KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


fredag 30 november 2012

FÖRSTA VINTERDAGENDet snöar - ja, jag vet att det har gjort det i nästan hela landet tidigare, men nu är vintern även här på Gotland! Och jag som inte gillar snö!!
Några små hängande röda små kulband kom upp redan i lördags, men idag har jag börjat fylla på med lite mer julsaker!
Det har dessutom varit väldans grått och trist ett par dagar, så jag har faktiskt frångått mina vanor (traditioner) att inte tända ytterbelysningarna och adventsljusstakarna innan 1:a advent. Jag stod faktiskt inte ut längre med mörkret! 
Stilstudie på mittsektionen!
Men...jag tänker inte visa några bilder på belysningarna förrän jag lärt hur man ska fota ljus så det blir snygga bilder. Alltså kanske ni inte får se dom i år! *fniss*


Det tråkigaste med snön är att i morgon skulle vi åkt till Bläse Julmarknad. En mycket stor och välkänd marknad längst upp på norra Gotland. Jag hade lyckats övertala gubben, men.....nu spricker det. 


Vi har inga vintermackor (alltså mackor = däck, typiskt Stockholmsslang) på bilen. Rolle skulle montera dom idag, men så såg han att framdäcken började bli lite dåliga så han åkte iväg och köpte nya - och då ingick montering på fälg. Men...vi får dom inte förrän på måndag - dom hade rätt mycket att göra! 
(Dagens understatement!)


Ja, ja - vi klarar oss väl utan julmarknaden. Jag har ju varit på en redan.....och det enda jag skulle behöva av julsaker är snygga röda band så jag kan göra lite snygga dekorationer. Jag verkar göra av med sådana i massor. Nästan lika många som värmeljusen jag eldar upp. Jag tror jag det är över ett 40-tal i veckan! 
Men man måste ju tända ljusför att få det lite mysigt inne när det är så här trist väder!!


Nu återkommer jag inte med något nytt inlägg  förrän jag har tagit lite nya bilder på alla slingor...och ljusnät... och adventsljusstakar...och kanske på snön också!

TREVLIG 1:A ADVENT8 kommentarer:

Oljekritan sa...

Trevlig första advent till dig med.
Vad fint och trivsamt du har det hemma...slingor ja--de ska upp och oftast när man plockar fram dem, är mer eller mindre alla lampor trasiga..
Ser fram emot att se dina fina slingor
Kram Karina

Ninne sa...

Ja,, så har Ni fått snö?? Här kom flingor i går när vi var i skogen, men de syntes bara lite i luften o det var inte många min. Så Du har fått upp ljus Visst sa du att du bytt lamporna på "gamla" stakar till nya ledljus??? Finns det o vad heter det?? Jag menar till 3W på sjuarmad stake.??
Sönd ska jag gå på julskyltn. här i byn. Har fått en vänninna med mej för min gubbe är som Rolle-- Inget "mög" --skånska=skit-- o gå på!!
Vi ska ha SOL både i morg. o på sönd????
Ha nu en riktigt BRA advent Ninnekram

Christina sa...

Så synd att ni inte kommer iväg till julmarknaden. Vi har ingen snö, den har kommit mer österut.
Önskar dig en trevlig första adventshelg!
Kram
Christina

Ingrid sa...

Det var väl försmädligt att ni inte kommer iväg till Bläse, men nu måste man ju ha vinterdäck. Risken är ju stor att det blir halt och snö och tycker farbror polisen att det är vinterväglag så är det så.

Kram och trevlig helg!

mammi sa...

Får väl nöja mig med att titta på andras juldek. Skulle själv haft adventsstakar, stjärnor o.dyl uppe till i morgon, men tyvärr detta tog nog det lilla hopp jag trots allt hyste.
Hade t o m plockat fram och gjort i ordning det vi skulle ha på oss.De som bestämmer sådana idiotiska grejor, som bl a vi blivit utsatta för, är de lyckligare när de ligger på kyrkogården?? De verkar tro det.
Kram till er alla

gunsan sa...

Fota ljusslingor och annat är inte lätt har inte lärt mig det ännu.Blir inte så bra.Hoppas du får till det .Ha en skön 1:a advent.

samson sa...

Vad enkelt och snyggt med de röda pärlbanden
oj vad dålig jag har varit på att läsa bloggar senaste tiden
hur är det med Santos han har ju haft det besvärligt länge nu
ha det så bra
maggan

Rosor och ruiner sa...

ja du fick rätt om braskandet =) men när jag gjorde inlägget var det ännu vått och slaskigt på marken.
Bläse ja, den hade jag också velat till, men maken är på fastlandet med bilen, så jag får vackert sitta här i stan jag...
Ha nu en skön advent!