KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.


Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.


Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


måndag 29 oktober 2012

PÅ FASTLANDET OCH I HERTA

Så är man då tillbaka i vardagen igen efter ett par hektiska dagar på fastlandet. Efter att ha sovit tre timmar på natten till torsdagen gick jag upp vid fyratiden och gjorde mig i ordning, tog mitt bagage och körde till Visby i störtregn. Båten gick 07.05 så man var ju lite seg, men jag satt bra. Kunde dra jackan över huvudet och slumra lite emellanåt och så hade jag en bra deckare med mig. Resan var alltså rätt behaglig, ingen sjögång alls faktiskt, så jag var rätt pigg när jag kom till Nynäshamn.
Kusinen Monica, f.d. grannen  Bibbi och bästa väninnan Christina - utanför Christinas kök i radhuset - INNAN det började snöa!
Därifrån körde jag direkt till Sophiahemmet för att få min dom och en ny insprutning i bandet. Men jag fick faktiskt lite beröm för att jag varit duktig och gått ner hela 23 kg totalt. Lika mycket som dom som gör den andra typen av operation, den s.k. Gastric By Pass. Den typen jag gjort - Gastric Banding - brukar inte generera lika stort viktbortfall. I alla fall inte lika fort!
Alltså var jag på ett strålande humör när jag tog mig till Globen. Körde genom stan, Strandvägen bl.a., lite extra kul sightseeing. På Globen tänkte jag köpa mig en väska, hittade dock ingen. Hittade faktiskt endast en snygg topp - som jag inte köpte! Den var perfekt i storlek NU, men om några månader - hoppas och tror jag - hade den varit för stor!!
Herta fiskeläge idag - söndagen den 28:e.
Men.....bredvid Globen plockade jag efter ett par timmar upp min kusin som varit på kurs inne i stan och så åkte vi till Sickla köpcenter. Och där hittade jag flera väskor jag ville ha, men jag köpte naturligtvis endast en. En stor svart tuff väska med en massa blixtlås, både vanliga handtag och axelrem och så en otroligt massa fack för allt man måste ha med sig nu för tiden; kamera, telefon, sminkväska, spegel, biljetter m.m. och ibland även Santos koppel!
Rolle håller span på vad Santos pysslar med. Han var nämligen hela tiden på gång att springa efter alla rabbisar  (små kaniner) som finns nere vid havet.
I Sickla bjöd kusinen mig på lunch, vi åt sushi som både är extremt nyttigt för mig och vansinnigt gott. Men vi delade bara på en portion med 8 bitar, vi skulle ju festa lite på kvällen
Så efter ett par timmar åkte vi ut till min väninna i Gustavsberg. Dit skulle också min f.d. granne komma och sen skulle jag ligga över där så att Christina - som tagit ledigt på fredagen från jobbet - och jag kunde shoppa lite kul grejor. T.ex. åka till IKEA och till Zetas!
Det var en hel del som blommade i fiskeläget trots att det varit -5 grader i natt. Hos oss var det kritvitt av frost när man vaknade, men jag tror att havet hållit frosten borta.

På kvällen hade vi väldans kul och trevligt. Vi åt god mat och drack vin, men när det framåt niotiden började snöa så blev Bibbi lite orolig. Hon hade inga vinterdäck på, så hon tog med Monica och åkte hemåt. Min kusin bor i Älta och f.d. grannen bor kvar i Örby (Älvsjö).
Klängrosor som fortfarande blommar.
Men Christina och jag hade mycket att snacka om, så klockan blev faktiskt halv två innan vi kom i säng. Då var jag enormt trött.....
Så vi var lite sega på morgonen och eftersom det var så kallt, blåsigt och ruggigt så bestämde vi oss för att bara "göra" Gustasvberg.  Och det var ju inga problem att hitta kul saker där och få tiden att gå fort!
Rolle och Santos studerar utsikten över havet i Herta.
Först var vi och shoppade i Gustavsbergs köpcentrum, sen köpte vi med oss lite thaifood och åkte hem till Christina igen och åt lunch. Därefter var vi till både Biltema (Rolle behövde några saker) och till Plantagen. Sen tog vi våra två bilar och åkte till Artipelago. Yes, det är inte felstavat, det heter så! Det är en stor tjusig byggnad en bit från Gustavsberg längst ut på Hålludden. Där brukade vi förr ofta promenera med Penny, men då fanns det inga byggnader alls där. Nu finns det nybyggda villor samt den här utställningslokalen med både restaurang, butik och - framförallt - olika konstutställningar. Därav namnet!!
Kolla in alla svanar i viken!


Efter en kort fikapaus var det dags för mig att ge mig av till Älta och Monica & Tommy som bjöd på en härlig middag innan jag fortsatte ut till Nynäs och färjan hem. Men oj, då var det fullt på båten (fredagskväll) och ganska stökigt. Det var tydligen några skolklasser som skulle till ön och det är ju tyvärr så att ungdomar och barn dom pratar inte, dom skriker till varandra. Och inte går dom heller, speciellt inte som det var lite sjögång hem; 2 meters vågor och 16 sekundmeter. Nä, dom springer - väldans ofta! 
Så var prommisen över och man kunde med gått samvete åka hem och bänka sig framför TV´n och titta på Nascar-racet som pågick från 18.00 till 22.30!
Alltså var väl hemresan inte riktigt så fridfull och skön som jag önskat mig. Men jag lyckades slumra till ett par gånger i alla fall. Kvart över tolv var jag hemma och både gubben min och Santos blev jätteglada när jag dök upp. Rolle hatar nämligen att vara ensam hemma. Så trots att jag bara varit borta två hela dagar och en natt välkomnades jag som om jag kom hem efter en veckolång resa! Inte dumt!!10 kommentarer:

gunsan sa...

Verkar som du haft en trevlig resa.Och så mycket du gått ned i vikt.BRA GJORT.Kram.

samson sa...

Vilken fin tripp till fastlandet
Store tid vad duktig är som gått ner så mycket GRATTIS
ha det så bra
maggan

Ölandsvindar sa...

Visst är det trevligt med lite tjejmys ibland! Och grattis till de tappade kilona. Tappa inte för mycket bara. Då kanske det blir som i en visa jag brukar sjunga. Sista versen är så här:
Och så en morgon hon borta var
och sängen synades av mor och far
från största skruven till minsta gängan
De fann en benhög i vänstra kängan!
Kram,kram /Kerstin

Rosor och ruiner sa...

Oj så mycket du hunnit på ett par dar! Och vad duktig du har varit som gått ned så mycket!
Ja du, den här människan hon både gräver o klipper gräs... Klippte faktiskt i lördags, har tänkt länge att jag borde göra det en gång till o så fick jag med en massa löv också vilket jag tycker är skönt- mindre att räfsa... ;-)

Evas Kvarnaro sa...

Vilken lyckad trevlig Stockholms-
tur du haft i goda vänners lag.
Har läst från A till Ö, du var inte
still länge, sån är jag oxå, men gott att få komma hem till den lugna vrån, in i Rolles famn och få
en blöt nos-puss av Santos.
Grattis Susie, har fattat att din vikt nergång var mycke. Ja du är benhård vad du får stoppa i dig,
förstår att du har en önske vikt.
Den ska du klara, håll fast vid den tanken. Bra gjort ! Lycka till.
Må fint/ Eva

mammi sa...

Va kul för dig med en sån tripp. Man kan ju njuta av den länge. Här har vi så vidrigt väder, att jag ibland önskar att vara en björn. Tänk att gå i ide och sen vakna pigg och alert när våren kommer. Hade varit toppen.
Ha det så gott allihop
Kram

Oljekritan sa...

Grattis...vad du är duktig.Kul måste det vara såklart..fin tripp ni haft..Gustavsberg, joho där är jag ofta numera då syrran bor där..just där på Hålludden brukar vi gå...syrran är konstnär och håller till där i centrum av allt......Kram Karina

Ingrid sa...

Tänk att du har lyckats gå ner så mycket! Jag var tvungen att googla lite och kolla vad gastric banding innebär. Jag har nog hört talas om det men inte riktigt vetat vad det är för någonting.

Och så trevligt du verkar ha haft med dina väninnor. Fina bilder är det också från Gustavsberg med omgivningar.

Kram, Ingrid

Cattis och Eiras trädgårdsdesign sa...

Wow, grattis till viktminskningen! Men, du skulle köpt toppen... Strunt i om den blir för stor snart, då får du ju köpa en ny snygg om några månader. Det är du värd!!! Kram på dig, Eira

Veronica sa...

Grattis till den stora viktnedgången! Bra gjort :)

Vilken intensiv resa... du har ju hunnit hur mycket som elst!? Men jag antar att det är skönt att vara hemma på Öjn igen!

Kram