KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


måndag 23 juli 2012

NÄSTAN BARA GULT

Eftersom jag faktiskt har ändrat mig från att inte ha gillat gult i trädgården till att älska gult, så måste jag ju bara upp till bevis att jag verkligen har en hel del  Så den första delen av det här inlägget kommer att gå helt i gult.....den soliga, underbara, glada och uppiggande färgen, som finns i massor av nyanser!
Ovan har vi det gulbladiga korstörnet; Gleditisia triacanthos `Sunburst´.
Här är det en gul smällspirean (Physocarpus opulifolius `Dart´s Gold´) till höger. 
Så har vi en gulbladig perukbuske (Cotinus coggygria `Golden Spirit´) med en gulgrön tremastarblomma (Tradescantia ) framför med vita/blå blommor. Det är faktiskt ganska otroligt att den senare växer där, för jag bad en väninna att gräva upp den för jag gillade den inte. Men en liten bit blev tydligen kvar, vilket jag numera bara tycker är kul!
Så har vi den gula klängrosen `Goldstern´ - eller om det nu är en `Golden Showers´......
Här är det en gulblommig daglilja som jag köpte från England i våras. Det bör vara en `Big Succes´ men man kan ju aldrig vara riktigt säker!
Så kommer vi till den för dagen alldeles nyutsprungna liljan `Pearl Stacey´ som visade sig vara i en oemotståndlig mild orange/persikonyans. Helt underbar!

Men över till lite andra färger!

Här är det den rödvita vallmon `Danish Flag´som jag fick frön till för två år sen och som jag sparade lite frön från. Dom sådde jag direkt ute vid rosenspaljén på förträdgården. Ganska dramatisk!

Likaså sådde jag tre olika sorters rosa-lila enkla-dubbla vallmon, samt fick två krukor av Santos hundkompis matte. Alla sitter i långrabatten där det tidigare var liten naket, men det är det garanterat inte längre.....Än så länge är det dock bara den blekt rosa vallmon som blommat samt en av dom gula jag fick.

Här är det den härliga "röda solhatten" (som alltså inte är röd) `Magnus´, som jag har en stor rugge av i en pallkragsrabatt, som har börjat blomma.
Till slut avslutar jag med en bild på en stockros - om det är en röd eller en svart, eller en avkomma av båda vet jag inte. Jag fick fröplantor av min väninna Christina, två röda och en svart överlevde vintern - men till slut tog den här över. Den har nu 6 stänglar och verkar trivas

På nära håll är den dock helt klart röd - men på långt håll svart.....Kul, det gillar jag!


13 kommentarer:

Jord under naglarna sa...

Jag har läst ikapp flera inlägg nu och jisses vad mycket fint du har!
Diggar gräset jättemycket! Det som du flyttade på.

Veronica sa...

Susie, Jag håller med dig helt och fullt med det gula! Jag tyckte inte heller om gult men märker att jag dras mer och mer till den varma, glada, inspirerande färgen! Jag såg en gul stockros som växte vid soptippen idag. Jag slängde ris och grenar när jag fick syn på denna fantastiska blomma och bestämde mig att en sån MåSTE jag ha!! Jag blev glad när jag såg den och jag blir glad av gult :)

Mercury sa...

Gult lyser upp men förr tyckte precis som du inget gult, nu gläds jag åt allt som blommar.

samson sa...

Jag tycker inte om gult, men tittar man runt i trädgården finns det konstigt nog flera olika gula växter,undrar vem som har planterat dom kan det verkligen vara jag,fniss
Danish Flag har jag några plantor av, idag märkte jag upp dom så jag vet vilka jag ska spara frön av då de står blandade med mörka nästan svarta vallmon
ha det så bra
maggan

Ingrid sa...

Den där stockrosen var stilig och vilken vacker färg!

Mitt emot mitt köksfönster växer det stockrosor i en rabatt. Egentligen är det några slags glesa buskar som står i rabatten, men mitt upp i alltihop sticker det upp det röda och rosa stockrosor. Ganska charmigt faktiskt, men totalt oordnat.

Kram, Ingrid

mammi sa...

Underbara bilder som vanligt.
Ha det gott
Kram

Evas Kvarnaro sa...

Gult är inte fult, bara fint.
Vilken häftig rödvit vallmo,
och den mörka stockrosen var kul.
Du har så perfekt ordning i träd-
gården, strax dax för visning.

Må gott/ Eva

Anonym sa...

snygg stockros! har fått för mig att de ska vara ganska knepigt att få tillbaka år efter år.. men helt klart värt att försöka med den härliga färgen :)

Evas Kvarnaro sa...

Nu står jag här utanför din dörr
etta (1) i kön och HURRAR HÖGT
GRATTIS på födelsedagen önskar dig
en underbar dag / Kram Eva

Ölandsvindar sa...

Visst kan man ändra tycke och smak lite ibland. De flesta färger går bra för min del, däremot har jag lite svårt för alltför pråliga blommor som t ex den där liljan som jag har på min blogg idag. Det är för mycket skrytig 50-årsuppvaktning eller något liknande över den och den känns lite onaturlig i en svensk trädgård. Dagliljor däremot funkar i alla varianter tycker jag.
Kram (och grattis då!)
Kerstin

Ingrid sa...

Jag är sent ute och du kanske redan sover, men tiden vid datorn är begränsad nu när jag har lillasyster på besök.

Ett stort grattis till dig på din födelsedag!!

Kram, Ingrid

Ingrid sa...

Jag är sent ute och du kanske redan sover, men tiden vid datorn är begränsad nu när jag har lillasyster på besök.

Ett stort grattis till dig på din födelsedag!!

Kram, Ingrid

Linda sa...

Jag ramlade in på din sida när jag letade efter info om podengo. Sen köpte vi nu en liten podengo flicka och det visar sig att Santos är Spejas farfar. Tyckte det var lite roligt att jag suttit och läst om er podengo och så visar det sig att han är så nära släkt.
Min sida kan du se lite bilder på hans barnbarn :)

Ha en fin sensommar

Linda