KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


söndag 2 december 2012

ADVENT MED DEKORATIONSBESTYR


Eftersom jag skulle ägna helgen åt att städa och börja julpynta så trodde jag inte att jag skulle få tid att blogga - men man måste ju vila sig emellanåt!

Helgen började dock med att det började snöa lite lätt på fredagen - och sen kom det bara mer...och mer... och mer...både på lördagen och idag. Vi här på södra Gotland fick tydligen mest på ön enligt väderlekstjänsten. Så gubben min har fått ägna sig åt skottning, han är ute just nu t.ex. Fast han fick hjälp av en granne med traktor igår så han var väldigt glad och tacksam!


Själv började jag alltså med julpyntningen. Här ovan är det två av väggarna i hallen - den till vänster är runt gästtoan och den andra vid spegeln och ingången till till köket - det finns alltså betydligt mer!
Sen är det köket, där jag också har julgrejor överallt!!  Jag gillar julen!!!


Min pyntning går till så att jag tar fram alla kartonger, tömmer dom på julpynt och fyller kartongerna med dom vanliga prydnassakerna. Allt som inte passar till rött åker ner. Sen går jag runt och placerar ut julgrejorna - och sen flyttar jag om allt! Det kan bli ett par rundor för en del saker!!
I år räckte inte dom åtta julkartongerna, utan jag fick ställa en del känsliga prydnassaker inne i gästrummet. Men...vi har ju inga som bor hos oss över julen i år, så det går ju bra!


Här ovan är det en hemgjord blomuppsats i matrumsfönstret, julgrejor på avdelaren till biblioteket och sen några dekorationer på den höga svartvita byrån. Kolla den lilla vita "bollen" nedanför lampan. Det är den stöpta ljusstaken i stearin jag skrev om i förra inlägget och som jag fick av min väninna Bibbi!
Till vänster är "pelarhyllan" bredvid braskaminen och till höger det lilla vitrinskåpet i matrummet . Båda inte bara fyllda med julgrejor, utan smockfulla!


Sen har vi en översikt över en del av vardagsrummet. Vitrinskåpet där är faktiskt det enda jag inte tömt - blir alldeles för omständigt och det skulle behövas alldeles för mycket plats att ställa all saker på.
Det är till höger - där golvlampan är nu - som julgranen ska stå. Då ser man den både från matrummet och från vardagsrummet. Ja, faktiskt t.o.m. genom matrumsfönstret från vägen utanför. Alltså rätt genom hela huset - om man nu skulle råka parkera där! *fniss*
Bredvid den skymtar man stolen där vi alltid lägger alla julklappar. Vi har alltid haft - och har ju fortfarande hund - så inga klappar på golvet här inte! Just nu ligger där bara dom två klappar som jag har fixat till vår julfest på lördag.
Den här jullunchen är vi i Trädgårdsentusiasterna - som är järngänget i föreningen Gotland Trädgårdsön - som ska ha. Det blir knytis och förutom en maträtt ska alla också ha med en julklapp. En trädgårds- eller växtrelaterad liten sak.
För säkerhets skull, ifall någon skull glömma, så har jag alltså fixat två. Dessutom är vi ju två som bor här, men Rolle säger att han "absolut inte ska vara med på lunchen", trots att jag sagt att han kan vara med och äta och därefter åka iväg någonstans! Jag kan faktiskt förstå att det kanske inte är så kul när vi kommer i "självsvängning" allihop och bara snackar växter!!

Vy över den vintriga baksidan. Vid den röda blixten är den klematispiedestal som jag hängt på en LED-slinga på. Alltså lyser den dygnet runt, även nu - även om det inte syns på bilden!
Som synes så är det en hel del grejor jag placerat ut, men efter att ha tittat på bilderna så har jag gått runt och rättat till en del fel. Ibland blir man ju hemmablind, men på bild syns allt mycket bra! Men...dom här bilderna får duga så länge!!

TREVLIG 1:A ADVENT 
7 kommentarer:

gunsan sa...

Å så fint du har gjort.Har bara börjat lite här hemma.Får ta mer i veckan.Ha det fint. Kram Gunsan.

Evas Kvarnaro sa...

Se där,en ny bild på dig i din profil. Ansiktet har blivit mindre,
men jag känner igen dig.
Vad mycket snö ni har fått, det ser
väldigt vintrigt ut som det ska göra vid den här tid punkten.
Här lokalt hos oss är det bara pudrat, men jag är inte ledsen för
vi blir inte utan.Idag var det en kall solig 1:a advent.
Vad du pysslar och har dig,många
jul-pynt saker att ställa fram.
Jag är lagom glad i julen, men allt börjar så tidigt, man hinner bli trött på allt när julen väl står för dörren.
Men tur vi alla har olika glädje ämnen, om 22 dagar vänder det,hurra
Ha det trevligt i pysslet.
// Eva

Rosor och ruiner sa...

Ja, sannerligen har du en hel del julpynt =) Jag brukar också ta bort allt mitt "vanliga" men det blir ju inte 8 lådor av det inte...men det är som du säger, man skall göra som man vill själv och inte bry sig om vad andra tycker!
Hoppas ni får det mysigt på lördag, ja det tror jag att ni får hemma hos dig!

Ölandsvindar sa...

Centrum ligger över Gotland, tycker jag mig ha hört flera gånger från SMHI de senaste dagarna. Vi har fått några cm också och i morse vaknade jag av plogbilen. Jag är verkligen imponerad av ditt julpyntande. Här fick jag med nöd och näppe fram ljusstakarna till advent och tillsammans med alla amaryllisar och cyklamen från makens 70-årskalas börjar det se ganska jullikt ut nu.
Kram, kram /Kerstin

Christina sa...

Till och med nere i Skåne snöar det! Och 7 minus hade vi i natt! Oj vad du har julpyntat! Fint!/Lila-Christina

Oljekritan sa...

VAD fint du pyntat med röda inslag..Visst är det mysigt när allt är på plats, och julstäming infinner sig..Mycket fina saker har du, det ser jag i ditt virinskåp bl a..saker man tycker om, gör det trivsamt ju..
Önskar dig en fin tisdag//Kram Karina

JerkaPerk sa...

Halloj alla brudar.

Hittar faktiskt inge grabbsnack på Susies blogg.
Men mycket får man tåla innan man drar träfracken över sig.

Nåja, här uppe i storstan var det 80 -100 m kö till bolaget.
Å jag som trott det var tomt(!) 10 min i 3.
Idag bär det av upp till Gräsö o Öregrund för Jul-firande.
Vill slutligen tala om att jag hade
f-bannat trevligt i somras hos R&S.
Gute Weinacht und Gute neue Jahr !