KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


tisdag 20 november 2012

TRIST VÄDER

Ja - inte är det nått kul väder att göra ett inlägg om just nu, men...vädret kan man ju inte göra något åt så jag "kör" ändå!
I söndags var det så ruggigt och tråkigt att vi t.o.m. ställde in vår inplanerade prommis nere på Näsudden. Inte för att det regnade, men det var så jäkla genomgrått!


Istället åkte vi till Hemse och handlade! Där tog vi också en prommis runt det tillbyggda äldreboendet. Det heter ju inte ålderdomshem längre, trots att det är precis vad det är!! 
OM, notera att jag skriver OM, jag hamnar på ett sådant någon gång - det är ju inget man önskar sig precis - så skulle jag faktiskt kunna tänka mig det här i Hemse. Det är väldigt fint och så gillar jag att allt är i markplan!

Vi tog en lite större runda än bara runt den här byggnaden och det fanns en del att titta på. T.ex. vackra björkar och lite vackra vintergröna planteringar.

Väl tillbaka till parkeringen på baksidan av ICA så gick jag in och kompletterade lite. Rolle och Santos fick sitta kvar i bilen och vänta ganska länge, för som vanligt blir det alltid mer än man tänkt sig. Och så är det så himla skönt att handla när det nästan är tomt i affärerna!


Sen bar det av hemåt för att äta middag och sen glo på TV. Det var den näst sista Formula One-racet för säsongen och min favorit Hamilton vann - så det blev en trevlig avslutning på en trist dag!
Nu hoppas jag dock att Alonso - som kom 3:a i söndagens race - vinner totalt  på söndag, men risken/chansen är nog ganska stor att blir Vettel igen. Inte så kul!

 Sen igår då vaknade vi till en kanonblå himmel, men det gick snabbt över!  Trots det så var det så pass hyfsat att vi åkte vi ner till Ekstakusten - bara några km från oss - och tog en prommis. Molnen hukade sig dekorativt över Lilla Karlsö, så det var ganska vackert.
Santos bryr sig ju inte heller så mycket om hur vädret är - så länge det inte regnar förstås. Det gillar han inte.
Men...så kom jag på att jag glömt kameran hemma, jätteklumpigt! Men Rolle påminde mig då om att jag har gamla kameran liggandes i handsfacket, så det löste sig ändå!
Men...man har ju totalt glömt bort hur den fungerar. Efter ett tag kom jag dock ihåg hur man ställer in den om man, som i det här fallet, ska fota saker på långt håll. Dom två sista är tagna med korrekt inställd kamera och dom blev ju också bäst! 
Nu hoppas jag dock på bättre väder den här veckan för på torsdag kommer min f.d. granne Bibbi ner några dagar. Ska bli jättekul!!!


10 kommentarer:

gunsan sa...

Det här grå trista vädret är verkligen inte roligt.M och jag var på julmarknad i söndags och fy attan så gråkallt det var.Försöker ändå att gå en promenad varje dag.MVH

Ingrid sa...

Det blir ju faktiskt vackra bilder även om solen inte lyser. Ja, nästan vackrare i bland faktiskt.

Hoppas nu att det blir fint väder när din väninna kommer. Det är ju lite trevligare om det åtminstone är uppehållsväder.

Kram, Ingrid

mammi sa...

Vackra bilder som vanligt. Du visade ett äldreboende som är otroligt snyggt. För min personliga del, ville jag att "Ättestupan" infördes igen. Den var i alla fall saklig och korrekt. Efter det bemötande vi fått p gr a Uno, där det kort och gott står "är för gammal, läkarintyg saknas" när vi undrade om vi kunde få någon form av hjälp. Fy f-n för myndigheter, dessutom har de "snott" elva tuseb från honom, p gr a ett fel de gjort. Det är lättare att köra huvudet IGENOM en vägg än att få dem att erkänna sitt fel, som vi har skriftligt bevis för.
Nu skall jag slöa resten av kvällen.
Ha det så gott alla tre
Kram

Rosor och ruiner sa...

"ganska" så vackert är en underdrift! Just vyn över lilla karlsö är en av de vackrare på Gotland, den och ringmuren med domkyrkan i bakgrunden...!!! Tröttnar jag aldrig på, och blir inte hemmablind på heller, som man kan bli annars.
Ha det gott!!

Evas Kvarnaro sa...

Jasså man kan se lilla karlsö så- pass nära ändå, väldigt vackert.
Ja man måste ut och få frisk luft fastän hela kroppen säger "inte nu"
Tack gör fina bilder igen.
Kram/ Eva

Jord under naglarna sa...

Jag tycker att det är skönt att vi snart går in i adventstid. Vi är utan snö och det är mörkare än mörkast större delen av dagen. Mörkt när jag går till jobbet och mörkt när jag går hem.
Det blir fint med adventsgranar och stjärnor som lyser upp i det svarta.
November på Gotland ser ganska okej ut ändå, när man tittar på dina bilder så. :)

Knatten sa...

Ja inte är vädret nån höjdare men jag tycker nog det är ganska skönt att det är lite risigt för man känner inte pressen att man MÅSTE ut. Jag sitter inne med gott samvete=))).
Ha det gott. /Knatten

Ölandsvindar sa...

Ja, direktkontakt med marken vill jag ha om jag hamnar på ett äldreboende (och då menar jag inte kyrkogården). Nu handlar det bara om gubbens 70-årskalas här i morgon, sedan måste jag ta i tu med problemet "slut på gratisutrymme på Google". Men jag har fått en del tips. Får se hur det går. Skrattade nästan ihjäl mig åt programmet Historieätarna i går kväll. Det handlade om 70-talet och jag kände igen allting.
Kram /Kerstin

Veronica sa...

Vilken tur att du hade en extrakamera i bilen.... Hu konstigt är inte det egentligen!? Men smart!

Ha en härlig söndag i grårusket :)

Kram

Veronica sa...

Allvarligt!... Gnälligt är det alltid! Jag har upptäckt tekniken för att få hanar att göra saker..... :)

Jag säger att jag önskar en julbock.... sen i förbigående: Jag ska se om jag kan snickra ihop en som jag kan klä med granris.... Det kommer och bli lite hur som helst...men det är inte så noga! Men först ska jag göra.......
Vips! Helt plötsligt gör han en bock ;) Antagligen för han fattar att det blir katastrof om jag gör ;)

Kram