KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


tisdag 9 oktober 2012

SISTA SKÖNA DAGEN!?

Igår var det ett härligt höstväder här, nästan som en sensommardag! Fast en lite kylig sådan!!
Alltså kastade jag mig ut och klippte gräset så snart gräset torkat upp efter natten. Det gäller ju att passa på, rätt var det är så är det för sent!
Tyvärr tog jag inte på mig några handskar, så även fast jag klätt mig varmt så var jag som en isbit efter ha klippt innertomten. Det drar ju lite när man kör för fullt med åkgräsklipparen!
Så jag var faktiskt tvungen att gå in och värma mig en halvtimme innan jag kunde fortsätta med förträdgården. Där var gräset otroligt långt - har strollat där ute som en test, vilket gjort att det växer enormt!
Efter klippningen tog jag ett varv och fotade det jag tyckte fortfarande såg trevligt ut.

 Här ovan är det en av dom tre Yucca-plantor jag fick i våras av ett par vänner. Nu har dom växt till sig och visar att dom är randiga i grönt och gult. Hoppas bara att dom överlever vintern - enligt utsago av odlaren ska dom göra det!  
Salvian i lådan utanför kontoret är faktiskt nästan snyggare nu än i somras. Fast det kan ju bero på att då hade dom konkurrens från en stor stockros!
Sen har vi ju dom växter som SKA vara snygga nu, t.ex. det här höstsilveraxet - Actaea `Brunette´!
Här är dom fyra växter jag fick - trots att jag inte hade några med att byta med - på Entusiasternas träff för 10 dagar sen. Ja, jag vet. Dom har inte kommit i backen ännu - men jag har inte haft tid! Hade tänkt göra det igår, men när jag klippt klart gräset tog jag in mina sommarblommor jag skall spara. När det var klart var jag så ruggig så jag gick in, ville inte vara ute längre!!
 Och visst hittade jag också en del som tydligt och klart visar att det är höst nu och att trädgården snart 
ligger i dvala!
Men när en del växter får så här underbara höstfärger, som den "japanska lönnen" ovan och den "vingade benveden" nedan, då är det OK!
Eftersom det har vräkt ner idag, så hade man ju tur - eller det kanske var skicklighet i alla fall - att man klippte gräset igår. Det kanske inte blir någon fler möjlighet! 

10 kommentarer:

gunsan sa...

Du ser ut att ha mycket fint som blommar fortfarande.Jag var ute jag med i går och planterade de sista lökarna.Solen sken på mig och det blev lite varmt en stund.Men när jag satt mig en stund för att skvallra lite med grannfrun då blev det kallt.Svårt att klä sig den här tiden.MVH

Ninne sa...

Det är ju ännu mycket fint hos dej! Men oj vad det är hopplöst med vädret. Rätt som det regnar så kommer det en skur... Har iaf bloggat lite idag o nu ringde en väninna o bjöd på en em-fika- det är min namnsdag så hon tyckte jag var värd ngt gott.
Sånt kan man stå ut med. Ha det bra Ni alla tre
Ninnekram

Ruben sa...

Det är ju nästan lika vackert som på sommaren hos dig, fast på ett annat sätt. Pampigt silverax!
Jag har också märkt, att vissa salvior faktiskt blommar mycket finare vid andra floret. (Väldigt snygg plantering, by the way)! Och din pagodkornell är förstås lika fin som vanligt! ;-)

Ha det gott!
/Ruben

Evas Kvarnaro sa...

Ja nu är det höst och allt som följer med den. Jag har nämnt det innan, tur vi har fyra års-tider,
nu kommer allas vilo-period, gott.

Hösten är fin oxå om solen lyser
förstås, hi hi . . .

Varmhöstkram / Eva

Ps tack för föregående kommentar.
Hon rekommenderade mig redan för 8 år sen att börja blogga.

ormbunke sa...

Ja de gäller att passa på när det passar med gräsklippningen. Det regnar varenda dag. Men du som sköter dina rabatter är det alltid snyggt. Jag tycker det är jobbigt när det är så här i mellanperioden. Man vill ju slänga de ettåriga men tycker det är synd om det så bara är en liten blomma kvar.Men nu blir det snart en frostnatt så behöver man inte bekymra sig om det. Ha de gott. Kram.

mammi sa...

Som vanligt ett fint bildsvep.
Ha de gott
Kram

mammi sa...

Då är jag ju felfri ??? Alltså för att jag inte hittade din "senaste" kommentar. Va skönt att "höra"
Kram

Väderomslag sa...

Vilken fin trädgård du har!
Ja, nu är hösten här. Det känns skönt tycker jag.
Ha en bra kväll!
//JEnny

Anonym sa...

Hann klippa gräset igår(hoppas för sista gången)..vi fick vår första nattfrost i natt..det var faktiskt riktigt vackert..nu skiner solen så ut det bär..ha det..Maria

Veronica sa...

Yucca plantor ute?? Det verkar ju ofattbart om dom överlever!!? Om dom gör det vill jag definitivt veta vad de heter och ha i min Italienska hörna. Fast det är klart, det är inte samma zon hos mig! Men kanske om man täcker dem!? På vissa av dina bilder ser det ut som högsommar :) Du kan nog parkera gräsklipparen för i år och "gilla läget"

Må gott!

//Veronica