KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


lördag 12 januari 2013

PLANERINGSTIDER

Ett av mina största intressen är att PLANERA. Det kan gälla inredning, det kan gälla trädgården och det kan gälla resor. Det spelar egentligen ingen roll, bara att jag har något kul eller spännande att fundera och klura på. Just nu har jag två saker som upptar nästan all min tid, jag gillar nämligen att göra det omsorgsfullt och riktigt utförligt! 
Första dagen plockar vi upp Christina vid tåget i Alvesta och sen tar vi oss till Bellas Place i utkanten av  Bromölla. Ett äkta 50-talsmotell där rummen har namn efter storheterna från den tiden; Elvis presley, Marilyn Monroe, Eddie Cochran, Alma Cogan, Doris Day osv. Ett mycket udda ställe, med kul atmosfär!
Det ena är den halva delen av murrabatten som måste åtgärdas i vår och som jag skrev om i förra inlägget. Det andra är den fastlandssemester som ska ersätta den tidigare inplanera Englandsresan. Det visade sig att den senare blev alltför tidskrävande, för dyr och att det dessutom var för långt att ta sig till en vettig färja eftersom det numera inte går någon färja direkt från Sverige!

Dagen efter tar vi oss långt ner i Skåne till Körsbärsdalen. Visserligen blommar inte körsbären i augusti när vi
ska dit, men stället är så fint så det gör inget!
Istället så bestämde vi oss för att återigen - vi brukar göra det varje år - ta några dagar och åka runt i södra Sverige. Men...en sak blev mycket annorlunda, den här gången ville min väninna Christina åka med oss. Det var ju egentligen tillsammans med henne vi skulle åka till England och hon var lika besviken som oss att det inte blev något av!
Körsbärsdalens B & B som vi bodde på förra våren när vi åkte till Skåne för att hämta en massa exotiska växter. Ett underbart litet ställe mitt ute i en vacker dal dit man tar sig genom en stor bokskog.
Så hon och jag bestämde, jodå Rolle var med och tykte lite han också,  att vi skulle åka till Skåne. Till Österlen där Christina inte varit tidigare och jag satte naturligtvis igång att planera resan direkt. Hon fick bestämma hur länge vi skulle vara borta, eller kanske hur kort tid vi skulle åka runt. 
Det blev 6 dagar och 5 nätter och vi skulle inte stanna mer än en natt på varje hotell. 
Och det var naturligvis här en del problem kom in.....

Dagen efter tar vi oss i sakta mak med många rastningar, kanske t.o.m. ett  havsbad till Borrby. Där ska vi bo på Catrinegården som också ett B & B, fast - naturligtvis - precis som på alla dom andra ställena med alla faciliteter!
Av många års erfarenhet att bila runt med hund och dessutom bo på trevliga hotell som inte är alltför dyra, så visste jag att nu gällde det att snabbt hitta dom här trevliga ställena och sen boka omgående. Sagt och gjort, jag satt i gång och letade hotell, motell, B & B och gästhus där man får ha hund med sig. Efter mycket "om och men" så har jag nu faktiskt hittat några nya ställen och bokat in två gamla. Dom två har vi alltså bott på tidigare, så där vet jag hur bra allting är. Dom nya ska bli väldans spännande att bo på!

Så tar vi oss med hjälp av en massa småvägar till Åhus för den sista natten i Österlen. Där ska vi strax utanför bo på Lindalundas hästgård med B & B. Där kan man förutom att snabbt ta sig ner till havet också bada i den lilla poolen!
Det är ju så att numera med ålderns rätt så har man lite krav; Det ska helst vara ett ställe i marknivå (lätt att gå ut med hunden), det ska finnas badrum/toa och TV på rummet, stället ska inte ligga inne i en stad utan gärna så man lätt kan gå på dom rastprommisar man måste. Sen ska det också se trevligt ut och så MÅSTE det naturligtvis vara rent och prydligt. Dessutom behövde vi i år både ett enkel- och ett dubbelrum. Ovanpå det så ska det alltså inte kosta skjortan och så det här med att vi skulle ha med Santos! Såna ställen är alltså inte alls lätt att hitta!!

Tidigt på morgonen dagen efter - den sista söndagen i augusti - åker vi dom få milen till Bäckaskogs Slott där det FÖRMODLIGEN är en trädgårdsmarknad just den dagen. Hasr inte fått det bekräftat ännu. Slottet känner du antagligen igen, det är det som figurerar i kvällens TV-program; Stjärnorna på slottet!Vi försökte boka in oss i Möllan, ett annex där man får ha hund, men det var redan fullbokat!
Men...nu är alla hotellen bokade och jag är i full färd med att göra lite olika resplaner. Jag älskar nämligen att resa på kartan. När jag planerar resor är jag inte längre hemma, jag är ute på en första rekognoseringsresa. Jag ser framför mig hur det ser ut - vilket oftast inte stämmer - och jag har ett antal varianter på resrutten ifall området verkar trist.

Så närmar sig resans slut - och då bara MÅSTE vi bo på vårt favorithotell alla kategorier! 
Jag kollar upp en massa sevärdheter i  områdena vi ska till eller ska åka igenom. Vad finns det för bra restauranger, lunchställen, fikaställen. Finns det några trevliga gardencenters eller visningsträdgårdar vi kan kolla på. Är området känt för något annat sevärt, t.ex. ett gammalt slott eller någon fornlämning. Och var kan man bada - gärna med hund! Hur långt är det till respektive ställe och hur lång tid kan det ta att åka dit!?

Det är alltså Ramkvilla Hotell, där rummen ligger två och två tillsammans med hall, kök och badrum samt två uteplatser.   När vi är ensamma så är det ena rummet låst, men nu är vi ju tre pers så det blir alldeles perfekt för oss.

Här är det billigt, det är fräscht, det är en underbar natur runt om och det är bara ett kvarter från sjön där man kan bada om man känner för det.

Det enda trista är att det mycket fina värdshuset har stängt på söndagskvällar - och det är ju då vi ska bo här - men vi kan ju grilla på uteplatsen eller laga någonting lättare i köket, så det är inga problem. Vi kan dock nyttja värdshusets brygga och ta ett kvällsdopp om vi känner för det!
Så ni förstår att jag har fullt upp just nu. Vilket är jättekul - för vädret här tillåter en inte att göra så mycket annat än att sitta inne och glo. Det är alldeles för mycket snö för vår lilla hund, så man kan inte gå annat än där det är plogat - och vem vill gå med en liten lösspringande skyddkragsförsedd hund mitt på vägen. För ska den stackarna dessutom få gå kopplad ovanpå att han har haft den förhatliga kragen på sig så enormt länge. Nej det är inte kul alls, men platta hundar är värre så man blir ju tvungen!

10 kommentarer:

Rosor och ruiner sa...

Förstår att du är i ditt esse nu då!! Planera o drömma är ju så kul, även om jag håller mig mest till hemmet o trädgården, när det gäller resor brukar maken vara mest exalterad ;)
För många år sen var vi på en bilriunda i Skåne o bodde på B&B så vackert o mysigt , skulle gärna göra det igen!

Ingrid sa...

Du har då fullt upp hela tiden!
Visst kan det nästan vara så att planeringen är det allra roligaste och visst måste man få planera och se framåt.

Just nu planerar jag en ommöblering i mitt vardagsrum, men jag måste ha planen helt klar för mig, för jag måste få hjälp och då vill det till att jag har klart för mig hur jag ska ha de.

Jag vet att jag skulle klara att flytta runt möblerna själv, men då barnen så arga på mig, så jag vågar inte. Annars går det jättebra att flytta det mesta bara man lyckas lura upp det på en matta.

Ha en fin helg!
Kram, Ingrid

Veronica sa...

Haha! Usch...platta hundar? Jaa, det är mycket värre!

Vilken underbar reskamrat att ha! En sån som du skulle jag vilja resa med. Tänk att få hela rutten planerad med sevärdheter och allt. Att bara fixa ställen som accepterar hundar är en bedrift i sig! Vi ska till Göteborg i sommar och bo utanför, på en bondgård och inte ens där var det egentligen OK med hund!? Det gjordes dock ett undantag!

Ha en fortsatt härlig helg!

mammi sa...

De verkar vara en mycket väl gjord planering. Får nog fler tips när ni väl kommer fram.
Lycka till och kram

Evas Kvarnaro sa...

Att planera är det bästa av en resa
du skulle kunna vara en reseledare
eller en som gör färdiga paket åt folk. Jag fattar att man måste ha lite mera koll vart man hamnar med en hund, vad roligt för Santos att få följa med på semester. Ni har väl talat om för honom att han ska med.
Ni kommer att få se mycket fint i skåne o österlen, vi har varit på många platser där, vi älskar österlen, det är nåt speciellt där.
Sverige är fantastiskt !

Snö ! att ni har så mycket och vi inget.Inte lätt att vara liten hund

Kram/ Eva

Nina/Stjärnkraft sa...

Å, så kul att semestra inrikes som ni tänker göra! Jag blir riktigt avundsjuk, faktiskt. Men av papperskrigiska skäl får jag nöja mig med att göra det du sysslar med just nu: resa i tanken. Fast man kommer rätt långt på det sättet också :o)

Ni får säkert en helt underbar vecka, med tanke på hur väl du planerar densamma!

Knatten sa...

Jag är oxå en planerare. Jag börjar redan vid nyår att leta spännande idéer för sommaren. Och jag vill boka tidigt så jag får det jag vill ha. Nu har jag suttit och drömt om weekends på slott och rundturer i skaraborg. Kanske göta kanal.
Ha det gott. Och du, kul att jag inspirerat dej till att skriva. jag läser din triller. /Knatten

Carina sa...

Hej! Hittade hit via valhalla, kul med nya sidor att besöka! Tittat igenom en del av dina gamla inlägg, vad härligt du bor! Riktigt sådär äkta som man ser på vykort, tänkte ffa på vinterkortet...
Ang detta inlägget: -Vilken tur att man är olika! Själv gillar jag att ta dagen som den kommer, ja det såklart, boendet måste ju vara ordnat även för oss med vår lille älskling...som sagt alla tar ju inte emot hund....Förr däremot planerades det långt i förväg om resorna...jaja, var sak har sin tid.
Ha en skön vecka/ Carina

http://vidbjarsjobacken.blogspot.se

Kristina Bonander sa...

Hej Susie,

Vad roligt att läsa dina kommentarer på min blogg, särskilt om Stockholm, om skärgården och Lyran! Ja skärgården är ju obetalbar sommartid och längst ute i havsbandet, där vi var, var det helt fantastiskt underbart.

Körsbärsdalen du skriver om har jag läst om flera gånger (om det nu är samma som jag läst om?) och hoppas verkligen att jag får möjlighet att komma dit någon gång.

Ha det så bra
Kristina

mammi sa...

Va kul att vara med på "Grovplaneringen" Tilläggas bör att även vi 16 pers. varit på Bäckaskogs slott, ätit gåsmiddag samt övernattat. Det var vi + Ninne med make plus några andra till. Verkligen en upplevelse.
Kram till er alla