KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


måndag 15 oktober 2012

OTROGEN & SVEKFULL

Idag var jag i Visby och där sprang jag på en gammal vän. Och...tyvärr måste jag erkänna att jag lite senare faktiskt var otrogen med den här vännen!
Det är ju ett så erbarmligt trist väder, det har regnat till och från i flera dagar och idag precis hela dagen, så "nått" måste man ju göra för att pigga upp sig!
Fast jag kanske ska berätta att vännen är min gamla frissa från Stockholm som flyttat till Visby. Alltså var jag otrogen mot min andra väninna - som klippt mig sen jag flyttade hit - och lät den här nyinflyttade vänninan/frissan klippa mig!
Vi träffade på varandra på hennes lunchrast och efter att glatt ha kramats en lång stund så påpekade hon att jag var VÄLDIGT långhårig. Alltså för att vara korthårig - som hon vet att jag gillar!
Nu följer du med mig till min nya arbetsplats, så ska jag ta bort en decimeter från dina numera vackert grånade testar (den kommentaren gjorde ju att man smälte). Visst, så blev det naturligtvis! 
Men nu känner jag mig alltså enormt svekfull mot väninnan som klippt mig i nio år, för i ett mycket svagt ögonblick så lovade jag den nyinflyttade frissan att bli hennes kund igen. Hon behöver ju bygga upp en ny kundkrets. Fast! Hur kunde jag lova det....!? 
Så nu måste jag kontakta min väninna och berätta vad som hänt - och att jag förmodligen inte kommer att klippa mig hos henne längre. Men...hur gör man det utan att såra och visa sig från en otrevlig sida?
Kan man kanske skicka ett mail och be henne läsa det här inlägget? Eller är det alldeles för bekvämt  och opersonligt fräckt? Då visar man ju att man knappt vågar/vill/törs berätta vad det är man gjort. 
Alltså har jag nu ett svårlöst moraliskt problem att fundera på, innan jag bestämmer mig för vad jag ska göra!
Bilderna ovan är från gårdagens gråa - men precis just då inte regniga - prommis i fiskeläget Husbod i Ronehamn. Det var dock så pass dåligt väder att det bara var vi och rabbisarna (små kaniner) ute!

8 kommentarer:

gunsan sa...

Oj det där blir inte lätt.Men det är ju så bra med sin gamla frissa.Vet inte vad jag ska göra om min lägger av.MVH

Rosor och ruiner sa...

Ja, det där var ett dilemma...först av allt kanske du skall fråga dig själv, vem vill du egentligen gå till? Om båda är lika bra kan du kanske alternera och säga som det är till bägge?
Lycka till!

Helena sa...

Kan du inte varva lite mellan dom :-)
KRAM från mig!

Evas Kvarnaro sa...

Grubbla inte för länge, prata med dem så fort du kan.Ju längre du väntar dessto mer obekväm blir du.Ta bägge,det blir mer rättvist
berätta hur du tänker, de kommer att förstå dig.Det kan väl bli trevligt att träffa bägge varannan
gång, ja det är bara ett välment
tips. Jag har gjort så att jag inte
har någon favorit, byter ofta.
Det har man faktiskt rätt till.
Lycka till Susie !
Men vilka fina små sten-stugor,
helt fantastiskt vackra. Bilderna blev toppen fina vid havet o sten-muren, vilka härliga platser ni hittar.

Ha det gott/ Eva

Jord under naglarna sa...

Ja det var ju inte lätt. För mig löste det sig för något halvår sedan att min "nyare" frissa blev barnledig samtidigt som min gamla började klippa igen efter att jag varit frisörlärare i många år.

Det är en konst att hitta en bra frisör tycker jag, det är viktigt att det stämmer tycker jag så för mig är det ingen tvekan om vilken jag ska fortsätta hos! :)

Anna Vattenkanna sa...

Oj då - säg som det är till båda, dock inte per mejl!, och så kan du ju alternera mellan dem? Eller - vara så ärlig att du fortsätter att gå till den du tycker kan klippa dig bäst och som ställer upp med akutklippning om det kniper någon gång.

Kram

Christina sa...

Det bästa är nog att vara ärlig! Vem tyckte du klippte bäst? Vilka fina bilder på de småstenhusen./Lila-Christina

samson sa...

Vilka små fina hus
jag säger som alla andra varva om du tycker att de är lika bra och sen kan det ju vara kul att träffa båda ibland
ha det bra
maggan