsatte vi längre ut på Näsudden. Där är det nämligen helt öppet och ingen risk för att träffas av någon förlupen kula!

Här ser man hur smal udden är, havet syns på båda sidor. Bilden är fortfarande tagen från udden in mot land. Men man ser också två buskar i förgrunden. Den stora var ointressant, men den lilla.....


Det visade sig nämligen vara en kardborrsbuske! Vilket Santos tydligen tyckte var jättekul!!
Han sprang en bra bit före oss på vägen ut och rätt var det var så började han stryka sig och åla på marken. Rolle som gick en bra bit före mig, jag var fullt upptagen med att ta lite kort, skrek åt honom att sluta. Vilket han naturligtvis inte gjorde så han sprang ikapp honom och fick då se vad det var - det satt flera hundra kardborrar på tröjan! Han hade både en puckel och halskragen full!!

Husse började direkt att ta bort dom, men när jag kom fram så kom jag på att ta några bilder på det hela vore kul. Sen var vi tvungna att ta av honom tröjan. Och så fick husse ägna sig åt att plocka bort mesta delen av kardborrarna under resten av prommisen.

Det konstiga var att det var den enda kardborrsbusken vi såg på hela udden. Och den skulle Santos absolut åla sig på och under. Hmmm......man undrar varför!?
Det var dock ett helt underbart väder, så vi brydde oss inte så mycket även om husse fick fortsätta en timme med att plocka en hel skål med kardborrlämningar när vi kom hem. Jag roade mig istället med att göra en äppelkaka åt Rolle. Han älskar det nämligen, själv kan jag inte äta det beroende på gallbesvären.



Efter det så gjorde jag en liten festmåltid med oxfilé (vilket var evigheter sen vi åt), hemgjord rödvinssås och bearniasesås, hasselbackspotatis, friterade lökringar, salladsbönor samt en stark salsa bestående av röd grapefrukt, rödlök, stark röd chili, lime, olivolja, salt & peppar. 
Ja, själv åt jag inte hela oxfilén och absolut inte någon bearniasesås och bara en halv potatis - men otroligt gott var det!


Till det serverades det rödvin och så tände vi massor av ljus och Rolle eldade i braskaminen. Alltså en mycket skön, härlig och trevlig lördag!

12 kommentarer:

trädgårdsdrömmar sa...

Så fin han blev i tröjan den lilla vovven Santos.Och så skönt för honom att slippa kragen.
Den maten såg så himla god ut.Blev hungrig.
Kram.

Ninne sa...

O vad glad jag blir när lille Santos nu äntligen har blivit läkt.. Stor stor kram till den lille godingen-- Visst blev han fin i sin tröja, men jag tror att förr så använde man just kardborre för att "rugga upp" yllegrejor el. var det till tovning?? Men det var ju kul för Rolle att få lite extra jobb?? VIlka gottegrisar med en sån god middag!!
Ha de fortsatt gott Ninne

Knatten sa...

Å vad han är gullig i sin kofta och i alla kardborrar=)). Klart han vill ha en värmande tröja nu i vinter. /Knatten

mammi sa...

De är ju klart att han var vid kardborrarna, så fick ju husse lite extra jobb. Vår älskade Daddis är ju världens bästa vakthund, ger skall så fort det är nåt. Förr en stund sen började hon skälla, inga signaler ingen utanför, fattade ingenting, hon bara skällde. Då får jag syn på Saya som sitter vid sidan om Daddis kudde, men har hela svansen på kudden, klart man blir arg.

Kram

Carina sa...

Guuuud, så gott det lät...blir hungrig trots att jag nyss ätit....smaskigt värre, förstår jag.
Ha en underbar söndag!
Kram

Carina sa...

Förresten, jag glömde ju kommentera kardborren, såklart att han ska hitta just den! Då får man ju lite extra uppmärksamhet från husse och matte!
Skönt höra att det gått bra för honom iaf.
Pussa på lille vovvsingen och kram.

Ingrid sa...

Så fin Santos blev i sin tröja. Det måste ju vara varmt och skönt för honom. Vi hade i alla fall 5-6 minusgrader igår på dagen.
Men vilken lite rackare som valde den där kardborrbusken att stryka sig mot. Det måste varit ett drygt jobb att få bort alla taggarna från tröjan.

Jättefina bilder både från Näsudden och av den läckra middagen.

Ha en fin söndag!
Kram, Ingrid

Gunnel sa...

Hittade till din blogg via Ingrid, och får då se att du också har en liten Santos! Hoppas allt är bra med honom nu. Ha en fin vinterdag.

Evas Kvarnaro sa...

Kom hem från jobbet tom i bollen,
och "utchasad", ska bara kolla lite
bloggvänner. Tack, fick dagen bästa
"garv" gapskratt,och tack Santos.
Jadå du var snygg i polotröjan, men de där kardborrarna var riktigt
envetna till att fastna, va?! ha ha
Jag såg för mitt innre hur han ogillade "borrarna".
Sedan som vanligt helt underbara
bilder från Gotland.
Sedan blev jag vrål hungrig,
var du tvungen att visa sådan god
frestande meny. Du är verkligen
en duktig kock.

Ha det gott, Kram/ Eva

Veronica sa...

verkar som en alldeles perfekt lördag! Vad skönt hunden måste tycka det är att vara av med kragen efter så lång tid.... och att han gillar tröjor är ju perfekt nu när det är vinter. Min Jack Russel gör det inte och han tycker inte heller om att gå ut när det är kallare än 5 minusgrader. Fast det kanske är lika bra för han skulle även han garanterat ha kastat sig in i kardborrebusken !
och Jaa, tack jag lånar gärna boken :) Veronica Axelsson
Sandavägen 20
194 63 Upplands Väsby

Men hur löser vi portot?

Kram

Anni sa...

Vilka ljuvlig bilder på Santos i tröja och kardborrar! Livet med djur är minsann aldrig tråkigt!

Jord under naglarna sa...

Det strular med kommentaren när jag ska posta den så det kanske kommer flera...

Så fin Santos är i sin tröja. :) Skönt för honom att slippa kragen.

Jag blir ju hungrig när jag ser er goda mat!