KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


torsdag 2 augusti 2012

TRÄDGÅRDEN ÄR FIN - TYVÄRR!

Egentligen har jag inte an aning om vad jag ska blogga om idag, men det dyker säkert upp nån röd tråd om jag väl börjar. "Lite" bilder från trädgården har man ju, alltså är det bara att sätta igång!


Det är faktiskt riktigt fint i trädgården just nu. Tyvärr - får man kanske tillägga!


Låter det konstigt!? Men det är ju så att 1000 Trädgårdar, alltså visningen av trädgården man ska vara med
 om - den är ju inte förrän den 12 augusti! ALLT kommer ju vara överblommat tills dess!!Och vad ska besökarna titta på då? Vår hemska gräsmatta som ännu inte tagit sig eftersom vi haft så vansinnigt torrt att det nysådda gräset inte velat växa!?

 Eller ska dom glo på allt ogräs - som däremot har växt till sig väldigt bra!

Man får väl bara hoppas att alla sommarblommor lever fortfarande och att mina dahlior har börjat blomma. Kunde vara trevligt!
 Den här krukan i mitten med vita och blå blommor i såg bara för några dagar sen ut som om den skulle dö, trots att jag vattnar den varje dag - sen kom dom 37 millimetrarna regn. Nu är den helt fantastisk och jag hoppas det håller i sig!


Dom här behöver jag däremot inte vattna så ofta, så dom ska väl klara sig.

Eftersom det börjat blomma ordentligt i "gräs- och bamburabatten" (som numera innehåller en massa solhattar, dagliljor och iris samt lite annat smått och gott) så är väl risken stor att dom är överblommade om 10-11 dagar. Inte bra!


 Rosorna har jag inget hopp om alls i år.  Av dom fyra i "rosfollyn" är dom tre som frös ner ungefär 70-80 cm höga - men den här gula blommar i alla fall. En har blommat överoch dom två andra har knopp, men dom verkar inte som om dom skulle slå ut. Vete 17 vad som hänt med dom egentligen!?

9 kommentarer:

gunsan sa...

Håller med om att er trädgård är underbar nu.Men jag tror nog att den kommer vara lika fin om 12 dagar.MVH

Ingrid sa...

Det är så fint i er trädgård och jag är säker på att det finna mycket vackert att titta på den 12 också.

Kram, Ingrid

Anette sa...

Sicket elände......men jag är säker på att du har något som blommar när det väl är dags! Annars får du väl hoppas på lite svalare väder. Konstigt det där med rosor. Jag glömde ju bort mina i höstas (med kupning runt roten och sånt). De såg rätt skruttiga ut, men oj vad det har tagit sig och de blommar mer än nånsin.Tyvärr är det mycket löss här i år. Alltid är det nåt! Ha det så gott. /Anette

Ölandsvindar sa...

DU får göra som i de engelska programmen från visningsträdgårdar, stoppa ner lite fusk här och var där det ser tomt ut.Trädgårdsmästaren kanske rear ut lite sommarplantor nu.Jag såg i senaste numret av "Allt om trädgård" om en jordborr från Fiskars som skulle underlätta t ex när man sätter lökar.Låter himla bra, men det kanske låter bättre än vad det är. Har du någon erfarenhet av den?
Kerstin

Evas Kvarnaro sa...

Nu skojar du allt Susie, inte har du väl något ogräs i trädgården, som du håller på från bitti till kväll varje dag. Nej din, eran trädgård ser helt perfekt ut,med dina bild-visningar har jag (nästan
varit med och sett allt.
En trevlig ingärdad "bur" där blåa
blomman står på ställning, är det järn-rör ni satt ner, vad är det runt om ? Har du visat det innan ?
Jätte fiffigt anorlunda !
Kram / Eva

ormbunke sa...

Blir det inte för varmt eller regnigt så kanske det klarar sig. Annars föreslår jag att du sätter upp dina fina bilder att så här har det sett ut.Du kommer säkert på nåt knep när det är dags.Ha det gott i helgen och njut av din ljuvliga trädgård. kram.

Anita sa...

Er trädgård verkar så vacker och ha så fin struktur så jag tror säkert att alla besökare kommer att njuta av den. Och förhoppningsvis så håller en hel del av blomningen i sig till nästa söndag. Vilken otroligt vacker gul ros förresten. Jag håller tummarna för att knopparna slår ut precis lagom till den 12 augusti.

Ruben sa...

Rudbeckior och solhattar är ju säkra höstkort, så du har säkert mycket som blommar! En trädgård är ju inte bara blommor, utan hur den är tänkt och framskapad också, väl så intressant. Men, om inte du har blommor som blommar, då har nog ingen annan det heller!! Har du inga höstastrar? Mina har precis börjat blomma.

Ha det gott!
/Ruben

Ruben sa...

PS
Himla snygga solhattar!!
/R