KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


onsdag 5 september 2012

SOMMAR, SOMMAR, SOMMAR!

Vilket underbart sommarväder det är fortfarande! Det "firade" vi igår med att först sitta på altanen och grilla och dricka rosévin - och sen genom att lyssna på en massa bra musik; gammaldags rock, rhytm & blues, blues, rockcountry m.m. m.m. Rolle öppnade fönstret till sitt musikrum och sen drog han på!
Vi har ju inga grannar så det var bara vi och kossorna i kohagen bakom som hörde. Vi hade det riktigt trevligt, men ärligt talat...jag drack alldeles för mycket vin! Vilket känns idag!!

Det är en sak med rosévin som gör mig lite konfunderad. Varför dricker man bara rosé under sommaren!? Varför inte året runt?

Visserligen måste rosé vara riktigt kallt när man dricker det. Men vadå, det är ju precis likadant med vitt vin - och det dricker man ju året runt!?

Rolle försökte förklara det med att förr så fanns det inga goda roséviner därför dracks det bara isigt kallt. Men det finns det ju numera, alltså har jag bestämt mig för att dricka rosévin året runt! Fast kanske inte i dom här mängderna som jag fick i mig igår!! *fniss*

Jag gillar alltså rosévin, men jag gillar ju också skumpa - fast god sådan är betydligt dyrare än rosé så jag får nog nöja mig med det. vi har faktiskt en flaska med äkta skumpa i kylen, men  den väntar på något celebert besök. Man kan ju inte klämma i sig en hel flaska själv och Rolle föredrar rött vin eller vanlig öl!

 Idag tänker jag på grund av vinintaget INTE göra något i trädgården, trots det perfekta vädret. Jag behöver alltså ta det lite lugnt!

igår däremot så både rensade jag en del rabatter och så beskar vi (jag är höjdrädd, så Rolle fick stå på stegen) den nedklippta gula tujan som växt upp i lönnkronan igen. 
Blev faktiskt riktigt bra, efter det att jag pekade och min käre gubbe klippte. Det var en del förbistringar först, han förstod inte riktigt vad jag menade med "nära en förgrening" utan lämnade s.k. "byxhängare". 
Men till slut fick han till det!

Som, sagt, än är det sommar - men man ser på dom perenna växterna att dom börjar se lite "höstigare" ut. Lite grova och torra - och så kommer det inte så mycket nya heller!

 Men det finns ju dom som bara blir snyggare och snyggare, dom här alunroten t.ex.!

Även en del av rosorna har kommit in i sitt andra flor. Tror jag ska ut och ansa lite på klängrosorna senare. Det ska nog gå bra för då behöver man inte stå med ändan upp och huvudet ner!

Den stora rosenflockeln är också som vackrast just nu!

Sen har vi ju lite "stora trädgårdsdekorationer" som gör att det kommer se kul ut hela året. Det gillar jag!!

8 kommentarer:

Ruben sa...

Efter ett par glas rosévin kommer man lätt in på livets stora frågor, eller hur? ;-) Men lugn, ask no further, Rolle har svaret!

Pampig pelargon! Passar bra in i ditt röd/svarta tema! Och palettbladet ser nästan inte ut som ett sådant med sina "vågiga" kanter. Väldigt dekorativt!

Skönt med lite sensommarvärme! Här har det också varit rätt skapligt i ett par dagar nu.
Ha det gott!
/Ruben

PS Jag snarkar inte, så du behöver inte vara rädd att ruinen skall bli ännu mera ruin! ;-)

gunsan sa...

Den där gamla vagnen gör sig fint där på gruset.I går hade vi trist väder kallt och lite småskvättar.Inte så kul.Den här dagen började bra men nu är det mycket moln.Har jobbat ute och sedan kokar jag plommonsaft.Väntar på att det ska droppa färdigt MVH

Ninne sa...

Rosé drickes alla dagar på året!! Ja ja inte varje dag (bara nästan) men jag har fått smak för det när jag fick huvudvärk av "för mycket" rött.. Så du är alldeles rätt på dé! Vilken prakt du har i din trädgård. Vi har blåsigt så det är inte det allra bästa utevädret, men lite kurr på altan duger gott. Kram Ninne

Ingmarie We sa...

Härliga foton från er trädgård Susie. Så fint ni har det. Tyvärr har vi inte sommar här, möjligen sensommar om man har de rosafärgade solglasögonen på...... Ha en fortsatt bra vecka.

Evas Kvarnaro sa...

Jag har hållt fast sommaren länge, inte tänkt, nämnt höst tankar ens, men idag var vinden hård och mycke
höstlig, tyvärr får jag nu ge mej.
Fast mycke blommar sommrigt, ingen frostnatt har stört blomningen.

Väldigt vacker rosenflocka du har,
jag äger ingen, men ser att den gör sig fint i trädgården.
Så ni kan njuta länge av allt det vackra och spela sådan musik som vi oxå gillar. Vi är allätare
av musikens konst, men inte Jazz och opera.

Roséviner kanske smakar bättre varma sommardagar, eftersom folk
köper mer av den just sommartid.
Men kall skumpa är inte heller så tokigt, man blir lite fnittrig av den bara,(på gott o ont fniss )
Annars har rödvin blivit min smak.
Må så gott / Eva

Nora sa...

Här har vi också haft fint väder nu några dagar - jätteskönt! Jag har planterat idag och samtidigt passat på att rensa lite ogräs. Jisses vad mycket ogräs det har varit iår!
Ni har så fint i er trädgård, frodigt och snyggt....så du var helt klart förtjänt av en vilodag idag:-)
Kram Nora

samson sa...

Vad mycket fint du har fortfarande,
En gång för många år sedan drack jag Rosévin det var jätte gott så det slank ner nått glas för mycket,efter det kan jag bara inte dricka Rosévin
ha det så bra
maggan

Nina/Stjärnkraft sa...

Jädrans, vilka läckra trädgårdsbilder - som vanligt! Och vad LÄCKERT med alunroten i det ljusa gruset!!

Jag har varit en riktigt uschlig bloggkommentator de senaste veckorna och ber allra ödmjukast om ursäkt. Men det har varit lite mycket på många sätt och vis, så orken har inte riktigt funnits. Jag hoppas VERKLIGEN att det är borrelian som är roten till allt mitt onda, för då finns det en rimlig chans i universum att det blir ordning på tanten med tiden ...

Nån pava rosévin skulle säkerligen inte vara helt fel. Men jag får nöja mig med ett glas vitt. Det har jag i kylen.