KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.


Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.


Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


torsdag 11 oktober 2012

BOTAN OCH PROMMISAR

Vi var ju till Visby för ett tag sen och gick runt i botaniska trädgården, vilket var väldans trevligt. Då passade jag på att ta en massa bilder och jag har ju naturligtvis inte visat alla ännu. Så här följer några:
Den här bilden ville min gubbe att jag skulle ta, han gillade dom mörka cypresserna mot det ljusa lövträdet - och jag håller med. Blev snyggare än jag räknat med!
Fast det är klart, jag gillar ju starka färger så jag måste ju ta några bilder på alla vackra blommor. Den här dahlian t.ex. är inte dum!

Sen blev det MASSOR av bilder på otroligt vackra rosor, den här mörkt gula är underbar.
Och den här orange, vad den nu heter.....!?


Jag tog bilder så man skulle se namnskyltarna, men det blev inget bra. Så jag övergick till att ta en bild på skyltarna också. Bestämde mig för att lägga dom efter blombilden hela tiden, på så sätt kan man gå tillbaka och se vad det är för växt man fotat.


Titta på första bilden så ser du vad jag menar med att inte fota växten ihop med skylten. Totalt värdelöst!
Just den här rosen hade massor med små knopp, men ingen utslagen blomma. Däremot så var den otroligt vacker i växtsättet - och det är faktiskt minst lika viktigt som hur blomman ser ut. Alltså står den på min rosönskelista - om jag nu ska ha fler rosor!?

Vi har naturligtvis varit ute och travat och gått med Santos. Här är det ett par rundor nere på Ekstakusten som förevigas. Kolla in hur mössan sitter nertryckt på Rolle, det blåste otroligt hårt så vi övergav havet och tog oss upp i skogen istället.
Här var betydligt lugnare, så vi kunde njuta av prommisen.
Även i naturen så blommar det fortfarande, men oj vad låg blomningen är nu!
Vi får hela tiden hålla stenhård koll på Santos, för hans operationssår är fortfarande inte läkt. Och får han chansen så sätter han sig att slicka, men vi vill att han ska ha det lite kul så han slipper skyddskragen och så får vi vara på honom som hökar istället.
Idag när det är fint väder ska jag - kanske - åka till den nya väninnan och kolla in hennes trädgård och alla hennes hundar. Och då tar jag med Santos så han får en riktigt kul stund med MASSOR av tikar att uppvakta!

7 kommentarer:

Ruben sa...

lite italiensk stil på den översta bilden! Kanske Rolle sätter igång och gör en italiensk trädgårdsdel till våren? Bäst du håller ett öga på honom! ;-) Men då kan du ju förstås få en liten plats för några nya rosor om du ber snällt?! :-)

Ha det gott!
/Ruben

Nora sa...

Botaniska i Visby är rena paradiset! Jag älskar den platsen!

Min lilla älskling (en mellanpudel på 2,5 år) har också fått krage nu och det tycker han INTE om. Han har utslag på tassarna som han slickar på hela tiden, så nu fick det bli krage:-(

Va kul med trädgårdsbesök! Låter ju som en toppendag för både dig och Santos!

Kram

Ingrid sa...

Botaniska trädgården är en outsinlig källa när man vill fotografera växtlighet.

Och Ekstakusten skämmer inte för sig den heller.

Hoppas att ni får en trevlig eftermiddag, du och Santos!
Kram, Ingrid

samson sa...

Smart att ta en bild på skylten,för man kommer ju aldrig ihåg namnen och skriver upp gör man ju inte heller
ha det så bra
maggan

mammi sa...

Som vanligt underbara bilder. Betr. "datastrul" har jag sagt länge, systemet klarar inte belastningen, är det ju bevis för. Vackra blommor MEN jag "tål" inte dahlior och aster och varför det Jo min vidriga svärmor hade massor !!!! Är borta tack och lov.
Daddis har blivit MIN hund, fast det var tänkt att hon skulle vara husses. Hon viker inte från mina sida, sitter jag i köket, ligger hon där, går jag på toa följer hon med. Kan ju bero på att jag tog emot henne när hon kom, också är det ju jag som sköter prommisarna.
Ha det så gott ni alla
Kram

Anette sa...

Ser fint ut och inte alls höstlikt ännu. Här singlar löven ned i mängd.
Känner igen det där med operationssår. Nitza tog bort stygnen i torsdag, men nog sjutton var hon där och slickade bort en sårskorpa så det kom lite blod. Men jag tvättade och nu ser det läkt ut, fast man får ha henne under uppsikt fortfarande och ibland får hon ha krage. Tumören fick vi svar på och som tur var så visade det sig att den var godartad! Så det var skönt. Nu ska vi bara få ordningen på hennes öron med så får vi hoppas vi slipper djursjukhuset ett tag.

Ha en fin helg. /Anette

Evas Kvarnaro sa...

Verkligen vackert på Botan som du kallade de för, undrade först vad du menade med det.
Kul för lille killen Santos att få traska runt i naturen, så gott.
Härliga höst bilder.
Tack snälla för att du vet o kan
namn på det jag ej vet,Yuccablomman
Jag ska skriva dit namnet i efthand
Trevlig helg till er