KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


lördag 6 oktober 2012

GAMLA TIDER

I tisdags drog vi till Visby för att hämta Rolles gamla ungdomsvän Eric vid färjan på eftermiddagen. Vi hade inte setts eller pratats vid på över 40 år(!) när min gubbe i våras ringde upp honom. Det blev många samtal och många mail under sommaren och nu kom han alltså på besök några dagar!

Vi hade en del andra ärenden i Visby som vi fixade, men vi var ute i MYCKET god tid så vi hann med ett långt besök i den botaniska trädgården också. Där hade vi inte varit sen vi flyttade hit för 9 år sen, så det var också ett kärt återseende som dragit ut alldeles för mycket på tiden!
Vädret var helt otroligt, solen strålade och det var hela 17-18 grader och nästan vindstilla. En härlig "sensommardag" med andra ord!
Väl på plats utanför terminalen var man ju lite orolig att man inte skulle känna igen Eric, det jag kom ihåg var ju hur han såg ut som en ung man en bra bit under trettio. När man såg honom utanför terminalen så var det dock inga problem, trots att han nu var en äldre man! Men vart hade den unga killen tagit vägen!?
Man kan ju fråga sig vad han tänkte när det dök upp ett par gråhåriga "gamlingar" för att hämta honom.  Förmodligen fick han en chock. *fniss* Det roliga var dock att det var inga problem att återknyta vänskapen, speciellt inte för Rolle som växt upp med honom. Själv kom jag ju in i bilden lite senare, men vi umgicks väldigt mycket under ett antal år på den tiden med Eric och hans fru Nonne. Tyvärr är Nonne inte livet längre, vilket är mycket sorgligt - det var en underbar rar och snäll tjej.

Innan vi åkte till Visby hade jag dukat och förberett maten, det blev först en skaldjursceviche och sen Sjömansbiff. Lite senare fick "grabbarna" också äppelkaka med vaniljkräm. Det är ju lite svårt att veta vad man ska bjuda på i sådana här lägen, men jag hade luskat lite på mailen och fått fram att han gillade husmanskost så jag tror att han var nöjd.
Vi lyckades också knäcka en flaska skumpa på altanen innan middagen och till förrätten samt en halv flaska rödvin till huvudrätten, så stämningen var ganska hög. Mycket prat om gamla tider blev det, vi var ju alla nyfikna på vad som hänt under åren som gått.
Eric hade 3 album med gamla bilder med sig, så vi började att titta igenom ett av dom. Men.....kvällen var ju helt fantastisk och det ville man ju inte missa, så jag tände alla ljusen på altanen och lockade ut dom dit där vi avslutade kvällen.
Rolle och Eric kom i "självsvängning" och det blev mycket snack om mopedtiden, knuttetiden, första bilarna och alla kompisar från den tiden. Ja, ni vet ju förmodligen själva hur det kan bli. Trots det kom vi i säng vid ett-tiden så vi kom upp hyfsat för våra planerade Gotlands-excursioner!

FORTSÄTTNING FÖLJER!

5 kommentarer:

Ingrid sa...

Så härligt att få återknyta gamla bekantskaper och se att det funkar. Ibland gör det inte att det har gått många år.
Fina bilder tog ni i Botan också, men magnolian missade du ;)
Ha en fin fortsättning på helgen!
Kram, Ingrid

ormbunke sa...

Det är alltid kul att prata gamla ungdomsminnen. Det som jag tänkte på när jag ser dina bilder är att så grönt det är fortfarande och blommorna är fina. Ha en bra fortsatt helg. Kram.

gunsan sa...

Mysigt med gamla vänner och minnen.
Och er altan är så läcker med det röda och svarta.
Trevlig fortsättning på helgen.

Rosor och ruiner sa...

Så kul att de fått kontakt igen, alltid kul att prata om gamla minnen!
Men att ni inte varit i Botaniskan på så länge förvånar mig, du som är så trädgårdsintresserad! Men bättre sent än aldrig =)

samson sa...

Vad roligt att träffa en gamal kompis
ha det så bra
maggan