KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


torsdag 18 oktober 2012

TRÄDGÅRDSFÄGRING

Vilket fantastiskt fint höstväder det varit idag!
Vi har haft strålande sol, vindstilla och +14 grader - kan det bli bättre!? Ja, alltså här i Sverige den här årstiden!
Än så blommar en hel del faktiskt, så jag tog en runda när vi kom hem efter hundprommisen i Lojstaskogen. Får erkänna att jag var tvungen, glömde nämligen kameran i bilen så det blev inget av dom planerade bilderna från prommisen. Trist - för vi hittade ett nytt underbart ställe att gå på, men vi ska dit snart igen och då ska jag garanterat ha kameran med mig!
Igår så hade vi fyra vänner på middag. Precis som vanligt var det verkligen jättekul att få träffa lite folk och snacka en massa under trevliga former!
 Eftersom vi tidigare var egna företagare med butik, så är man ju van att alltid få besök och ha någon utomstående att byta lite åsikter med. Numera, när man är pensionär, är man därför extra snacksugen!
Som synes börjar det dock se väldigt höstlikt ut, även om en del växter fortfarande blommar och en del - som den här bladrosetten till silverkungsljuset (se nedan) -  faktiskt är snyggare än under sommaren.
Fast det är ju naturligtvis lite fuktigt i gräset efter allt regnande i förra veckan, vilket Santos - det är alltså han med plastkragen - inte är så förtjust i.
Den här klematisen som jag inte vet vad heter (måste göra ett försök att hitta namnet bland mina papper)  växte upp först för några månader sen  - jag trodde den var död - och har blommat fint sen dess!
Den här under är en vanlig vädd som växer vilt här på Gotland, men den här har tydligen "muterat" och fått en helt fantastisk vinröd färg. Nu växer den i gräsmattan vid kanten till stenhörnan, måste försöka rädda den in i rabatten!
Rosorna har också börjat blomma om efter köldknäppen som var i förra veckan. Så jag avslutar med ett par bilder på två av mina klängrosor vid stora spaljén.
 Och för den nyfikne som undrar hur jag har skött mig när det gäller frissan. Jodå, jag har ringt och pratat med min väninna.(Se "Tänkvärda Ord-citatet".) Och visst, hon blev lite besviken. Så vad gjorde jag då!? 
Jo, jag lovade - i ytterligare ett svagt ögonblick - att jag skulle gå varannan gång till dom!5 kommentarer:

Anita sa...

Visst är det skönt att det kommit in lite mildare luft. Vi har visserligen haft regn idag men imorgon ska det visst bli bättre.

Din trädgård är så vacker i höstskrud. Jag gillade vädden. Vilken vacker färg, liknar grekisk vädd. Hoppas du lyckas rädda in den i rabatten.

Charlotta sa...

Det är ju rena sommarfägringen hos dig fortfarande. Till och med träden har ju vackra klara blomsterfärger. ;)

Ha en fin kväll!

Kristina Bonander sa...

Hej Susie,

Så kul att titta in på din blogg igen. För mig är det höst nu när det lugnat ner sig lite på jobbfronten och man kan börja besöka bloggar igen.

Fint du har i din trädgård. Märks att du har varmare hos dig än i det regniga Stockholm. Att ha en blommande lupin i sin trädgård kan nog ingen skryta med här i nejden.

Ha det så gott
Kristina

samson sa...

Bor vi i samma land, du har ju nästan sommar,här blommar bara höstastrarna
ha det bra
maggan

Evas Kvarnaro sa...

Jisses vad det blommar fortfarande,
det gör att vintern inte känns så lång då.
Bladrosetten toppen fin o stenen,
även fina stenar,rosorna förstås.
Väldigt fint inlägg, bäst är
Santos med kragen, jag skrattade
gott, fick en syn framför mig när Santos muttrar för sig själv att:
att de aldrig kan låta mig få vara
ifred, hoppas ingen snygg tik får se mig, då blir jag retad för att jag är en "dumstrut" morrrr.
Ha ha jag kan höra hundar tänka även prata, bra va !
Kram ha de bra