KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.


Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.


Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


söndag 6 januari 2013

RAUKAR, HIMMEL OCH HAV

Ja, även sol och enar är ju något som man förknippar med Gotland - och äntligen var vi på en perfekt plats för att njuta av årets första riktigt härliga dag! Man har ju suttit inne och ugglat rätt mycket i dom trista regnväder som varit ett tag!!


Efter att ha uträttat några ärender så åkte vi söderut, längst ner på Storsudret. Där försökte vi först ta en prommis på den västra sidan, men vinden låg på så dom +2 graderna förvandlades till isande -12/-15!
Istället fick vi, till Santos besvikelse, kasta oss in i bilen igen och köra över till andra sidan av ön. 
Vi passade då på att åka ner vid Holmhällars pensionat där det den här årstiden inte är så mycket folk precis. Där parkerade vi och så gick vi den lilla gångvägen utåt havet mot raukarna. Först passerade vi dom här gamla sjöbodarna med flistak som kanske känns igen från TV-programmet " Så mycket..." . Där var det vindstilla och starkt motljus - solen sken alltså!


Ön i bakgrunden heter Heligholm och dit får folk för sig att vada när dom är på den långa badstranden som ligger till höger på andra sidan udden på bilden nedan. Men...det ska man ABSOLUT INTE göra! 
Det har förekommit ett antal drunkningsolyckor här beroende på att det är väldigt strömt. Den sista jag hörde om var för några år sen när en man vadade över med två barn. Dessa höll på att svepas med av vattnet och när han då skulle rädda dom så sveptes han med själv och omkom. Ingen trevlig läsning, men jag vill gärna passa på att varna eventuella blivande turister.....


Nu var Santos lycklig igen, han fick nämligen springa lös - det fanns ju inga grenar eller kvistar att fastna med kragen i!


Och vi blev bara lyckligare och lyckligare eftersom himlen blev blåare och blåare!


Väl framme vid raukarna så hade den tidigare molniga himlen förvandlats och och det underbara januarisolen värmde faktiskt!


Trots att det inte fanns mycket att fastna i för Santos så försökte han så gott det gick att pressa sig in i dom få växtruggarna där ute - utan att lyckas förstås. Eftersom marken här inte är så där jätteskön för små hundtassar, den är ju väldigt stenig, så vände vi så småningom och gick tillbaka mot grönare nejder!


Här finns det väldigt mycket kul att snosa efter för Santos. Det kryllar nämligen av rabbisar här och marken är full av små hålor överallt. Men...konstigt nog så försöker han inte ta sig ner i dom, trots att rasen Podengo Portoguese används som just kaninjagare!
Nej, då var Penny mycket värre på att jaga fram rabbisar och springa efter dom - men hon kom tillbaka efter 20-30 meter när hon upptäckte att hon inte kom åt dom!! *fniss*Efter den underbara prommisen åkte vi till Havdhem och handlade lite käk och så  åkte vi hem och vilade oss lite. Eller rättare sagt, husse la sig på sängen och läste och Santos låg bredvid och sov. Han får ju både lugnande/klådstillande samt antibiotika och lite tröttare än normalt är han nog. Fast utomhus märks det absolut inte.....
Själv började jag med middagen. Det skulle ju vara lite "tillgjort", det var ju trettondagsafton. Så det blev marinerad och pankopanerad kycklingfilé med klyftad sparrispotatis i ugn. Till det serverades det en stark ärtröra (djupfrysta ärtor mixas med lite turkisk yoghurt och Sambal Oelek) samt en massa 
färska grönsaker. Mycket gott!Men...jag började tyvärr måltiden med att äta ett par bitar av röd spetspaprika utan att tugga bitarna ordentligt - och det gillade inte mitt lilla maghål. Så jag spenderade en halvtimme med att må riktigt dåligt. Sen var ju maten kall och dessutom var intresset för att äta den inte på topp längre om man säger så! 
Men Rolle tyckte i alla fall att den var JÄTTEGOD!!

Om du är intresserad av otäcka historier/thrillers/deckare så kan du läsa en kortis jag skrivit om du klickar på rubriken högst upp!

TREVLIG TRETTONDAG

8 kommentarer:

gunsan sa...

Så synd att du inte fick njuta av den goda maten du gjort i ordning.
Härlig promenad fick du och maken i alla fall.
Kram.

samson sa...

Vilka härliga bilder på en skön promenad
hoppas verkligen att Santos blir bra nu
ha det så bra
klappa Santos från mej
maggan

Evas Kvarnaro sa...

Den femte bilden är helt suverän !
Du kan få magiska bilder även på vintern, av naturen på Gotland.
Lyckliga ni som bor där !
Det finns många ställen som ni kan
avleda Santos på,(att ej slicka sitt sår)och där han inte fastnar med "under-redet", *fniss*
Må fint !

Ingrid sa...

Så fina bilder från Holmhällar. Gotland är vackert alla årstider och lite sol blev det ju faktiskt på eftermiddagen (precis som idag).

Så synd att du inte fick njuta av din goda mat!

Trevlig kväll!
Kram, Ingrid

Anonym sa...

So pretty the pictures. So cute and sweet is Santos


Sophia

Ölandsvindar sa...

Visst är det vackert! Här är vi lovade sol idag så snart ska jag ut. Den går upp 8.22 såg jag just.Den där starka ärtröran ska jag komma ihåg. Är alltid på jakt efter recept på röror som förhöjer köttbiten eller fiskbiten.
Kram /Kerstin

Veronica sa...

Lyckliga du som bor på den vackraste av öar! Vilken fantastisk dag ni hade med vintersolen strålande. Den väcker drömmar om våren!

kram

Gela sa...

Helt underbara bilder du visar. Själv går jag på soppdiet just nu för nu ska minsann kilona bort!!!! -4kg på lika många dar.... ja vet mycket vätska... men hoppas kunna hålla upp humöret och ner vikten, vi får se hur det går...
Tomater jo det förbaskade potatisbladmöglet finns hos mina tomater varje år och jag håller på att bli tokig på det. Vet inte vad jag ska göra åt det men jag vet att jag tänker läsa in mig och skriva ner vad jag finner om tomatens sjukdomar och vad man kan göra åt det. Men än är det några tomater kvar av tomatprovningen sen ska jag försöka forska in mig lite=). Stor kram till dig/Gela