KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


måndag 10 september 2012

HELDAGSUTFLYKT

Klockan är väldans mycket och egentligen skulle jag väl gå och lägga mig, vi får lunchgäster i morgon (njae, egentligen idag) så man har ju en del att göra då. Men...är man inte trött, så är man inte!


Helgen har varit underbart skön med massor av både stora och små utflykter. Det började i fredags då vi gjorde en heldagsutflykt. Vi gjorde alltså ingenting hemma, varken inne eller i trädgården! 
Ovanligt - men skönt!!


Vi började utflykten med att åka "innervägarna" norrut upp till Slite, där vi hade några små ärenden. Men på vägen dit tog vi en liten  kort prommis med Santos. Utmed vägen hittade Rolle också ett par motiv. 
Först en fallfärdig lada - vilket påminde oss om en semester i USA 1968 då vår kompis endast fotade ruckel och kom hem med tre rullar med bilder på fallfärdiga hus - och sen en väldigt fräsch traktor!


När väl ärendena var uträttade så åkte vi ner till en fin rastplats utanför Slite vid Sju Strömmar och åt vår medhavda lunch. Rolle nyponsoppa och mackor, Santos torrisar med två köttbullar och jag yoghurt. Kanske inte världens godaste eller lyxigaste lunch, men välbehövlig. Gubben min började bli lite smågrinig - vilket han alltid blir om han inte får nått att äta i rätt tid! Han får blodsockerfall då!!
Som synes ville Santos hellre ha yoghurt (fniss), men när han fick en slick så ångrade han sig!


Det var väldigt fint på den här rastplatsen - och det fanns bord & bänkar - men vi valde att sätta oss i lä. Det blåste ganska friskt från havet. Slite är väl kanske inte Gotlands vackraste plats, men det finns en hel del smultronställen här med. Denna plats har genast införlivats bland dom övriga! 


Man kunde också gå en liten runda på den lilla udden som stack ut och det var väldigt vacker natur runt om, men vi kunde inte ha Santos lös - det var lite för nära vägen. Så bra litar vi inte på honom ännu!


Efter Slite så åkte vi söderut till Katthammarsvik och där tog vi den lilla kustvägen över Grogarnsberget ner till vårt favoritområde på Gotland. Dom flesta turister stannar uppe på berget och går sen runt, men vi fortsätter vägen som benäms som cykelväg. Alltså är den ganska dålig och den första biten nedför berget är inte kul. Där vill man absolut inte få möte!  Väl nere vid kusten så går vägen i ett fantastiskt vackert område. Tyvärr gör inte mina foton rättvisa åt det, men ska ni till Gotland - åk den här vägen!


Den här tiden är det också väldigt öde, vi såg inte en människa på hela tiden. Vi parkerade vi en litet hus (syns i mitten på bilden) och sen gick vi en lång prommis. Och här fick Santos vara lös och springa precis som han ville!


Och han sticker ju inte iväg precis. Även om han gärna vill gå före oss, ibland upp till 30-40 meter, så håller han sig för det mesta ganska nära oss. Ropar vi så kommer han också direkt!
Uppe på klinten så tyckte Rolle att han skulle lyfta det här klippblocket, men det var nog "lite" för tungt!


Här är vi på väg tillbaka till bilen på den lilla vägen - som hade fått ny stenkross. Vilket verkligen behövdes, sist vi åkte här var det enorma potthål!


Efter att ha passerat fiskebyn Herrvik - som har en utmärkt restaurang med bedövande vacker utsikt - så fortsatte vi vidare på cykelvägen utmed kusten mot Sysne. Här är naturen annorlunda, men också väldans vacker!


Alltså var vi "tvungna" att stanna en gång till och ta oss en härlig prommis. Någon hade gjort sig besväret att stapla upp en massa sten, förmodligen för att se till att ingen åkte ut i sandfällan bakom. Det är väldans förrädiskt att åka utanför markerade vägar/stigar eftersom det på sina ställen bara är ett centimetertunt lager med växtlighet - sen är det bara finkornig sand som man ofelbart fastnar i. 
Det har vi gjort.....men som tur var i ett område med bebyggelse så att vi kunde få hjälp att komma loss!


Ja det här var alltså fredagens aktiviteter. Vi åkte tidigt på morgonen och kom hem sent på eftermiddagen. Det blev en perfekt dag - och det roligaste var att det kändes som en lördag, men vi hade ju lördagen och en kul utflykt kvar dagen efter! Wow!!

9 kommentarer:

gunsan sa...

Härlig tur det där.Bilden på dig och Zantos är så fin.Gotland är bra vackert.MVH

Ruben sa...

Ni kan Gotland bättre än den värsta inföding, skulle jag tro! Så många fina platser ni, på sätt och vis, tipsar om! Men ännu har ni ett ställe kvar (tror jag). Torsborgen! Dit kan man fara, även om man är höjdrädd! ;-)

Ha det gott!
/Ruben

Nora sa...

Vilka underbara bilder! Iår har det inte blivit någon Gotlandsvisit på oss, det saknar jag.

Du hade rätt om bladen på måbärsbusken, det var solen som gjorde dom så där gula:-)

Ha en fin måndag! Kram!

Susie på Stjärnarve sa...

Ruben! Det är klart att vi varit på Torsborgen, men man kan ju inte få med HELA Gotland!!

Ingrid sa...

Vilken härligt utflykt och många fina bilder har du tagit. Norra Gotland är jag dålig på, lite bättre är det med östra sidan.

När jag var barn hade vi inte bil och Åke ville ju helst bara åka och titta på åkrar, så sightseeing blev det bara när vi hade gäster.

Hoppas att du får en fin dag idag. Solen skiner lite blekt över Odvalds i alla fall.

Kram, Ingrid

Evas Kvarnaro sa...

Nu har jag hängt med på eran runda,
även Rolf som kollade på traktorn som såg fräch ut som han sa. Ja vi tycker att dina Gotlandsbilder ser härliga ut, hösten är oxå en bra tid att göra små utflykter på.
Det är gott att få vara allena.
Ha de/ Eva

samson sa...

Jag har sagt det många gånger jag blir så sugen på att besöka Gotland när man ser dina fina bilder
ha det så bra
maggan

Martina sa...

Härligt med utflykter där man samlar lite minnen för att ha och plocka fram ur "minnesbanken" under årets mörka tider :)
Kul för Santos också att få vara med om så mycket!

Ha det bra!

ormbunke sa...

Kul att få va med på era utflykter.Ha de gott.