KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


söndag 7 oktober 2012

FORTSÄTTNINGEN

Här följer berättelsen om vad som hände efter tisdagen när vi hämtade vår vän i Visby.
Eric skulle stanna här tills i fredags, så vi hade planerat in en liten guidning av Gotland - om vädret tillät det.
Vi frågade ut honom lite extra på tisdagskvällen vad han önskade se och göra, men det vi fick fram var bara att han var extra intresserad av gamla saker gjorda av människor; alltså hus, bilar, traktorer, motorcyklar och sånt. Nu var det kanske inte riktigt läge för museala saker, nästan allt - utom i Visby dit vi skulle först på fredagen - är ju stängt för säsongen!
  Så på onsdagsmorgonen packade jag picnick-väskan (det var fortfarande fint väder) och så körde vi söderut. Först tog vi dock en vända på Ekstakusten hemmavid där det här båtvraket tilldrog sig Erics stora intresse.
Sen åkte vi vidare ner, runt hela södra Gotland. Alltså det som kallas storsudret. Innan Hoburgen - där är alltid så mycket folk och väldigt överreklamerat - så stannade vi och åt den medhavda lunchen i solskenet i ett stenbrott.
På vägen upp igen åkte vi en liten udda kustväg innan Vändburgsviken så att Eric skulle få se lite raukar. Det är ju bara ett MÅSTE när man är på Gotland!
Därefter körde vi hem för att Eric skulle få en kopp kaffe - vi dricker ju inte det - och en ostmacka, innan Rolle tog med honom till en bekant som har MASSOR av gamla traktorer, kärror, maskiner och liknande.  Väl hemma igen så fick dom fransk tomatsallad, rofrukter i ugn med marinerade och panerade kycklingfileér. Till det bjöd Eric på rött vin och när dom åt äppelkaka med vaniljsås igen, så lämnade jag herrarna för att titta på TV medan dom ägnade sig åt "gamla tider"!
 Dagen efter regnade det på förmiddagen så Rolle och Eric åkte iväg för att titta på en stor avancerad inomhusjärnväg hos en god vän. Efter det åkte dom till en bekant här i Eksta som gör hasplar. Alltså såna där man har på kastspön. Dom ska tydligen vara något helt otroligt vackra, en sådan här handgjord
haspel kostar ungefär 20.000:-!?
Men vädret klarnade upp så efter lunch åkte vi ut för ytterligare en excursion. Bilderna ovan är från Lojsta Slott där vi var av för att studera "slottsbyggnaden" som är ett stort hus med ag-tak ner till backen. Den är gjord i järnåldersstil och där hålls en massa jippon under sommarsäsongen. Santos tyckte det var enormt skönt att få lufta sig lite UTAN skyddskragen han får ha på sig hela tiden annars. Så fort han kommer åt så slickar han på operationssåret annars!
Kvällen avslutades med albumgenomgång igen och snack om gamla "goda" tider för grabbarna, själv ägnade jag mig åt TV-tittande!


  

4 kommentarer:

Nora sa...

Va trevligt ni verkar ha haft! Inget är som gamla vänner, eller hur?

Ha en skön vecka!

Kram!

P.S. Du ser så bra ut på bilden! Det verkar ha gått jättebra för dig efter operationen. Va roligt!

samson sa...

Vilken fin runda ni var ute på
ha det så gott
maggan

Evas Kvarnaro sa...

Det måste Erik ha uppskattat när han var hos er, säkert ni oxå.
Alltid kul med vän besök.

Så otroligt vacker med rauker, har aldrig sett i verklighet, men nån
gång i livet blir det väl.

Må fint, en puss till Santos.

Ruben sa...

Ni tar verkligen hand om era gäster!! Det är verkligen omtanke, att åka och bese intressanta platser på ön! Lojsta slott har vi besökt, jag tror vi var helt ensamma där (det var antagligen i början av augusti vi var där, och då är ju turisterna inne i Visby och Medeltidsveckan).

Ha det gott!
/Ruben