KOMMENTAR

VIKTIGT!!!
Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!måndag 10 december 2012

VINTERVÄDERFUNDERINGAR


Gårdagen bjöd på ett strålande väder med sol och bara ett par grader och här hemma var det alldeles vindstilla. Alltså bar det iväg på en välbehövlig tur neråt kusten för en prommis. Det var ju några dagar sen.....


Visserligen hann det bli molnigt innan vi äntligen kom iväg vid tvåtiden, men det såg ändå så hyfsat ut att vi trodde vi skulle tycka det var härligt!


Den här gången åkte vi ner till Näsudden där vi brukar gå ibland, vi hoppades att det skulle vara bra plogat där bland alla vindkraftverk - och det var det. Dessutom var det väldans lite med snö, den hade förmodligen blåst bort. För "drog" det gjorde det, isande kallt. Så prommisen blev lite kortare än vi tänkt oss!
Det mörknade ganska fort, men här i det öppna kustlandskapet är det ju ingen risk att man går vilse precis - även om det skulle bli beckmörkt.  Vi gladde oss också åt att det bara blev bara vackra och vackrare!

Men till slut gav vi upp och pallrade oss tillbaka till bilen, där vi konstaterade att det bara var nollgradigt... ...men det kändes som minst -15!!

Väl hemma igen så var det bara att tända alla ljus man hade - och det är en hel del. Vira in sig i en pläd och dricka ett glas varm glögg - alkoholfri salmbärsglögg som är riktigt god. Den smakar faktiskt riktig gammaldags glögg!

7 kommentarer:

samson sa...

Otroligt vackert
ha det så bra
maggan

Rosor och ruiner sa...

Vackra bilder! Och visst är salmbärsglöggen god! Inte riktigt så söt som vanlig saftglögg.
Jo du, visst är det roligt att få lite mer "kött på benen" om sina bloggkompisar. Vill du ha ännu mer så kan jag avslöja att jag ser att en av mina kollegor har varit på jullunch hos dig =)

Evas Kvarnaro sa...

Så roligt för Santos att få springa
loss, nu utan "dumtratten"
Han ser väldigt pigg, och fin ut i pälsen, så jag hoppas han mår fint

Ja när det blåser blir det extra
extra kallt, det känns i märg o ben
Fy för den lede,ej kul att gå ut.
Natur bilderna är vackra, solens-
sken gör vintern extra vacker.
Ha en trevlig Lusse vecka.

gunsan sa...

Så vackert det är på bilderna.Har Zantos sår läkt nu så han slutat slicka?Vi fick lite mer snö här igår och mer ska det bli senare idag.R var nere hos grannfrun och skottade med snöslungan .Så hon fick så fint.Ha det bra.Gunsan.

Nina/Stjärnkraft sa...

Ljuvliga bilder, Susie!! Men visst f-n blir det kallt när det blåser samtidigt som termometern skvalpar runt nollan. Usch och fy! Pläden och glöggen lät som ett utomordentligt alternativ till utevistelse ;o)

Klass 2 -varning på Öland. Hur är det hos er??

Ölandsvindar sa...

Läste om din planerade resa till England. Blir grön som Englands gröna kullar av avundsjuka. Själva har vi börjat prata om att ta Gotlandsbåten från Oskarshamn någon gång under senvåren. Vi får se hur det blir med det!
Kram /Kerstin

Ingrid sa...

Attan! Jag glömde att köpa glögg när jag var på Konsum igår. Jag älskar glögg och det har blivit alldeles för lite av det i år.

Vilka jättevackra bilder! Jag kan inte påminna mig att det var något solsken igår. Det var uppehållsväder på morgonen, men sen snöade det till och från hela dagen. De var här och plogade gångarna på eftermiddagen.

Kram, Ingrd