KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


söndag 2 september 2012

EN SLAPP SÖNDAG

Idag har vi tagit det lugnt  - det är alldeles för blött i trädgården för att göra något där, det har kommit hela 38 mm regn under två dagar - och bara glott på TV (Formula One) och varit nere på Ekstakusten där vi tog en prommis med Santos. 


Vi bor alltså bara ett par kilometer innanför kusten där dom två Karlsöarna ligger. Ekstakusten är ett område som är otroligt vackert och dit folk vallfärdar en masse. Jag tror aldrig vi varit dit utan att det varit åtminstone några andra där. Oavsett årstid!


Alltså kan man inte gå med Santos lös här egentligen. Fast vi har hittat några ställen där vi kan vara alldeles ensamma - om det inte går kor där förstås! För då går vi inte där - jag har stor respekt för dom!!
Tyvärr var det lite blåsigt idag, så trots att det var ganska varmt och vi hade jackor på oss (för första gången den här säsongen) så blev prommisen inte alltför lång. Det drog så pass att det rann både ur ögon 
och näsor.....


Efter prommisen tog vi en liten tur på den lilla kustvägen till Käbbes. Ett ställe där man kan köpa grönsaker & frukt och idag blev det äpplen. Sen åkte vi hem och så kokade jag en smakrik rosa kräm med kanel på discovery-äpplen till Rolle (själv kan jag inte äta äpplen beroende på gallbesvär). 


Som du ser så har jag lekt lite med bilderna från kusten. Och även om det kan bli lite plottrigt för dig när du tittar på dom, så måste jag göra det ibland! Det är ju så vansinnigt kul!!
Väl hemma igen hann  jag också med att gå ett varv i trädgården och kolla läget. Och nu - efter regnet - har gräset ÄNTLIGEN växt till sig på sydsidan!
Den flyttade forsytia-busken, som växte nedanför matrumsfönstret tidigare, var jag tvungen att klippa för några dagar sen. Den hade växt till sig något enormt och såg väldigt konstig ut. Den är ju rundad men hade fått en massa spretiga halvmetersgrenar rätt upp i luften! 

Dom vit/grönbrokiga klätterbenveden nedanför forsytian och elefantgräset till vänster - som också är flyttade i våras - har också tagit sig bra, men det som växt mest är dom två vinrankorna jag satte i våras. 
Jag har beskurit dom en gång lite lätt, är ju inte ute efter druvor utan efter att dom ska täcka spaljén. Men dom har faktiskt ändå fått massor av druvklasar som börjar få färg nu. Testade en druva från varje ranka - eftersom det är två olika sorter -  men dom var inte riktigt mogna ännu och ganska sura!
Nej, nu är det nog dags att krypa till kojs. I morgon måste jag upp hyfsat tidigt, Rolle ska besiktiga vår lilla pickup redan 08.30. Visserligen behöver man inte längre åka hela vägen till Visby, vi har glädjande nog fått en besiktningsstation i Stånga dit man tar sig på 20-30 minuter. Men...jag måste sköta markservicen med morgonfikat och morgonprommis med Santos. Nått ska ju jag göra också!! 

10 kommentarer:

Hanneles paradis på Hisingen sa...

Mysigt det ser ut.

Nora sa...

Visst är det härligt å ha nära till havet. Ni har ju "riktigt" hav hos er dessutom. Hos oss är det mer skärgårdsprägel på det.

Susie, jag har tänkt tanken flera gånger men inte kommit mig för att säga något. MEN, när du är i Älta (vilket jag förstått att du är ibland) så får du jättegärna komma hit en tur också om du har tid och lust. Vi bor i Tyresö, ca 10-15 minuter från Älta. Vore jättekul att träffa er, så om ni vill så har ni en inbjudan att nyttja när ni vill. Min trädgård är fortfarande stökig och under uppbyggnad så det är inte direkt någon visningsträdgård, men det ör ju hur som helst kul att träffa likasinnade tycker jag.

Hoppas du får en skön vecka och att det gick bra med bilbesiktningen.

Kram Nora

Ruben sa...

Din trädgård blir ju bara vackrare och vackrare ju längre in på säsongen vi kommer! Nu får det faktiskt sluta att regna, och så vill vi ha mer sol, för det här måste ju få stå och glädja er ännu ett par månader - minst!

Du är välkommen in i gänget när du kommer upp till Stockholm, du är ju trots allt mest stockholmare och inte så mycket gotlänning egentligen ;-)
Och bara Hélena blir klar med sitt husbygge på Gotland, så vi har någonstans att bo, kommer vi allihop. (Men hon vet inte om det ännu. Hoppas hon läser detta, så får hon sig nog ett gott skratt). Sedan kommer vi och invaderar din trädgård och kutar runt runt, och lämna djupa spår efter oss, så efteråt kommer du att se tillbaka på dräneringen av grunden som en lycklig tid! ;-)

Ha det gott!
/Ruben

mammi sa...

Hur många växter har ni egentligen. Du kan väl ut och räkna en och en, så har du väl jobb nån vecka ??? Nej jag bara skojar, men är fortfarande avundsjuk och lär väl så förbli
Kram till er

Jord under naglarna sa...

Det ser fortfarande sommalikt ut hos er! Här blommar en hel fortfarande, men det är mer höstigt.

En av de bra sakerna med vårat land är ju att jag lätt tar mig till fjällen och du har havet nästgårds. :)

Nora sa...

Susie, jag bor faktiskt inte så långt från Trinntorp:-)

Ruben sa...

Inga problem, Susie! Jag kan ta ruinen. Men innan jag bestämmer mig definitivt, undrar jag, ingår det champagne?
/Ruben

Oljekritan sa...

hej hej, ser ju att du har det bra i ditt paradis..Hoppas du mår bra, promenader är bra med vovve fin..trist att det regnat så mkt bara. Havet havet så fint, och dina bilder är så ljuvliga..sol och varmt idag hos oss..hoppas du också fått njuta..Kram Karina

Veronica sa...

Haha! Ruben... så rätt, så rätt :) Vi intar gotland...Stockholmsmaffian med trädgård som "target"!!

Bäst är du är beredd Susie!

Oavsett...... grym trädgård! Och extra kul att se ett elefantgräs just idag när jag precis bestämt mig för att plantera ett i min nya rabatt :) Hur fort växer de?

Kram

Ölandsvindar sa...

Visst var det en skön helg, men det låter som om det var lite varmare här hos oss. Just nu har jag rensat lite bland purpurklätt och oregano och satt en del i krukor. Jag tänkte sälja lite på skördefesten.Garanterat fritt från mördarsniglar också. De trivs inte i min sandöken.
Kram
Kerstin