KOMMENTAR

VIKTIGT!!!


Det vore riktigt kul om du ville kommentera, så klicka på rubriken KOMMENTARER under det aktuella inlägget.


Du måste - och det här gäller alla - markera i rutan där det står att du inte är en robot, först därefter kan du skicka din kommentar.


Har du ingen egen blogg MÅSTE du också klicka på ANONYM annars kommer din kommentar inte att publiceras!


fredag 20 juli 2012

FÖRE & EFTER

Eftersom jag tog så många bilder igår så ska jag för omväxlings skull bara visa dom.. Alltså följer här:

FÖRE & EFTER

Jo, det är faktiskt så att den översta bilden är före och den undre efter. Och JA, jag vet - gräset i krukan på den översta är vackrare än växterna på den undre! Men allt får sin förklaring på följande bilder!!
Det började med att jag tog ett kort på växterna i krukan nedanför altanens smala del. Den rosa majsen har växt enormt och är nu uppe och hänger över altanräcket. Det gillar jag! Men så såg jag också något annat.....

För några veckor sen så var jag tvungen att flytta ut den svartstammiga bambun jag ställt i det stora röret till "långrabatten". Rotsystemet till plantan höll nämligen på att spränga sönder innerkrukan. Istället så satt jag några andra plantor i en kruka och ställde i röret. Men...nu såg jag på bilden att det var inte snyggt! Det såg bara plottrigt ut!!
Alltså var jag tvungen att göra en "rockad" eller också så var jag tvungen att köpa något annat kul, men vadå!? Nej, när jag såg bilden på gräset vid garaget så bestämde jag mig, jag byter bara plats på dom - för där ute är det ju inte  noga! Och det blev riktigt bra.....
Nu ska jag bara ta fram ett nytt rött band till den högra krukan  också. Det jag knöt dit i maj har nämligen blekts och blivit rosa - inte riktigt vad jag tänkt mig!!

6 kommentarer:

Rosor och ruiner sa...

Så himla snyggt det där gräset - första bilden är dessutom magisk med ljuset! Vad är det för gräs månne? Har varit sugen på nåt gräsaktigt länge men det har aldrig blivit av - nåt du kan rekommendera?

Ingrid sa...

Det är vackert med gräs och du har verkligen blicken för att få det snyggt arrangerat!

Kram, Ingrid

Christina sa...

Det är alltid spännande med före och efter-bilder. Det blev verkligen snyggt!
Ha det gott!
Kram
Christina

Oljekritan sa...

Gräs är så snyggt och dekorativt..dina bilder..och solens sken..jättevackert!! Vilka fina krukor du har. Tufft med röda band till-Önskar dig en fin helg//Kram Karina

Anja sa...

Kul att få ta del av resonemang hur man tänker runt olika typer av planteringar! Och, det kunde ha varit jag som hade gjort ett liknande inlägg även om växtvalet inte är densamma.
Dessutom! Du är den första som jag träffar på som är en 'bandmänniska' - jag trodde jag var ensam i världen;)))! Nej. Aldrig kan man få va' alldeles unik;))))!/Anja

Charlotta sa...

Ja men det är väl härligt om man kan flytta om lite och "få nytt" på det viset. Fint blev det tycker jag. :)