KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


tisdag 4 december 2012

MINA MÅLTIDER

Japp, nu är vardagsrummet städat och färdigpyntat. Förutom kulorna i granen - men den står på plats nu och lyser så fint. Kulorna kanske jag hänger upp på fredag, vi får se!
Nu blir det i alla fall inget mer fixat idag, jag ska nämligen börja fixa till mig själv - det tar ju sin rundliga tid i den här åldern. Vi ska nämligen, tillsammans med våra vänner här i Eksta, till våra vänner i Guldrupe (c:a 2 mil) och äta middag. Ska bli jättetrevligt och förmodligen jättegott också, brukar vara det! 
Dom här vännerna är antagligen bara nere ett par dagar till, sen åker dom hem till Stockholm för säsongen. Dom kom till helgen för att kunna åka till julmarknaden i Bläse, men återigen missade jag den - vi hade inga vinterhjul på och det var ju ett otroligt snöoväder. Sen hade jag ju också varit på den största, den i Visby, men den här i Bläse ska tydligen vara den mysigaste.....
På tal om god mat, så tänkte jag visa vad jag äter till frukost. En skål med 2-3 dl yoghurt, helst den här vaniljyoghurten som jag gillar. Blir jag sen sugen framåt eftermiddagen - eller kvällen - så blir det en drickbar youghurt eller en mager smoothie.

Sen har vi lunchen och just idag blev den en böckling samt en liten avocado, lite isbergssallad med några tärningar röd paprika och så min nyttiga och underbart goda "dressing". Mini-keso (1,5%)  med citronsaft och massor med dill och salt & peppar.  
Jag skulle kunna äta "salladen" enbart, men har blivit tillsagd att jag ska komplettera med någon protein. I dag blev det alltså böckling. Det kan också bli varmrökt lax, en bit stekt kyckling eller något liknande. Däremot har jag svårt att äta kött - det är trådigt och jag har ett antal gånger råkat ut för något som kallas "dumping". Ska inte gå in på detaljer, men det är inte trevligt och gör jä...gt ont!
När jag äter ska man äta små bitar, tugga extremt noga och så ska det ta 20 minuter. Väldigt svårt för en person som normalt kastar i sig maten. Därför har jag börjat med att läsa till maten - även om Rolle sitter på andra sidan bordet. Han får läsa han med! 
Jag kan tyvärr inte visa någon bild från middagen, den har jag ju inte ätit ännu. Men vi får väl se om jag lyckas ta något kort ikväll.

Nej, nu börjar det dra ihop sig. Vi ska hämta våra vänner i Eksta halv fem och till dess är det ju bara 2 timmar!! *fniss*

11 kommentarer:

Ingrid sa...

Visst är det märkligt att det tar längre och längre tid att "snygga till sig"! Och resultatet brukar ändå bli ganska mediokert.

Det såg hälsosamt ut både din frukost och din lunch.

Hoppas nu att ni får en riktigt trevlig kväll och att väglaget inte blir för uselt!

Kram, Ingrid

Knatten sa...

Rökt bökling är supergott!!! Håller med dej om att det är svårt att äta sakta men att det blir lättare om man har nåt att läsa. Fast för mej är risken att jag glömmer maten istället. Min frukost består av en kopp kaffe o en brödbit=))). Borde kanske skärpa mej lite.
Hoppas ni får trevligt!!!! /Knatten

Rosor och ruiner sa...

Oj oj 20 minuter! Jag tillhör dom som slänger i sig maten, jag kan inte få in den fort nog i munnen... Och jag VET att det inte är bra...har så svårt att äta sakta bara.. Men det såg gott ut, din mat!!
Ha det så mysigt!

Berit sa...

Förstår att det är noga med mathållningen nu...och viktigt!!!
Ha en underbar dag!!!

Anette sa...

Det där med att äta långsamt skulle man nog ta till sig - även om man inte är opererad! Jag vet att jag är alldeles för snabb med att äta.....Jag såg att ni fått en massa snö också. Hoppas det inte blåser för mycket och far omkring där på ön! Kram Anette

Evas Kvarnaro sa...

Ja du har väl fått order på att äta maten sakta, det borde alla göra. Det viktiga är ju att du mår bra efter maten du äter.
Sen blir det julmat som du får akta
dig för, där finns många fallgropar

Nu har vi oxå fått en massa snö,
ja nu är vintern här. Vad tycker
Santos om snön, gör han snöbollar

Ha en trevlig kväll/ Eva

Nina/Stjärnkraft sa...

Å, böckling! Det har jag inte ätit på guvetnär ... Såå sugen jag blev ...

Dumping känner jag till vad det är och kan väl bara hålla med dig om att det kanske är lika bra att avstå från mer ingående beskrivningar ;o) Du är klok som väljer bort rött kött. Men med kyckling kommer man långt, inte sant?

Det fina i kråksången med att vara inhyst på den här rehab.kliniken (som i mångt och mycket för tankarna till en fångvårdsanstalt), är att man får lagad mat tre gånger om dagen + mellanmål däremellan. Detta är höjden av lyx för mig, som t.v. är den enda kocken i "Rucklet". Det går inte att beskriva hur bortskämd jag känner mig just nu. Och så har jag hittat en plats på "mitt" våningsplan där internetuppkopplingen fungerar till 100%! Yihaa!! Tänka sig, hur internetberoende man blivit med tiden. Hemska saker.

Knatten sa...

Och du vann tredje pris i min tävling. Kika in hos mej för att se hur du fåt ditt pris. /Knatten

Ölandsvindar sa...

Avundas dig din lunch. Här i ödemarken får man vintertid anpassa sig efter det som finns i butiken. Ibland har man tur och ibland inte, beroende på när varutransporterna tar sig fram genom snön.
Kram /Kerstin

Monica sa...

j DEN LUNCHEN SÅG GOD UT. jAG ÄR JU LITE KNÄPP MED MAT,,JAG ÄR LIKSOM INTE INTRESSERAD AV DET, ÄR GLAD OM MIN GUBBE ORDNAR MAT ÅT MIG , OFTAST GÖR HAN DET..då han inte gör det så önskar jag mig en tablett som ger allt så jag slipper hålla på med mat,,Ja jag vet jag är lite knäpp..avundas alla som har ett intresse i mat. Din operation ja , har två vänninor som gjort en sådan och den ena har det bra med sitt och klarar tugga långsamt osv medan min andra vän råkar ut för lite fadäser med sin mage och mat,,elände fast båda är lyckliga för sin operation.
oops bli toklångt..
ha det gott och du är duktig med din mat, läsa gör jag med då jag äter men glömmer då äta..
Ha det gott kram Monica

Ölandsvindar sa...

Maken hälsar och tackar tusenfalt för din kommentar om hans bild. Nu är han lycklig hela veckan!
Kram /Kerstin