KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.


Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.


Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


måndag 6 augusti 2012

ROSOR SAMT FÖRE & EFTER

Helgen har varit otroligt solig och skön, fast nästan lite väl varm. I alla fall när man tänkt sig göra lite jobb klara  i trädgården!
Det började med att min käre gubbe sa att han skulle börja rensa under den 12 m långa rosenspaljén i "förträdgården". Men han behövde lite råd om vad han fick ta bort och vad som skulle vara kvar. 
Och det fick han naturligtvis - ett sånt erbjudande får man ju bara inte missa.....
Nu var det ju inte så länge sen jag rensade därute, för andra gången, men vid närmare "inspektion" så upptäckte jag att det som vanligt växte en massa annat än det var tänkt. Titta t.ex. på ovanstående bild noga, så ser du att det är en "ranka" av något jävelskap som slingrat sig i liljorna och klättrat flera meter!

Så man kan ju verkligen säga att rensningen behövdes. Dessutom tog han fram den lilla grusgången/kanten som hade växt igen helt och hållet. Fast han är inte riktigt klar, han har en bit kvar som han lovat ska ta idag. Det är den biten närmast vägen och där, där är det MASSOR av gräs mitt inne i klängrosornas stjälkar. Väldans taggigt, alltså inte kul alls att försöka få bort!

*******************************************************
FÖRE & EFTER
När jag ändå är inne på det här med rensning så tänkte jag visa det jag "roar" mig med just nu. Det är den långa planteringen mot "kohagen". Med flit kallar jag den inte för "rabatt", för det är mest ogräs som växer i den. Fast det finns en och annan godbit där också, så jag vill gärna hålla den något så när öppen!
 Som synes på ovanstående bilder är det inte lätt att rensa här - och den här biten är väldans lång! 
På bilden nedan syns det hur det blir när jag hårdhänt varit framme med ogräsjärnet, men det är svår mark att rensa i; den är stenhård. Jag behåller en del av ormbunkarna, jag gillar dom så länge dom inte tar över helt. Men dom jäkla salmbären försöker jag så gott det går att få bort, men det lär man ju aldrig lyckas med!

 Här rensade jag alltså ungefär 5 meter igår, det var vad jag orkade med i värmen. Men det var skugga här så på så sätt var det perfekt. (Rolles rensjobb under rosenspaljén var i stekande sol!)

*********************************************************

Nej, över till lite roligare och betydligt vackrare saker! Här följer lite rosbilder!!

Händel

Penny Lane

Penny Lane samt klematisrankor

Clematis `Alba Luxurians´

Den "marktäckande" Amber Cover vid ruinen

Amber Cover

Klängrosen Santana på baksidan av ruinen

I pallkragarna blommar dagliljorna på i värmen och solen, så jag kan nästan garantera att det mesta har blommat över tills på söndag - men det är ju inget att göra något åt! Vädret rår man ju inte över!!

På baksidan har dock sammetshortensians blommor börjat slå ut, det är ju i alla fall riktigt trevligt. Innan blomningen så ser det annars inte så där jättekul ut här. Dessutom har den svartröda stockrosen bredvid blivit helt angripen av "nattsmyg", så den måste jag nog snart klippa ner helt. Just nu är det några blommor kvar 2 meter upp, men jag har tagit bort nästan alla blad. Alltså är den inte speciellt snygg längre! 
Tänk vilka bekymmer man har bara för att man snart ska visa trädgården för allmänheten!!

8 kommentarer:

Ingrid sa...

Så vackra rosor! Och så fint det blev när det blev rensat längs staketet, men vilket jobb!!

Kram och trevlig måndag!

Anita sa...

Gillar före och efter -bilder. Gillar din kohageplantering och den blev ju väldigt fin efter din rensning.

Härliga rosbilder också. Amber Cover är en väldigt snygg ros. Jag har Amber Queen och hon är inte heller helt oäven.

Ha en fin dag!

gunsan sa...

Fy så jobbig den rabatten såg att vara.Men så fint du gjort där du rensat.Inget kul jobb när det är så varmt som vi har haft nu några dagar.Jag går bara och småpysslar.Kram.

samson sa...

Usch,vilken jobbig rabatt att rensa en rejäl kant som grävs ner i bakanten kanske skulle stoppa en del ogräs som växer in från hagen
lycka till på Söndag
maggan

Ruben sa...

Vilken fantastiskt rikblommande lilja! Den verkar verkligen trivas!!
Så många fina rosor ni har!! Jag trodde ni hade ganska få rosor, men där tog jag fel! Alla rosor är fina på sitt sätt, men Händel' ser väldigt fin ut!!

Ha det gott!
/Ruben

Christina sa...

Lycka till med visningen av din trädgård! Ser så fint ut!/Lila-Christina

Anja sa...

Vilken skönhet den där 'Penny Lane' är ! WOW! men, Gotland har jordmån som gynnar rosor - till skillnad från mina domäner där surjordsväxterna trivs naturligt.
Vilken trevlig make du har som hjälper dig med sådant som du tycker är jobbigt! Honom har du 'uppfostrat' bra!/Anja

Ingrid sa...

Idag blir de en komplimang inte bara för din vackra trädgård och alla de fina blommorna utan för den snygga layouten på bloggen.

Bra jobbat!

Kram, Ingrid