KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


onsdag 19 december 2012

FAVORITJULFÄRG & LUTFISK

Jag har inte en endaste nytagen bild att visa, så nu blir det lite "skåpmat".
Och på tal om mat så har jag precis ätit en av mina favoriträtter; LUFISK. Som enligt traditionen ifrån Stockholm serveras med vit sås, kokt potatis och MASSOR av kryddor; salt, svartpeppar och kryddpeppar! Jättegott och magert - om man inte tar för mycket sås!!


Rolle äter dock inte lutfisk, så jag fick äta den själv med benäget bistånd av Santos. Fast han fick först sitt specialtorrfoder, som han inte är så trakterad av. Alltså fick jag lägga på två små köttbullar för att han ska få upp aptiten. 


Inte för att han behöver det precis, på grund av det här fodret så väger han 4 hg för mycket just nu - men man vill ju gärna se att han äter och mår bra. Trots att han fortfarande(!) har skyddskragen på sig på nätter och vid oövervakade tillfällen. Lite kul ska väl han ha också!?


Som du ser har jag valt att visa gamla bilder på röda växter, det är ju jultid! Jag har ganska mycket rött i min trädgård. Jag gillar ju färg..... Och till dom som här på bloggen undrat vilken favoritfärg man har nu i juletid, här är det ingen tvekan alls: RÖTT!


Men som alla andra färger så finns det nyanser av rött. Allt från "illrött", "cerisrött" till "milt orangerött" m.m. m.m. och jag försökte hitta lite blandade bilder.


Men det jag gillar bäst är nog det där riktigt tomteröda, fast sen har man ju dessutom strukturen på blommorna. En "prasslande" tulpan ser ju helt klart annorlunda ut än en mjuk sammeströd ros.


Sen är det naturligtvis väldans trevligt med cerisrött också!


För att inte tala om brunröda blad - dom är så dekorativa, speciellt på senhösten!


På våren är det kanske inte rött som är den vanligaste färgen bland vårblommorna - det är nog gult - men just därför är dom så otroligt välkomna. Här är det röd nunneört som blommar fint på senvåren och som sen försvinner helt under sommaren.
Och en rosaröd pionknopp skäms ju inte för sig precis!


Även om det är det riktigt starkt lysande röda som är min favoritnyans just nu! 


11 kommentarer:

Anna Vattenkanna sa...

Mmmm, så mycket vacker du visar, just alla de röda nyanserna under sommaren är så fantastiska tycker ju även jag. Den första bilden utstrålar en sån härlig och aktiv och krävande? energi. Rött lämnar ingen oberörd - det är då säkert!

Stackars lilla Santos. Fortfarande dumma struten... masai har öroninfl. och är lite olycklig han också...

Kram

samson sa...

otroligt vad många olika röda färger det finns
vackra bilder
stackars Santos
ha det så bra
maggan

mammi sa...

Vi gillar också lutfisk, men här nere är det senapssås till. Man tager en stor rund helst keramikskål, sätter den i knät och sen skall den blytunga kulan snurra runt, tills senapsfrön är malda. Milda himmel vad tårarna rinner. Gubben brukar va expert på att få "sladd" och sen är den skålen förstörd.Ja så går det när gamla traditioner skall följas.
Kram till er alla tre

Nina/Stjärnkraft sa...

Lutfisk? Nej tack. Det är nog något trauma från barndomens jular som envetet bitit sig fast i mina smaklökar, för lutfisk gillar jag inte. Du får gärna min portion också!

Dina "rödbilder" får mig att längta efter sommaren. Något alldeles oerhört längtar jag efter den! Just nu är min relation till snö och is inte den bästa, av förklarliga orsaker. Få se, om det inte slutar med ett återbesök hos knädoktorn före julaftonen, för det punkterade repar sig inte som förväntat.

Puss på Santosnosen från mig - och hälsa honom att han är en duktig kille som gnetar på med struten!

Ingrid sa...

Så välfunnet med julröda bilder.

Lutfisk har jag inte ätit ännu i år och det är väl tveksamt om det blir någon. Få se när äldste sonen kommer hem från Åland, då kanske jag kan lura hit honom någon dag. Man kan ju inte koka lutfisk bara för en person.

Kram, Ingrid

ormbunke sa...

Jag hade gärna kommit och hållit dig sällskap med lutfisken.Det gillar.Jag kunde bjuda dig på grönkål och skinka,Ha de riktigt gott i julhelgen och Ett Gott Nytt År. Kram

Evas Kvarnaro sa...

Mums gillar lutfisk, men inte Rolf,
men när jag gjort lutfiskpudding
kunde han äta lite.
Jag älskar oxå rött, min favorit färg.
Sen gillar jag din vovve, tycker synd om honom, men han har en kanon bra husse o matte, så där är det inte synd om Santos.
Hade gärna ställt upp som vakt om ni skulle ut på nåt själva,avstånd
är ordet.
En jätte fin blogg-front har du gjort, Grattis till den.
Kram

Ölandsvindar sa...

Åh lutfisk,finns det något godare? Jag lägger gärna till lite senap i såsen och gröna ärter till. Precis som du får jag äta själv. Bosse får några frukostkorvar till sin sås och potatis.Jag har ett paket lutfisk som ligger och väntar i kylskåpet.Hos våra norska vänner brukar vi få bacon till lutfisken. Det går ner det också.
Kram /Kerstin

Rosor och ruiner sa...

Vilken tur då att du har många röda toner i trädgården, så du kan visa nu =)Själv har jag knappt nåt rött i trädgården, ja det skulle va kornellens grenar då förstås. Inte har jag så mycket rött inne heller till jul, men litegrann blir det ju förstås.
Hoppas ni får en riktigt god jul!

Monica sa...

Lutfisk nja det tillhör ingen favomat,,är ngt som inte serveras här,,
Fint du pimpat din blogg header, och dina röda toner från trädgården,,mmmm får mig att längta bort till en annan årstid,,
Ha en riktigt God Jul du och gubben din och lille Santos Kram Monica

Högagärde sa...

Så mycket härligt rött. Ha en riktigt fin fortsättning på julhelgen.