KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


torsdag 15 november 2012

ÅRSDAG & LINDE

Igår var det min käre gubbes födelsedag - eller årsdag som det heter här på Gotland. (Ett uttryck som jag innan vi flyttade hit aldrig stött på faktiskt.) Men...nu är det så att han gillar inte att fira det, han brukar skoja om att han ska sätta på sig ett sorgband istället. Alltså avsäger han sig varje år all uppvaktning och alla presenter. Även från mig och numera så följer jag hans önskemål, däremot så brukar jag laga något riktigt gott och så brukar vi ta ett par glas vin till.. Sen får han bestämma vad han vill göra och det brukar till 99% bli så att han spenderar kvällen i sitt musikrum - och det är ju helt OK. 
Men Rolle blev inte utan födelsedagspresent för min väninna Lisa kom förbi med ett paket som innehöll en vacker handduk och en liten klurig läslampa (LED) man kan använda sig av när det blir elavbrott!


Innan kvällen så drog vi iväg till Hemse för att handla och då passade jag på (systemet ligger bredvid ICA) att köpa en miniflaska (bara 2 glas) med skumpa. Lite måste man ju få överraska gubben!
Sen åkte vi "bakvägen" hem för att komma till Lindeberget där vi tänkte ta en prommis. Trots - eller kanske tack vare - att det ligger ganska nära oss har vi tidigare bara varit här en enda gång och då plockade jag slånbär där vi parkerat medan Rolle & Penny tog en liten kort prommis fram och tillbaka till en av dom närmaste fornborgarna. Den här gången bestämde vi oss därför att gå runt hela slingan på 2 km till flera!


Och det visade sig vara ett lyckokast, för väl framme vid dom första fornborgarna (som bara var några gräsklädda stenkullar och ganska ointressanta) efter en kilometer så visade det sig att dom var placerade precis framme vid klintkanten och det var en magnifik utsikt över bygden. Men nu är jag ju lite höjdrädd, så vi gick inte ända fram till klintkanten.....

Istället gick vi vidare mot nästa fornborg - den gubben varit vid tidigare - som låg lite längre in på berget. På vägen dit fick Rolle se den här vackert färgade stora stenen som han var tvungen att fota. 
Den skulle man ju gärna velat haft på tomten, men den var nog "lite" väl stor att flytta!
Men det var inte bara stenar som var vackra, det fanns också massor av Cotoneaster (oxbär) som växer vilt överallt och just nu är dom helt otroligt färggranna.
Så var vi tillbaka till bilen och trots att det inte var så sent så började det redan mörkna lite. Det var ju väldigt gråmulet och det bidrar ju naturligtvis, men den här gången var det ingen risk för att mörkret skulle hinna överraska oss. Dessutom var stigen väl utmärkt, så vilse hade man aldrig kunnat gå!
Hemma igen så lagade jag mexikansk; Enchiladas till Rolle och Tacos till mig med äkta mexikansk salsa &  guacamole och massor av grönsaker. Innan maten var klar bjöd jag på skumpan och så fick han ett paket från min kusin och hennes gubbe som jag hade med mig hem från Stockholm. Rolle hade inte sett mig smuggla in paketet då, så han blev mycket förvånad. Det han fick var en seriebok om Rocky - en mycket uppskattad present som han läser i just nu!

8 kommentarer:

Ingrid sa...

Grattis i efterskott till Rolle på hans årsdag!

Jaså minsann, jag hade ingen aning om att det var specifikt för Gotland att säga årsdag i stället för födelsedag?

Vilka fina bilder du fick från Linde, särskilt den första. Den är så höstlig och vacker med den gröna åkern och diset i bakgrunden.

Ni har väl sol ni också idag. Man får vara glad över varenda liten solglimt nu.

Kram, Ingrid

Rosor och ruiner sa...

Jaha här fick man lära sig nåt, trodde att man sa årsdag överallt =)
Hälsa nu till Rolle grattis i efterskott, ni verkar ju haft en mysig dag och lite blev han ju firad fast han inte ville...

mammi sa...

Gratta Rolle från oss 3. Underbara bilder. Den där stenen vet jag exakt var den skulle ligga här i vår trädgård. Jag har släpat hem stenar ( riktigt ärligt har en traktorgrävare kört hit dem. Vi är stenrika, både de som syns plus alla i jorden.
Ha det gott allihop
Kram

Oljekritan sa...

Härliga bilder..höstvackert på vackra Gotland..årsdag har jag hört, men visste ej att det sägs på Gotland..Mysigt ni har det---med allt gott och fint..
Kram Karina

Lenas Trädgårdsrum sa...

Härliga höstbilder du bjuder på!
Kul du tittat in hos mig och lämnat en kommentar!
Ha det gott!

Ölandsvindar sa...

Apropå gammal fornborg så fyller min gubbe år nästa helg och då blir det stort kalas här i huset. Visst är det märkligt...VARFÖR kan de inte släpa hem alla vackra stenar man ser. Det skulle ju bli hur snyggt som helst i trädgården!! När vi var nyförlovade, då hade han säkert gjort det. Nåja, det är femtio år sedan så förutsättningarna är väl ändrade.
Kram /Kerstin

Ölandsvindar sa...

God morgon Susie! Ja gubben fyller 70 år så det blir ett hejdundrande kalas nästa lördag. Nåja! Det beror kanske på vad man har för utgångspunkter.Vi har öppet hus med kallskuret, potatissallad och tårta. Den tidiga morgonen i Borgholm berodde på att han hade en tid hos sjukgymnasten pga ett krånglande knä. Då passade jag på att shoppa utan köer och trängsel.
Kram och trevlig helg! Kerstin

Evas Kvarnaro sa...

Hej ! Vackra bilder med trevlig
berättelse på era äventyr förr o nu
Oxbär har jag aldrig sett men de växer ju kanske på speciella platser.
Maten du lagat till gjorde att det vattnades i munnen,tack gärna med lite skumpa att skölja ner med.
Rolles dag blev väl lyckad, hälsa
grattis från småland, där det finns
massor av stenar. Min gubbe gillar inte heller uppståndelse på års-dag
Men oxå gärna någon god middag.
Men jag är som ett barn nu, vill ha
paketer blommor och sång. Fyller man år ska det vara med besked.
Men så tyckte jag inte för ca 10 år
sedan, då smet vi iväg hemifrån,
tur man har rätt att ändra sig.

Ha de bra alla tre/ Eva