KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


söndag 29 juli 2012

PROMMIS PÅ NÄSUDDEN

Gårdagen med "Kasta Korv & Grilla Pil-träffen" blev otroligt lyckad, fast kanske lite väl varm och solig. Det är nästan så man skäms att man kan klaga på ett så fint väder, men det var så hett att dom som inte fick plats under parasollet flyttade till ingången och skuggan av huset. Kanske lite trist att vi inte satt tillsammans hela tiden, men är man många så kan det ju lätt bli så. 
Några bilder tog jag inte, hade fullt sjå med att hålla ordning på alla kastare och skriva upp resultat. Vi spelar alltså Dart där man börjar på 301 och går neråt. Mycket trevligt, men det blir jobbigt att räkna ibland - i alla fall i värmen (som är bra att skylla på - *fniss*)! 
 Alltså får ni stå ut med bilder från dagens excursion istället.....


Vi började gårdagen redan klockan sju och sen kom gästerna tolv och några var kvar till arton. Så vi blev inte så sena utan kröp till kojs ganska tidigt, vilket betydde att redan klockan sex i morse var vi uppe. 
Och det hör verkligen inte till vanligheterna precis.....

Redan då var det lite gråmulet och kändes svalt i luften, vilket var underbart efter gårdagens tryckande hetta. Alltså bestämde vi oss för att åka till Näsudden och ta en lång prommis med Santos. Han hade ju inte så där jättekul igår (han hade inte ens ro att sova, så han var helt slut på kvällen)!


Många klagar på vindkraftverken men vi, som gillar att ta oss till lite ovanliga ställen, är verkligen glada för dom. Det finns nämligen alltid vägar fram. Visserligen kanske bara några ynkliga grusvägar genom hagar med massor av grindar att öppna och stänga. Men vilka härliga och öde platser man kommer till! Här finns inte några turister inte!!


Nu blev det inte bara en prommis, utan hela tre stycken. Vi var ju tvungna att både gå ner till havet och upp mot land och sen tog vi oss så långt man kunde på den lilla grusvägen. Vi slutet av den gick vi sen en bra bit utmed en liten kostig och där växte det massor av fina blommor, som jag nästan höll på att missa. Man har ju en viss förmåga att stirra rakt fram och titta på det vackra som finns i ögonhöjd, inte att glo rätt ner i backen.....Väl hemma igen var det dags för lunch (det blev rester; grillad korv) och därefter startade Formula One-racet. Snacka om trevlig dag!


När racet var slut - och min favorit Hamilton hade vunnit - så lät det lite konstigt ute!


Det hade börjat regna!


Underbart!


Men.....vi hade blivit förvarnade på lokalradion om att det kanske skulle komma mellan 30-50 mm! 
Kanske lite väl mycket!!


När klockan var fem och det var dags för middag så satt vi faktiskt inne - för det regnade fortfarande. 
Nu har vi ju tak på altanen, men det hade blivit lite kyligt också!


Och nu, när klockan är halv nio så har vi fått massor av regn. Det har vräkt ner och det regnar fortfarande! Och inte kunde vi titta på vårt favoritrace från USA, Nascar, ikväll eftersom det regnade och åskade så att vi inte fick någon bild över parabolen; Atmosfäriska störningar - som det så fint heter! Jäklar!! 
Alltså blir det till att gå och lägga sig tidigt ikväll - fast det kanske är lika bra det efter det tidiga uppvaknandet  i morse!!


10 kommentarer:

Evas Kvarnaro sa...

En del säger underbart när det börjar regna,och en del säger usch!
Detsamma gäller sol o värme, aldrig
blir man nöjd. Det magiska ordet
lagom, vad är det ?
Men ni har haft en lyckad helg, det är de viktigaste.
Hos oss blev det inte så mycke
regn o åska, men på andra ställen
bedrövligt, alltid synd om dem som
drabbas.
Hi hi hi, stackars Santos ingen vila när husfolket har fest.

Ha de gott i veckan/ Eva

mammi sa...

Vilken underbar trädgård ni har,och vilken omgivning! Tänkte fråga vilken kanal Formula One-raset har, men sen när jag läste vidare så fattade t o m jag. Är ju en teknisk idiot så jag trodde möjligen att...men vi har bara 30-35 kanaler, dock ingen Parabol. Om jag nu skall skryta så har vi också ett dartspel, men har ingen susning om hur man räknar ???? Smart va?
Ha det så gott
Kram

Ruben sa...

Det är fint där ute vid Näsudden och på platta land tycker jag inte att vindsnurrorna stör. Men jag blir bedrövad när jag ser hur de spritt ut vindsnurror på bergstopparna i Norrland. De stör verkligen!
Ditt regn kom väl nästan som på beställning? Trots att vi här har haft så mycket regn i år, behövs det mer.

Vad gröt och frodigt det ser ut i pallkgragar och annorstädes!

Ha det gott!
/Ruben

Nina/Stjärnkraft sa...

Månntro ni och vi fick regn förorsakat av samma stora åskfront..? Här brakade det lös under sena söndagkvällen. Blixt på blixt lyste upp himlen som på dagen och sen vrääkte regnet ner. Men den där befriande känslan av att det fuktiga trycket lättare har inte infunnit sig trots att regnet fortsätter i en något mer stillsam form idag.

Tur ändå att vi har väder! Då har vi alltid något att prata om ;o)

gunsan sa...

Även här fick vi lite regn i natt .Men det blev bara 6mm.Men jag hade ju vattnat på en del ställen så där gick det ju ner bra.Vilka fina promenadställen ni har.Önskar det fanns lite mer av det runt om där vi bor.MVH

Ingrid sa...

Så härliga bilder från er promenad på Näsudden. Och den där bilden på cikorian är verkligen fin!

52 mm fick vi totalt här vid Odvalds.

Kram, Ingrid

Veronica sa...

Dina svarta pallkragar var verkligen snygga! Våra är ljusgråa men jag har funderat på att måla dem svarta och nu såg jag att det var supersnyggt !

//Veronica

ormbunke sa...

Just nu öser det igen utanför. Har kommit 50 mm på ett dygn.
Härliga vyer du visar på er tripp till Näsudden. Er årliga tradition med pilkastningen är en kul grej.
Jag är väl inte så förtjust i GW Persson men han var intressant att lyssna på.Jyruns motivation till Piratenspriset löd: "för att han med eminent sakkunskap och moraliskt grundat engagemang kommenterar vår samtid i kriminalromaner och andra medieframträdanden med skarp satir och underhållande (själv)ironi" Taget från Piratenposten som de delade ut.
Fick lite hyfsade bilder på honom efteråt.Nu börjar det visst åska också så det är bäst att dra ut sladdarna. Ha de gott. Kram. Anita

Helens trädgård sa...

Nyttigt både för kropp och själ med långpromenader.
Dina bilder är så fina att titta på, ögonen njuter av allt det vackra.

Ha det bäst!

Anni sa...

Hörde av mina föräldrar att det regnat ordentligt nere på Sudret också, det är bra för vattentillgången i deras brunn!
Och så är det ju skönt att slippa vattna själv ibland, eller hur!