KOMMENTAR

VIKTIGT!!!
Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!onsdag 12 december 2012

KRASS VERKLIGHET

Ibland kommer den krassa verkligheten och slår en extra hårt i ansiktet! 
I mitt fall är det faktumet att efter att ha börjat planera (min favoritsysselsättning) en bilresa med hund till England, så upptäcker jag att det blir alldeles för dyrt och tar alldeles för lång tid att ta sig dit. Så nu har vi bestämt att resan inte blir av!! *snyft*
På en parkering i Visby igår!
Bakgrunden är att min bästa väninna Christina, som tillsammans med sin dåvarande man åkte med oss på en resa till England för många år sen, i åratal har pratat om att hon vill åka med oss dit igen. Tyvärr har vi inte kunnat gjort det tidigare eftersom man inte fick ta med sin hund dit - och då hade vi ju Penny - och vi hade inga släktingar längre i livet som kunde vara hundvakter!
Utsikt från vår lilla altan - innan gårdagens snöoväder började!
När vi nu förstod att man numera kan ta med sin hund (förutsatt att den har ett pass, en giltig rabiesvaccination samt blivit avmaskad för bandmask hos veterinären bara några dagar innan resan) så satt gubben och jag och pratade om att det skulle vara otroligt trevligt att åka dit igen. Vi har alltså bilat runt i Storbritannien över 30 gånger, men det var alltså 17 år sen sist!
Så glada i hågen tog vi kontakt med Christina - som alltså bor i Gustavsberg utanför Stockholm - som blev otroligt glad. Vi bestämde oss direkt för att resa i mitten/slutet september då semestertiderna är över i England och vädret är fortfarande bra, ungefär som i augusti här. Så jag som alltid haft ansvaret att ordna själva resandet; alltså boka färjebiljetter, kolla alternativa vägar, läsa kartor och sightseeingböcker, boka rum i England m.m. m.m. satte igång att njuta. För det är precis det jag gör när jag planerar! Jag rent av frossar!!

Det var inte direkt en lämplig dag att ta sig fram och tillbaka dom 4,5 milen till Visby igår - men vi var tvungna!
Då upptäcker jag till min förtvivlan att resvägen härifrån oss till Calais är 150 mil (förr kunde man ju ta färjan i Göteborg och så landa i Felixstowe eller Harwich 24 timmar senare). Det är 110 mil från Köpenhamn, plus att man måste åka färja 3-4  gånger. Eller också tar man Öresundsbron och bron över Stora Bält.
Ett annat alternativ var att åka över Esbjerg i Danmark, men då tog båtresan i alla fall 18 timmar - eller över Holland med en båtresa på 6 timmar på natten - men det blev väldigt dyrt.
 Ovanpå det så har varken vi eller Christina någon större lust att vrålköra genom Europa. Det ska ju vara en avkopplande mysig semesterresa. Så ett par övernattningar på vägen ner respektive upp måste till. Det gjorde ju inte resan speciellt mycket billigare - och framförallt så drog tiden för resandet till och från England iväg. Inte kul!

I söndags var det soligt och fint, även om vi just här hade mycket snö!
Om det bara varit oss två det hängt på, så kanske vi hade kunnat acceptera själva kostnaderna. Det är ju inte så ofta vi unnar oss något lyxigt precis. Men...Christina är då nybliven ensamstående pensionär med ett radhus att lägga pengarna på, så hon blev rent av förskräckt över kostnaderna. 
Och vi kan ju bara inte åka dit ensamma och inte ta med henne. Så nu har vi alltså skrinlagt det hela! 
Men det är rent av förj...a trist!! Jag är ENORMT ledsen!!!

Det är skönt att det snart är jul så man får något kul att glädjas åt!
Så vad gör vi istället!? Jo, nu har jag börjat planera för en liten fastlandssemester som vanligt. I år bär det förmodligen av till Skåne - och Christina är helt klart sugen på att åka med. Så det hela kanske slutar med att vi plockar upp henne vid en lämplig järnvägsstation någonstans. Vi får se hur det hela utvecklar sig! 
Och visst är det en tröst, men en väldigt liten sådan - det var ju till England jag ville.....


7 kommentarer:

gunsan sa...

Det var väl för tråkigt att det blir så himla dyrt.Men kanske ni kan göra en resa hemmavid som du skriver.Skulle gärna besöka England jag med.Och göra en massa trädgårdsbesök.Deras trädgårdar är helt i min smak.
Kram Gunsan.

Berit sa...

Så himla trist, förstår att du är besviken.Man den resan finns ju kvar:)
Ha en underbar dag!!

mammi sa...

Tråkigt för er, men det regnar ju alltid där !!!!! Trist när det inte blir som man vill. Ang mitt "gnäll" så är det en artikel i tidningen i dag, plus att den skall korrigeras i morgon. Jag ger de en dag till "kundtjänsten" vad det nu är för något, sitta i telefonkö i timmar. Men som dagt en dag till skall de få. Men tack och lov fick vi vår underbara lördagsfest. Har rest stegen mot taket, skall röja ovanför altanerna, har ett specialverktyg, men jobbigt ändå.Vågar inte släppa ut Daddis, hittar inte henne i snön!!!
Kram till er alla

Ingrid sa...

Det var ju tråkigt att reseplanerna sprack, men du hittar säkert på något annat trevlig!!

Inte är det kul att vara tvungen att ut och köra när vädret är som det igår, men som är man tvungen så är man.

Din gran är väldigt vacker och jag känner att jag nog kan ta och jula till det ännu lite till här på Odvalds.

Kram, Ingrid

Rosor och ruiner sa...

Vad trist att inte resan blir av, som du sett fram emot! Men Skåne är ju vackert det med!
Ha det gott i snön!
ps. Margareta!

Evas Kvarnaro sa...

Så synd, men så kan det bli ibland
men det kan kanske dyka upp nåt annat kul, det finns mycket att välja på.
Gotland har fått sin vinter-skrud,
brukar det bli så här mycket
Ha en trevlig lussedag.
Våran katt lussar för er.

Ölandsvindar sa...

Hörde just på radion att hela Gotland är utan el. Precis det som hände Öland för något drygt år sedan. Bortkopplade från fastlandet! Synd att inte isen ligger. Då kunde ni dra hit en kabel.
Kram /Kerstin