söndag 1 juli 2012

TRÄDGÅRDSBILDER, VETERINÄRBESÖK OCH "LÄBBIGA" DJUR

Egentligen skulle det här inlägget gjorts redan i fredags, men.....man tappar sugen lite grann när saker och ting går emot en. Eller rättare sagt, går emot Santos!
Vi var alltså till veterinären med Santos för att utvärdera hur hans urinstensproblem hade utvecklas - och inte var det till det bättre precis!
Men det visste vi ju! Det var ju därför vi ringt och fått en tid för undersökning!!
Så han både röntgades och fick ultraljudsundersökning av urinblåsan.
När han skulle röntgas så var det en - ganska otrevlig - ung tjej som skötte det och när jag påpekade att det nog skulle vara bra med en sovspruta eftersom vi varit tre stycken som försökt hålla honom gången innan - utan att lyckas få honom ligga still - så bara snäste hon till att det skulle säkert gå bra!
Vilket det naturligtvis inte gjorde, han skrek som en stucken gris. Dessutom försökte han nafsa efter våra händer!

Fram kom då en liten munkorg - och då skrek han ännu värre - så till slut så lämnade jag rummet för att se om han lugnade ner sig när det bara var två proffs där inne. Jag hörde honom dock skrika hela vägen till väntrummet som låg längst bort! Mycket obehagligt!!
Jag fick komma in till honom medan veterinären utvärderade bilderna. Då var han överlycklig av att se mig som tur var!
Så fick vi komma in ett undersökningsrum, men nu var det veterinären som bestämde och han fick en sovspruta - till slut - för det måste till ett ultraljud. Kunde han inte fått det med en gång.....!? 


Han somnade snällt efter 10 min. och så skulle han rakas på magen. Men veterinären Elin sa att det behövdes en mindre rakapparat så hon går ut ur rummet. 
In kommer den "otrevliga" och ska sätta igång och raka Santos med den större apparaten TROTS att jag påpekar att veterinären är iväg för att hämta en mindre apparat!
Som tur var så kom veterinären tillbaka med en annan rakapparat i samma ögonblick och då säger den här tjejen till henne att det var bra för det fungerar inte med den stora rakapparaten!? 
Mycket konstig människa!!
Sen kommer en 3:e person in i rummet, det är veterinären som sköter ultraljudet. Hon var dock lika trevlig som vet. Elin, så då kunde man andas ut igen. Men man kan ju fråga sig varför man jobbar hos länsveterinärerna om man inte gillar djur!?
Jag kollade på monitoren och såg direkt en stor sten som låg precis för utgången från urinblåsan. Alltså t.o.m. jag som lekman kunde se den - men den syntes inte på röntgen! Inte undra på att han har haft problem att kissa (och bajsa eftersom han inte kan krysta) och dessutom har haft ont!!


Stenen visade sig vara över 1 cm, vilket var jättestort på en sån liten hund - och kunde naturligtvis inte spolas ut! Alltså blir det operation!!
Så på tisdag ska alltså vår lilla gullegris opereras. Om allt går som det ska så får vi hämta honom på kvällen. Sen kommer han vara riktigt hängig och ha ont i ett par dagar (men han kommer att kunna tömma blåsan i alla fall), men sen ska det hela vara över - för den här gången!
 Alltså måste han efter det här äta specialfoder så att det inte bildas nya stenar - och han som inte gillar det! Inte kul för honom, men helt klart bättre än att han får problem igen!!
Förutom det här problemet så mår dock Santos oförskämt bra. Han är pigg och glad och bara älskar att ta långprommisar i naturen. Han väcker oss dock ett par gånger på natten eftersom han inte kan tömma blåsan ordentligt så han behöver komma ut ofta. Men vi är ju vana efter Pennys sista år med ständiga väckningar på nätterna. Och man går ju upp så gärna om det hjälper honom!  


VARNING ! Nu tänkte jag avsluta dagens inlägg med ett par bilder på några riktigt små djur - söta små spindelungar! Kolla den röda rutan!!


Såna här har vi överallt på huset och Rolle som hatar att döda djur - och spindlar gillar han extra mycket, dom tar ju flugor - får fösa ihop dom och bära iväg dom. För även om jag inte är rädd för dom, så älskar jag dom väl inte direkt! I alla fall inte när dom blivit större!! *fniss*



15 kommentarer:

Ingrid sa...

Det är verkligen stora motsättningar i ditt inlägg.

Bedövande vackra bilder från er trädgård och så den tråkiga historien om Santos och hans veterinärbesök.

Tur att han är glad och pigg i alla fall och så hoppas jag att den där operationen går bra så att han slipper ha ont.

Kram, Ingrid

Knatten sa...

Usch stackars Santos. Så bedrövligt med sura veterinärer. Min dotter fick en sån en gång där veterinären hväde ur sej nåt om att avliva hennes katt när det bara handlade om en kastrering. Dottern bytte veterinär direkt.
Snuskigt äckliga spindlar!!!! Så många minispindlar får det att krypa i hela mej. Bara att banka ihjäl!!!!
Ha det gott. /Knatten

trädgårdsdrömmar sa...

Oj stackars Santos.Vilken usel tjej som inte kan ta ett förslag från matte som vet hur djuret fungerar.Dåligt.Hoppas nu bara han inte får panik när ni måste besöka vet.Puss och kram till dej Santos.

Nora sa...

Stackars Santos! Vad ont han måste haft med en sån stor sten. Hoppas det blir bra efter operationen!
Kram!

Rosor och ruiner sa...

Säger som Knatten, banka ihjäl spindlarna, en död spindel är en bra spindel....*rys* va äkligt med så många barn...
Stackars lille gubben vad han får utstå vid veterinären...inte roligt, hoppas hon inte är där på tis när han skall opereras...Det skall för övrigt vår tik med, men det kanske inte är vid samma vet.
Hundar ja...visst har vi sparat en liten valp, som växer o är hur busig som helst, och inte så lätt att fånga på bild! Men visst är hon gosig ännu, hur snäll som helst! Men som sagt, rätt vild...

Maria Thorbjörnsson sa...

Dumma dumma hon..som inte va snäll vid Santos..man kan verkligen ifrågasätta alla dessa besserwissers..men så kommer killen att må så mycket bättre när stenen är borta..ha det..Maria

Anonym sa...

Stackars stackars Santos, vi tänker på er, (operationen ska nog gå bra). Har bara mött trevliga människor i Roma, men Leo skulle ta ur stygn efter att de tagit bort en knöl på tassen och då fick jag också gå ut och hörde honom skrika från rummet bredvid, det var nog bland det värsta jag varit med om. Hoppas ni slipper den där otrevliga människan nästa gång.
Kram Anna o Leo !!

Ruben sa...

Grrr!! Vad less jag blir på sådana människor, typ hon som skötte röntgen! De vägrar förstå svenska. Och tyvärr finns det ett flertal exempel på hennes typ, ja till och med på banken. Usch!! Tur då, att man har din fina trädgård att vila ögonen på! Jag är faktiskt riktigt upprörd!!

Ha det gott och lycka till på tisdag!
/Ruben

Christina sa...

Stackars lille Santos! Hoppas att operationen går bra och han snabbt blir pigg igen. Vilka fina bilder du visar från din trädgård!
Ha det gott!
Christina

Anna Vattenkanna sa...

Oh lille sötnosen då. Det måste vara jobbigt för honom och göra ont. Bra att ni kan fixa bort stenen så snabbt. Tyvärr finns det en och annan med fel jobb... har själv tråkiga erfarenheter från Djursjukhuset i Malmö. Men - de flesta är tack och lov väldigt inkännande och skickliga. Hoppas att allt går vägen för lille S.

kram

Evas Kvarnaro sa...

Hon har fel yrke, behöver gå på kurs om "vett och ettiket"
Ja stackars vovven,allt blir bra när operationen är klar,gulliplutt
Och rabatterna är kanon fina.
Må så gott/ Eva

tant Hannele på Hisingen sa...

Spindlar är verkligen nyttodjur som äter andra skadeinsekter.

Ölandsvindar sa...

Oj den lille stackarn. Men hoppas att de går in "naturliga" vägen och krossar stenen och plockar ut den. Så han slipper sår på magen.Jag har också ett gäng spindelbabys under ett trappsteg. Spindlar gör nytta och äter upp en massa ohyra både ute och inne så de får växa och frodas under trappen.
Kram
Kerstin

Martina sa...

Blir jätteledsen när jag läser om vad Santos får vara med om. Djuren ska ha det bra och man ska som ägare känna att man blir väl omhändertagen hos sin veterinär. Ja jag vet i tusan om jag inte hade kört ut henne denna där.
Hoppas att det fixar sig för honom nu och att han får må bra efter operationen.

Ser den härliga nästan lila aktiga rosen i slutet på ditt inlägg. Så fin:) Tyvärr vågade jag inte chansa på den, men det blev ju en annan fin sort istället:)

AnnA sa...

Hej!
Vackra bilder, men trist att läsa om när det hamnar fel människor på fel plats...
Ha en fortsatt skön vecka!
hälsn
AnnA