KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.
Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.
Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


måndag 9 juli 2012

FRÅN "BARA" GRÖNT TILL FÄRG

Idag var det återigen en mycket varm och solig dag, vi hade 25 grader. Visserligen fläktade det lite, men tyvärr inte hos oss som bor i en liten skog. Det jag tänkte dokumentera och visa nu är till att börja med lite grönt, men jag lovar - det blir färggladare längre fram i inlägget!

Rosor och kungsljus vid ruinen.
Torr gren som ruindekoration och den illröda klängrosen Santana som inte har börjat blomma ännu.

Rolles lilla kastanj som han är såå stolt över.

Vi vänder oss nu om och tittar in på "innertomten" från "yttertomten" och där hittar vi en hel växter (dagens understatement).
Dom synes är det jättetorrt, trots dom 15 mm som kom i förrgår natt.

Här ute vattnar vi bara vid yttersta nödfall - fast Pennys grav  (mellan kärran och grinden där det växer två små träd med luktpioner och japansk malört under) brukar jag passa på att låta vattenspridaren nå när insidan vattnas.
Så går vi in genom grinden och tar till vänster mot baksidan.

Här bredvid den lilla altantrappan hittar man en liten trekantig rabatt med en självsådd Clematis (tror det är `Piilu´), några liljor som väl snart ska slå ut (ska bli spännande att se vilken färg det är på dom) och en blåblommig frilandshibiskus. Allt inramat av en låg buxbomshäck - så länge den är frisk!
Det här är en nyplanterad Hemerocallis (alltså en daglilja) som jag köpte från England i våras.  Tror att det är en `Dusty Spider´.
På baksidan har vi dom tre trekantiga spaljéerna. Där har jag ett antal Clematis och det är lite knepigt med namnen, men jag tror att det är följande som blommar nu.
Okänd!
`Romantica´
`Tartu´
Sen har vi dom två som sitter i "lyrrabatten" och som jag köpte hos Clematis-experten på fastlandet för sex år sen. En av dom blommar nu och det är `John Warren´.
Men jag har ju några fler Clematis, dom här nedan t.ex. som sitter på spaljén bredvid ingången och som dessutom pryder mina glasögonbågar. Ja, alltså en bild på dom!

 Två nyanser på `Victoria´!


Tror att det här är `Niobe´!


Sen avslutar jag dagens bildskörd med den första liljeblomman - men det kommer flera,  kanske redan i morgon! 

4 kommentarer:

ormbunke sa...

Tack för titten på din trädgård och underbara blommor.Här har vi fått regn men får ändå vattna i en del krukor.Hur gör du för att komma ihåg alla namnen.Jag har en lilja som blommar men väntar på att det skall sticka upp blommor från doftliljan. Ha de gott.

Evas Kvarnaro sa...

Ljuvliga klematis som jag börjar tycka om mer och mer för varje år.
Tack vare Maria (knatten) som har fullt av olika sorter som växer som ogräs. Hon lyckas alltid med dem, därför måste jag testa nya sorter jag med.De är fantastiska
hos dig,många fina sorter har du.

Hoppas det går bra för Santos nu,
och att han slipper struten, söta vovvar får vackert namn

Må så gott/ Eva

Ruben sa...

Vad många fina clematis du har!! Känner igen namnet 'Niobe', så den har jag antagligen sneglat på någon gång. Det kanske ser lite torrt ut på yttertomten, men det är ju ordentligt grönt, så det kanske inte behövs så mycket regn för att gräset skall piggna till! Dags för regndans?!

Ha det gott!
/Ruben

Anonym sa...

Fina clematis du har! Än har inga av mina börjat blomma :( Romantica fick jag ha begär för! :)